5 nov. 2011

Glaspärlor med lite krackelering

Riktigt fina glaspärlor med lätt krackelering. Gröna och orange 8mm (75 öre/st) och lila, fuchsia, topas och gröna 6mm (50 öre/st).
Armband på elastisk tråd med de lila och fuchsiafärgade pärlorna.
Mellandelen är en guldfärgad metallpärla med nät. De finns också silverfärgade.
Ett armband med de stora gröna pärlorna finns här.

Armband med agater - "torra hälar"

Torra spruckna hälar är väl inte så kul, men dessa stora agatpärlor som påminer om detta är rätt festliga ändå. Här i två färger på ett par armband tillsammans med mindre agater och guldfärgade detaljer.
 Gröna hälar (från Neptunus) tillsammans med mindre blanka gröna drakvensagater.

 De här guldfärgade pärlhattarna är nya. Jag lägger in dom på Pärlhattar.

 Marsianska hälar (eller kanske själva planeten Mars i miniformat) tillsammans med blanka roströda agater.
Här använde jag dubbla snöflingedaisies som mellandelar. Jag har tidigare gjort ett armband (sålt) av de röda "hälarna" och ett med gröna agater med karvat mönster. Armbanden är gjorda med elastisk tråd.

Halsband i guld och rött

Nu har jag fått guldfärgade sådana där glittriga tvåradiga mellandelar med en strassten. De silverfärgade har jag ju haft tidigare och har också fått hem mer av dom. Jag gjorde ju ett sånt här halsbandshänge av de silverfärgade (och med matchande örhängen och ring), så nu gjorde jag ett i guld också.

De här är som de silverfärgade ca 14mm i diameter och de kostar 4 kr/st
Jag gjorde ett armband också med vinröda risformade jadepärlor.
Halsband av stora röda pärlor med lite guldrippel och guldfärgade stardustpärlor.
Jag satte en snöflingedaisy på ömse sidor om de röda pärlorna med en öglepinne som håller ihop. Guldpärlorna satte jag också på öglepinnar. Sen länkade jag ihop delarna med stora guldfärgade bindringar. Och så satte jag på en guldkedja med ett klolås.

Jadepärlor - ris och runda - i olika färger

Läckra färgade jadepärlor. Lila, rosa och vinröda rispärlor 7x5mm, 1 kr/st, runda turkosblå 6mm, 75 öre/st. Jag gjorde ett armband med de vinröda tillsammans med guldfärgade tvåradiga mellandelar med strass.

Ett halsbandshänge av de guldfärgade mellandelarna finns här.


30 okt. 2011

Mönster till Suzani-inspirerade kuddar

Jag pratade med min mor idag och hon ville att jag skulle fixa materialet till en Suzani-kudde så hon skulle ha något att brodera. Och då tänkte jag att jag måste göra ett mönster också. Den kudde som jag gjorde förut improviserade jag bara ett mönster till, genom att rita och klippa ut krumelurer av papper och prova mig fram. Men nu har jag ritat i datorn och gjort två mönster.
De applicerade delarna kantas ( sys fast) med langettstygn. Här har jag ritat in lite broderier i vitt (men du kan ju brodera fritt som du tycker), man kan förslagsvis använda stjälkstygn eller kedjestygn. Rundlarna med ekrar är också langetttstygn som utgår från en mittpunkt. Som extra dekor kan man förstås också sy på pärlor eller paljetter
 Det här mönstret är krusidulligare i sig självt och jag gjorde inte så mycket extra broderier på det. De vita prickarna tänkte jag skulle vara stora pärlor eller små knappar.
Mönsterskisserna visar 1/4 av mönstret, så där det ska vara ett sammanhängande stycke får du upprepa mönsterbiten 4 gånger runt en mittpunkt. 

 Skriv ut i helt A4-format så blir det lagom till en 40x40 cm kudde. Du kan också göra ändringar med utgångspunkt från mallarna och göra ditt eget mönster. För den som verkligen gillar att brodera så ska mönstret naturligtvis broderas helt och hållet som ett riktigt Suzanibroderi, istället för att appliceras.

Beställda mössor

När vi hade utställningen i våras sålde jag de två överblivna blå mössorna (jag fick ju virka tre innan det blev någon som passade min syster). Då fick jag också en beställning på två mössor som skulle vara i rosa och lila, att bli klara till denna vinter (tänkt som julklapp antar jag), så nu har jag fått dom klara. Det krävdes en del riva upp och göra om innan jag fick lagom storlek på dom också - förhoppningsvis lagom storlek får jag väl säga - det är till två barn och två storlekar. Jag tänker inte göra några fler sådana här på beställning kan jag i alla fall meddela - alldeles för mycket jobb och frustrationer.

Dom är fodrade med rosa bomullstrikå och så är dom förstås dekorerade med metallicblommorna utefter framkanten. Däremot gjorde jag enklare tofsar på dessa för den där flätade tofsen som jag gjorde på min egen mössa (och dom blå) är alldeles för tidsödande. Min egen mössa är också den enda med hängande pärlor på tofsen. Hoppas dom här duger i alla fall.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...