3 juli 2010

Annorlunda träknappar


Jättefina blomformade träknappar, 20mm stora och med fyra hål i mitten. Skulle bli söta på något stickat eller virkat, tänker jag, men kanske inte lämpliga på något som måste tvättas ofta - de kanske inte skulle må bra av vatten. Till scrapbooking kan de nog bli fina också. De finns i diverse färger i varierande antal (inte så många av varje) och kostar 2 kr/st.

Sommarinspirerade halsband och örhängen med snäckskal

Snabbgjort halsband med matchande örhängen, gjorda av en kedja med stora länkar där jag fäste snäckskal i olika färger med hjälp av stora bindringar.

Det här halsbandet blev till på grund av de stora blå pärlorna som jag bara hade några stycken av och litet gäng små ljusblå pärlor. Det stora snidade hänget av snäckskal var också ett uddafynd (jag har alltså inga fler sådana). Så det enda jag har kvar någon mängd av är de vita pärlorna. Det kan väl i alla fall fungera som inspiration till hur man kan kombinera olika pärlor och eventuellt hänge.

Några nya kedjor

Ljust silverfärgad kedja  (Nr 8) med 8x5mm stora länkar - perfekt till berlockarmband eller halsband med flera hängen, som det här med snäckskal eller det med prismahängen. Denna kedja kostar 4 kr/dm
Nästan svart är denna snygga kedja (nr 3-S) med länkar i två storlekar - 5x5mm och 3x4mm. Den kostar också 3 kr/dm.
Två kedjor med mönstrade länkar, en ljus (Nr 9)och en mörkare (Nr 10). Länkarna är ca 4x3mm. Priset är 4 kr/dm.

Urgulliga pingviner av glas


Underbart söta små glaspingviner! Tre par örhängen i blått, svart eller grönt - själva pingvinerna är ca 2 cm höga. Och så ett set i turkosblå med örhängen plus en större pingvin som halsbandshänge. Den stora (som är 4cm hög + ögla) kan dessutom stå på fötterna med stöd av den lilla stjärten.
Örhängena kostar 35 kr/set och setet med den större pingvinen kostar 45 kr ( det går att dela på och kostar då 35 resp. 15 kr).

Glasörhängen och ett stort blått hjärthänge


Egentligen hörde de röda örhängena också till ett set med ett halsbandshänge, men tyvärr hade öglan till hänget gått sönder i frakten, så det bidde bara örhängena kvar. Det blå setet är i alla fall komplett. Hänget är riktigt stort – 35x40mm. Örhängeshjärtana är ca 20mm, både de röda och de blå. Örhängena kostar 35 kr/par och det stora hänget kostar 15 kr.

Nallar och ugglor i glasTvå set bestående av örhängen och halsband - nallar och ugglor. 50 kr för ett komplett set, eller 35 kr för örhängena och 25 kr för halsbandet. Jag glömde mäta den stora nallen men ca 4 cm är den.

Den stora ugglan är ca 35mm hög + ögla, örhängesugglorna ca 2 cm.

Turkos – en omtyckt sten och färg

Droppformade hängen i krackelerad turkos och med silverfärgade fästen. Själva droppen är 25mm lång, sen tillkommer ungefär 1 cm för fästet, så de är ganska stora. De kostar 5 kr styck. Stora pärlor av turkos, risformade och hela 28x10mm stora – härligt sköna att ta i. De kostar 4 kr/st.


Mer gnistrande pärlorNågra nya swarovski-look-alike-pärlor.
Ljusblå biconer 4mm som kostar endast 50 öre/st.
Champagnefärgade biconer 6mm stora kostar 75 öre/st.
8mm stora helix-slipade pärlor i olika färger. De kostar 2 kr/st.

Rondellpärlor som var alldeles omöjliga att fotografera. De är 6mm i diameter och 4mm tjocka. På utsidan är de mörklila, vilket jag av någon anledning inte kunde få fram på mina bilder, på hålsidorna är de bronsfärgade men det ser man ju inte när de är trädda på tråd. Jag får utnyttja säljarens bild för att kunna visa hur de ser ut. De här har ganska stort hål, de går åtminstone utan problem på 0,6mm tråd.
"Disco-kulor" och andra pärlor i Swarovski-stil.

Discokulor i swarovskistil
Ljusblå, kristallklara och guldgula mångfacetterade discokulor med swarovski-liknande glans. De ljusblåa och de ofärgade är 10mm stora och kostar 2.50/st. De går på 1mm tråd. De gula är 8mm, går på 0,6mm tråd och kostar 2kr/st.

Glammiga örhängen!Tio par örhängen med "bling". Något för sig som gillar glitter och glamour! Alla silverfärgade och med rhinstenar – och örkrokar i sterling silver 925. Och alla kostar 25 kr/par!

Pandora-ormlänkpärlor och hängefästen

Glaspärlor i många varianter s.k. Pandoraberlocker eller ormlänkpärlor. Det de har gemensamt är att de har stora hål (ca 5mm) och att hålen är kantade med en sorts öljetter av sterling silver. Förutom till ormlänkar så passar dessa pärlor till de flätade armbanden och de svarta med togglelås och t.ex. den snygga silverkedjan. Och förstås ormlänksarmband (Pandora-stil) och en variant med fyrkantig kedja. Dessa pärlor skulle passa till de flätade halsbanden också, men på dem är ändspiralen lite för stor för att gå igenom pärlorna. Man kan försöka få loss spiralen i ena änden, men det är inte så lätt. Då är det lättare att fläta ett halsband själv, av t.ex. fuskmockband. Pärlorna kostar 4 kr/st.
Dessa hängefästen av tibetsilver har stort hål och de flesta går på de flätade armbanden - några har lite för litet hål. Priserna ligger mellan 2 och 4 kr.

Flätade armband med toggle-lås


Några flätade läderamband i olika färger, färdigmonterade med toggle-lås. De har en smart funktion, nämligen att staven är fastsatt med ett litet klolås i änd-spiralen. På det viset kan man enkelt ta bort staven och därmed kunna trä på s.k. ormlänksberlocker/-pärlor av olika slag. Sen sätter man fast staven igen. På det viset kan man också variera armbandet genom att enkelt byta berlocker. Ett armband kostar 20 kr.Agatpärlor i tre varianter


Agat hjälper oss bland annat att njuta av livet, läste jag på paranormals sida om olika stenar och deras egenskaper. Agat är en halvgenomskinlig sten och varje pärla är unik med olika färger och mönster.
Pärlorna på den översta bilden är roströda, 8mm stora och kostar 1,50/st liksom de på bilden under. Mellanbildens pärlor är mestadels i gröna nyanser och i dem ser man ett ”drakvensmönster” som ett nät av gröna ådror.
På den sista bilden med de lila agatpärlorna syns ”drakvenerna” ännu tydligare – de ser ut som några mystiska ägg från en utdöd art, väldigt speciella! Dessa är också 8mm och kostar 1,50/st.

2 juli 2010

Urtjusiga mellandelar för två-radigt


Dessa 2-radiga blomformade mellandelar av tibet silver är ljust silverfärgade och har en "diamant" i mitten. De är så otroligt vackra! Storleken är ca 14mm i diameter och de kostar 4 kr/st.
Varukod vid beställning (2RS 1- silver)
 Jag gjorde ett armband med dessa mellandelar kombinerat med svarta biconer.
Till detta armband använde jag ett magnetlås. Magnetlås är suveräna om man tycker att klolås är för knepiga att få grepp om - och man inte har en händig medhjälpare. Nu har jag inte så många hemma, men fler är på väg. De är förstås lite dyrare än klolås, men som sagt väldigt praktiska.
Fler smyckeidéer med dessa silvermellandelar finns här.
Fler 2-radiga mellandelar med strass, i både guld och silverfärg finns här.
Uppdaterat 111105: Nu har jag guldfärgade också!
Varukod vid beställning (2RS 1- guld)

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...