4 maj 2016

Tavla med större ringar och prickar

Jag blev ju inspirerad av en närbild av en del av Aprilväderstavlan och tänkte det kunde bli läckert med en typ närbild-tavla. Så nu har jag målat en sån.
 Inspirerad men inte en direkt kopia av den där närbilden alltså. Lite andra färger och former.
Dom prickar som ser vita ut på bilden är målade med silverfärg, så dom förändras från olika gråa nyanser till vitt beroende på vinkeln i förhållande till ljuset. Det finns några guldprickar också.
Storleksjämförelse mellan den här tavlan och den som inspirerade. Den nya tavlan är målad på duk på spännram och är 40x50 cm.

3 maj 2016

Nytt sovrumstak

Jag drabbades ju i januari av varje husägares mardröm - vattenläcka - och har sen dess varit utan tak i sovrummet. Det har så att säga hängt på tork sen dess. Men nu äntligen och till slut har jag fått ett nytt sovrumstak! Jag fick stiga upp före 8 igår för att byggaren skulle komma då, men det var det värt, för några timmar senare hade jag ett helt och snyggt tak.
 Det syns ju inte så väl, men det går att ana på den här bilden, att dom här takpanelerna har en trästruktur som vitmålade brädor.

Det gamla taket bestod av målad väv spänd över hela taket. Bakom detta dolde sej ett lappverk av allt möjligt ...
Och det såg ju ut så här när det öppnats och tömts på blött sågspån.

Efter att ha stoppat in isolering och lappat ihop det upprivna hålet så behövdes det reglas för att sätta upp det nya taket.
Det blev ju betydligt snyggare redan där.
Jag fick stiga upp i morse också, för då kom han och gjorde slutfinishen genom att spackla och måla taklisterna. Sen städade han efter sej också!

Den skicklige och trevlige byggaren heter Rickard Sundberg och driver och äger företaget VBAB - Västerbottens Entreprenad och Byggservice AB. Kan verkligen rekommendera honom - även min granne Börje som fick fixat en vattenskada i källaren för några år sedan, har bara lovord för denne byggare.

Och Tim har kommit hem från ett regnigt Peking ...
 ... via ett snöigt Ryssland ...
 ... till ett soligt Danmark och Sverige.
Men jag har inte hunnit prata med honom än - han landade i Umeå 23.30 igår kväll. Jag hoppas han kom ihåg min smartphone i alla fall, och att jag snart kan få den.
Och idag var det så soligt och varmt så jag ställde upp ytterdörren i hopp om att Stella skulle behaga gå ut (och motionera lite kanske?). Ha! Icke! Hon la sej bara innanför tröskeln. Det är betydligt större chans att myrorna kommer in än att hon går ut. Jäkla fånkatt!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...