4 mars 2011

Målarboksbilder

Har du barn som gillar att färglägga bilder i målarböcker? När böckerna är färdigmålade kan det vara bra att ha ett reservalternativ, nämligen bilder att ladda ner och skriva ut på skrivaren. Här är några jag hittat.
Hos Gramma Lowe's Home finns det 20 påskmotiv som t.ex. de ovan. 
Bratz (28 olika) att färglägga finns på dailykids.net.
 
Spindelmannen,  Nalle Puh och en massa annat finns på coloringpictures.cn

Fräcka armband! Måste göras!

Pärlsmycketidningen Bead & Button har just nu dessa armband som gratisprojekt för dem som prenumererar på tidningen. Men det är ganska enkelt att se hur de är gjorda om man tittar på bilden. Det är tre parallella kedjor som fungerar som avdelare, med pärlor trädda på tråd omlott genom varannan länk. Det här ska jag absolut göra. På armbandet i mitten ser man att dom använt ett speciellt treradigt lås. Jag har inga sådana lås (jag har funderat på det men dom är ganska dyra). Däremot har jag treradiga fyrkantiga magnetlås som ju borde fungera lika bra. (Uppdatering 110403 - jag har skaffat de där låsen nu).
Kedjorna håller jag just på gå igenom för att göra ett samlat inlägg om (har en bunt nya silverfärgade), så det kommer inom kort. Jag har ett par svarta kedjor (här och här). Några kopparfärgade och en bronsfärgad finns också förutom guld och silver (några av dom hittar du tills vidare här och var under etiketten Kedjor.

Med snäckskalsrektanglar

Jag fick anledning att hälla ut dessa snäckskalsrektanglar på bordet häromdan, då en av mina postorderkunder ville ha cerisa sådana. När jag plockat ut dessa (japp, dom tog slut), så låg det ju en hög med andra färger där - och dom är smaskigt härliga - så då kunde jag ju inte låta bli att fundera på vad annat än armband man kan ha dem till. De är ju tvåradiga men det går ju bra att nyttja bara hålen i ena sidan.
 Så av två blå blev det ett par örhängen. Jag stack en öglepinne genom hålet och gjorde en ögla på andra sidan också. Sen böjde jag pinnen så öglorna kom ovanför kortsidan på rektangeln. Jag öppnade upp öglorna så jag kunde fästa dom i det lilla 3-till-1-hängets yttre öglor. En bit kedja (kommer i uppdatering av kedjor) försågs med en bindring på mitten och sattes fast i mittenöglan på fästet. Och så vanliga "fiskkrokar" så var det klart.

 Två gula och en röd rektangel sattes ihop till ett hänge, med några guldfärgade blommellandelar (kommer) och lite seed beads på en smyckewire. I ändarna på wiren satte jag splitringar, tillräckligt stora för att kunna trä igenom organzahalsbandet som jag satte hänget på.


28 feb. 2011

Elins armband

Jag fick några bilder från en av mina postorderkunder, Elin O i Vallentuna, på armband/klockarmband hon gjort med material hon beställt från mig. Så låt dig inspireras av hennes bilder.
 Det här tyckte jag blev himla snyggt! Med mirakelpärlor, stora 5-radiga mellandelar, små randiga mellandelar (som i det gröna magnetarm/halsbandet, 6x4mm 25-pack/8 kr), stavpärlor (hade hon själv, men jag har i mixade färger) och ett 3-radigt magnetlås, på memorywire.
 Ett smyckeur med rosa glaspärlor, rektangulära små mellandelar och det 3-radiga magnetlåset.
Mera mirakelpärlor - visst är dom läckra - hon fick verkligen fram lystern på bilden! Samma mellandelar som i det förra plus en annan variant och 4-radiga mellandelar. Det här är trätt på elastisk tråd.

27 feb. 2011

Nya mellandelar

Sexuddig stjärna/daisy som kan användas en och en som en vanlig daisy, eller sättas ihop flera på rad. Den är 7mm i diameter och kostar 50 öre/st.
Sätter man flera på rad fogar dom ihop sig så här ...

En liten dubbeldaisy. Fungerar som 2-3 vanliga på rad (man spar tid på det ifall man vill ha det). Måtten är ca 4x3mm och de kostar också 50 öre/st.
Med 8mm resp. 6mm pärlor.
Navkapsel? För mycket små bilar då ... De här runda mellandelarna är lite bukiga (det kanske syns på bilden) och riktigt snygga. De är 6mm och priset även för dessa är 50 öre.

Jag använde ett par av dem till dessa örhängen. Längst upp en rosett av tibetsilver och så ett par läckra silverfoilpärlor (har bra två till av just dessa). Pärlorna och mellandelen sitter på en knoppinne.

Ännu mer tibetsilverberlocker, länk och ett hänge/avslut

 Franska liljor är dekorativa. De här är 9x14mm och kostar 2 kr/st. De två nederst på bilden visar baksidan.
"Just for you" - den perfekta berlocken för smycket du gjort till någon speciell! (Liksom den hjärtformade "Made with love"). Stjärnorna är ca 12x15mm och kostar 2 kr/st.
 Lite större berlock pojke/flicka, 24x14mm som kostar 3 kr/st.

Händer (bara högerhänder) och ett (dubbelsidigt) ansikte (pärla/mellandel). Ansiktet är 12x10mm och kostar 2,50/st. Händerna är 19x10mm (inkl ögla) och kostar 3 kr/st.

Ett litet örhängeshänge eller 3-till-1-avslut för armband/halsband, det kan användas på olika sätt. Det är 12x13mm och kostar 2 kr/st.
Rosett som kan användas som länk eller hänge. Ca 14x10mm och kostar 2 kr/st. Användes till örhängena som finns här.

Bronsberlocker och kedja

 Äntligen har jag fått tag i lite berlocker i brons. Tre olika hjärtan enligt bilden. Nr 1, (måste kolla måtten), kostar 3kr/st. Nr 2, 15x15mm, 3 kr/st och nr 3, 18x16mm, 2 kr/st.

 Telefon av äldre modell, 17x12mm, 3 kr/st.


Fjäril, ca 17x13mm, 2 kr/st. (en större kommer sedan)
En berlock i form av en mugg med pysselverktyg, den kunde jag ju inte motstå! 19x13mm och priset 4 kr/st.
Och kolla in dessa söta gunghästar! Jättefina och originella berlocker. Måtten måste jag kolla upp, men priset är i alla fall 5 kr/st.
 

Några lite större bronshängen är på väg, så det blir ett nytt inlägg senare. Här är en förhandstitt - storleken visas inte i rätta proportioner i förhållande till varandra på denna bild. Ugglan är störst, hela 55x35mm. Yes och No är ca 25x20, hundskattbrickan 31x24mm och fjärilen 39x27 så den är rätt stor också (det är de uppgivna måtten, men jag får ju kolla när jag har dom).
 
Uppdatering: Hängena på bilden har nu kommit och finns här. Kolla också de söta Bronsfåglarna.

En bronskedja har jag också fått. Länkarna är 5,5x3,5mm och priset endast 2,50/dm.
Undrar om jag har några bronsfärgade bindringar? Det får jag nog kolla upp ... Bronsfärgade hattpinnar har jag i alla fall och dom kan ju i nödfall knipsas av och böjas till ringar ...

Tunna snäckskalsberlocker

Små berlocker av tunt snäckskal ...
De är ca 10mm stora.
Blommor ...
Droppar ...
Hjärtan ...
Alla kostar 1 kr/st eller 10 st för 7 kr.
Runda snäckskalsberlocker som är lite tjockare och i större storleker finns här.

Snäckskalshalsband

Halsband med de ovala snäckskalsringarna, pärlvita glaspärlor och vita seed beads, på smyckewire och avslutat med klolås och förlängningskedja.

Snäckskalspärlor - droppar, ovaler, mynt och rektanglar

Droppformade snäckskalspärlor,  10x8mm 1 kr/st.
Lite större droppar 17x12mm, 2 kr/st. Alla har lodrätt hål.
Ovala ringar, gulvita, ca 20x30mm. Hål genom "kortsidorna". De kostar 4kr/st
Och här några superläckra drizzlade snäckskalsslantar. De är 20mm stora, finns i tre färgställningar - turkos, rosa och grå. De kostar 4 kr/st. Ett halsband med dessa finns här.Och till sist 2-radiga rektanglar 30x12mm stora. Finns i ett flertal färger. Du kan köpa dom lösa för 3 kr/st eller som färdigt (elastiskt) armband (som på bilden) för 60 kr.


Mer snäckskalspärlor hittar du här.

Snäckskalsknappar - rektangulära och hjärtformade

 Snäckskalsknappar är verkligt dekorativa på båda sidorna! Ingen är exakt den andra lik eftersom det är ett naturmaterial. De är inte alldelse platta heller - den blanka pärlemorsidan är lätt konkav och baksidan konvex. Här är två modeller - hjärtformade ca 14x14mm och rektangulära ca 13x10mm. De kostar 1,50/st.

Äntligen har jag lyckats göra ett makraméarmband. Det var de här knapparna som inspirerade. Jag knöt med auberginefärgad vaxad bomullstråd. Jag använde en rund knapp som, öh ... knapp ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...