22 apr. 2014

Bandarmbandsvariant

Problemet med att välja vilket band som skulle vara i mitten och vilket som skulle hamna på kanten löste jag genom att byta färg efter varje dubbelknut. Så här blev den varianten.
 Jag använde dom resterande 10mm-banden (förutom ett gult och ett svart som jag sparar ifall nån SAIK:are vill göra ett eget armband).
 Dom är knutna på remsor från saftflaskan och i övrigt gjorda som dom andra banden med bandfästen och klolås.
 Vinrött och lila.
 Grönt och blekgult, samt ljusrosa och brunt.
Här är alla ripsbandsarmband, so far. 

21 apr. 2014

Band på löpande band

Nu har jag gjort paus i småknutknytandet med moulinégarn (jag har ett par pågående projekt men dom får vänta ett tag), och istället tagit till mig an en bunt ripsband för lite enkelt makraméknytande - stora knutar som inte anstränger ögonen så mycket.
 Det är enfärgade ripsband i ett antal olika färger (jag har fler kvar) och två bredder 6 och 10mm.
 Jag började knyta med de smalare banden på ett sånt där plastband som en del paket är buntade med. Jag har förut gjort några armband (här och här) med de breda mörkgråa banden, men det här bandet är en smal vit variant. Ripsbanden har jag bara i 1 yard-längder (ca 91 cm) och med två sådana blir det precis lagom till ett armband. Jag gjorde de fyra smala armbanden efter varann på plastbandet och klippte sen isär dom.
 Till dom två armbanden av 10mm-banden ville jag ha en lite bredare stomme. Stommen bör ju vara ganska stabil så den håller att knyta på utan att den drar ihop sig, så någon kraftigare plast passar bra. Och jag råkade ha en tom saftflaska tillhands, så av den klippte jag några band. Det som är bra med att klippa från en flaska är ju också att den har den runda formen som passar till ett armband. Å andra sidan - om man har ett plant band att knyta på, så kan man göra ett armband med två sidor om man har svårt att bestämma vilken färg som ska vara i mitten och vilken som ska bli kantknutar. Här valde jag det lila bandet för mitten, men på baksidan är det ju tvärtom. På några band rev jag upp och knöt jag om efter ett tag, när jag tyckte att baksidan blev snyggare.
 När allt var färdigknutet limmade jag bandändarna och så avslutade jag med såna där väldigt praktiska bandfästen.
Sen satte jag på ett klolås och en förlängningskedja. Armbanden är lagom långa till mej utan kedjan, men den är praktisk att hålla fast armbandet med när man ska sätta ihop låset.
 Naturligtvis gjorde jag ett svart-gult AIK-armband för nu blev ju Skellefteå AIK svenska mästare i ishockey igen! Tyvärr hade jag bara en bit av vardera färgen så det blir ingen massproduktion av dessa armband. Men till nästa hockeysäsong får jag nog bunkra upp med svarta och gula band.
När Tim och jag åkte till Burträsk igår såg vi en hel del påskris utmed vägen, pyntade med svarta och gula fjädrar ...
 Dom bredare har jag bara gjort två av hittills men det finns ju mer plastflaska kvar och fler band också.
Hela bunten. Det blir nog en bunt till, för dom är ju, som sagt, inte så jobbiga för ögonen och det har varit mycket sagogrynssoppa i mina ögon de senaste veckorna så det här är ett lämpligt pyssel.
Stella har haft vårkänslor i ett par veckor nu. En dag var hon väldigt mycket i vägen på köksbordet och orsakade att jag välte ut ett vattenglas. När jag torkat upp vattnet låg hon och åmade sej på mattan och jag kastade den våta handduken över henne. 
Och Ziggy har faktiskt stannat hemma denna påsk. Inte som förra året då han uppenbarligen for till Blåkulla utan mej (med nån annan häxa, den otrogna katten?). Det var några oroliga åtta dagar för matte.

Tim var ju här i helgen men på fredag åker han och en kompis iväg på en liten tripp till Kina och Nordkorea!! Han är ju myndig sen länge så jag kunde inte förbjuda honom. Från Kina går det väl åtminstone att skicka lite livstecken via mobilen, men i Nordkorea kommer han att vara isolerad från omvärlden (kanske går det att skicka vykort därifrån?). Hoppas i alla fall att han kan skaffa mej en souvenir från Nordkorea - ett idolporträtt av Kim Jong-Un kanske? (Den unge mannen skulle jag vilja ha ett allvarligt samtal med!)
Men hädanefter tycker jag att min enfödde son kan nöja sig med nån tur på inlandsbanan och inte flänga omkring på det där viset. Jag menar, det finns ju Google Earth ifall man vill se sig om i världen .... 

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...