10 dec. 2013

Inspiration från webben via Pinterest

Eftersom jag inte lyckas komma igång med att göra något så får jag istället dela med mej av all inspiration som jag överväldigas av - ja, det är kanske att det blir alldeles för mycket man skulle vilja göra, som gör att inget blir gjort ...
På mina pinterestboards samlar jag en del av allt jag hittar. Sen tittar jag på andras boards och blir ännu mer överväldigad - det tar aldrig slut!
Så här är ett litet urval:
Fantastiska ugglor av brädbitar och diverse metallskrot från från Greg Corman.
Totempålar av keramik av Sally Russell. Skulle ju lika gärna kunna göras av stenar!
Lampskärm av knappar från Topdreamer.
Söta tomtar från Roxy Creations.
Träig tomte av drivved. Från M Reitsma Design.
Ängel av tyg, filt och band, från Snow Fish- Etsyshop.
Ängel av glasspinnar och lite annat. Från UsefulDIY.com.
Kransar och julgran av band och tygremsor, från Craftsncoffee.
Kudde av gammelgammelmormors alla gytlappar. Från Tiina Veidemann Design.
Och av gammelmormors virkade dukar gör vi pulsvärmare! Idé från quovadis på Etsy.
Fågelholkar av yoghurt(eller annat)förpackningar och glasspinnar. Hittades på Flickr men härstammar från nånstans på Mini Taller d'arts  facebook.
Knappcyklar. Från This, that and everything inbetween.
Spargris av petflaska från UsefulDIY.com
När alla julklappar är öppnade gör du ett värstingbygge av alla tomma lådor och stoppar in överblivna ljusslingor! En installation av Annalise Rees.
Jättestora glaskulor? Nej, iskulor! Färgat vatten i ballonger, ställ ut att frysa, klipp sönder ballongen, voila! Funkar förstås bara om man har en riktig vinter med minusgrader. Idé från Justimagine.


Ny apparat

Efter ett tips från Agneta (FarmorMormorA) så bestämde jag mej för att beställa en läsplatta. Jag har väl haft tanken förut men tyckt att det var som en onödig grej då den ju har vissa begränsningar och inte är lika mångsidig som en surfplatta (som jag verkligen skulle vilja ha). Men med mitt synproblem så blir jag väldigt trött i ögonen av att läsa och det känns ofta som att jag skulle behöva glasögon med rejäla förstoringsglas för att underlätta läsandet. När jag läste om Agnetas läsplatta så kom jag på att en sådan borde ju ha den funktionen att man kan förstora upp texten, och det har den. Sen har jag ju upptäckt att många biblioteksböcker också finns i elektroniskt (ePub) format. Då behöver man ju inte ens gå till biblioteket för att låna, utan kan sitta hemma och ladda ner böckerna i datorn. Inte dumt alls med tanke på hur den här vintern har betett sig hittills - snö, tö, kyla, halka om vartannat - vissa dagar har det varit med livet som insats att bara ta sig till postlådan.
Så efter Agnetas tips snodde jag in på Adlibris (där jag för övrigt brukar beställa böcker i den mån jag köper några) för det var deras läsplatta (Adlibris Letto) hon hade. Och tänka sig, just nu reas den ut för halva priset (695 kr)! Så jag beställde den! Och igår fick jag den!
 Det tog några timmar att ladda upp den, men sen ska batteriet räcka till 30 000 sidvändningar! Det var inte så svårt att komma igång heller. Den var laddad med fem böcker (noveller och två romaner) + bruksanvisning. Man kan koppla upp läsplattan till sitt trådlösa nätverk och naturligtvis finns det en snabbgenväg för att komma in på Adlibris e-boksbutik så man kan köpa böcker och ladda ner. Fast jag brukar inte köpa skönlitteratur så det var ju mest för att kunna ladda ner låneböcker jag skulle ha denna apparat.
I laptopen har jag programmet Adobe Digital Editions som används för att läsa e-böcker i datorn. Där hade jag redan laddat ner en e-bok från biblioteket, nämligen "Inferno" av Dan Brown. Nu gällde det att få in boken i Letton. När jag kopplat läsplattan till datorn så syntes den som en enhet i programmet och man skulle då kunna dra böcker från datorn till plattan. Jag gjorde så och det verkade som om boken hamnat i Letton. Men när jag kopplade bort den från datorn så fanns inte boken där. Frustration! Jag gjorde om det och högerklickade istället och valde att kopiera in den i Letton, då funkade det! Fantastiskt!
Så nu läser jag boken i apparaten och ska i morgon gå och lämna tillbaks den "riktiga" boken som jag lånade förra veckan. Man kan som sagt välja storlek på texten och jag har en ganska stor text. Problemet med större text är ju att det ryms mindre på skärmen och man får bläddra oftare men det kan man leva med. Hela apparaten är i storlek som en pocketbok, men skärmen är ju då lite mindre och det hade ju inte gjort något om den var lite större. Men Letton är lätt och behändig och förutom att man kan välja textstorlek så är den ju mycket mer lätthanterlig än en bok, man behöver inte ens hålla i den när man ska läsa - jag har nämligen problem med att jag får värk i vänsterarmen när jag ska hålla i en bok, särskilt nya böcker kan man ju få kämpa med för att hålla dom öppna.
Så jag kan faktiskt rekommendera denna apparat till den som läser mycket. Halvapriseterbjudandet gäller till 15 januari och så länge lagret räcker. Ett julklappstips kanske?

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...