26 maj 2011

En massa träpärlor

Visserligen har jag inte gjort så mycket av de träpärlor jag har, men jag gillar dom - särskilt de här färgranna.
Även om färgerna är långt från de naturliga trärena, så har träpärlor en naturlig känsla - lite primitiv och ursprunglig. De passar utmärkt till smycken i någon etnisk stil, afrikansk, indiansk eller asiatisk.
 Vad ska man kalla den här modellen? Kommer inte på något lämpligt ord, men de är i alla fall ca 15x8mm stora och kostar 1,50/st. Färgerna är mörklila (nästan svart), grön, cerise, naturvit, gul, orange och turkos.
 Risformade pärlor, 15x7mm, i färgerna orange, lila, gul, rödbrun, grön, ljusbrun, cerise, röd, rosa och turkos. De kostar 1,50/st.
 Större risformade, 22x9mm, som finns i färgerna grön, orange, vit, turkos, lila, gul och röd. De kostar 2 kr/st.
 Rondeller i många färger, ca 11x5mm stora, som kostar 1 kr/st.
 Brum, röd, svart, grön, naturvit, gul, cerise, mörkgrön, turkos, beige och mörklila.
 De här påminner om de garnvirade pärlorna men är alltså helt av trä. De är ca 14x15mm stora och kostar 2 kr/st.
 Leopardmönstrade 20mm stora kulor. De kostar 3 kr/st.
Små bruna platta rondeller. De är ca 6x2,5mm stora och kostar 10 öre/st.
Ett halsband med leopardpärlorna, några naturvita rondeller och två gula av de större risformade. Remmen är gjord av den tjocka vaxade tråden, med spiralavslut och ett bronsfärgat togglelås. Det här passar väl till min nya afrikanska väska, eller ...?
Och så dessa hjärtan. Kanske inte lika bra som ett hjärta av guld, men färgglada är de åtminstone. Och ett hjärta av trä är väl i alla fall bättre än ett hjärta av sten ...?
Två olika träpärlor i form av hjärtan och i flera färger. De stora är 27x21mm, har vågrätt hål och kostar 3 kr/st.

De små är ca 14x13mm, har lodrätt hål och kostar 1 kr/st.
Andra färgglada träpärlor hittar du här och här. Träpärlor i gult och grönt som matchar varann finns här. Dessutom några annorlunda svarta samt hängen/berlocker av trä.

Inspiration för träpärlor:
Örhängen av träpärlor och trähängen, armband, mobilhänge, i kombination med magnetpärlor, armband i gult och grönt, med flätad läderrem, indianinspirerat med tibetsilverfjädrar.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...