3 mars 2012

Mönstrade papper, mönstersaxar och utstansade figurer

Fantastiskt läckra papper, dubbelsidiga med olika mönster och färgställningar. Med rutor, ränder, trianglar och rundlar, alla med småprickig baksida. De är i A4-format och finns i två tjocklekar. De tunnare är 100 grams papper (vanligt printerpapper är 80 gram) och så är det en 250 grams kartong.
 Rundlar: svart-grå-vit med vit baksida med svarta prickar, blågröna nyanser, petrolblå baksida, röd-cerise-lila, ceriseröd baksida och röd-gul-orange rundlar med gul baksida.
 Randiga: brun-beige, brun baksida, gröna nyanser, skogsgrön baksida, blålila nyanser, lila baksida och röda och rosa ränder med röd baksida.
 Rutigt: svart-grå-vit, svart baksida, röd-gul-orange, orange baksida, blå-gröna nyanser, mörkgrön baksida och lila-cerise med violett baksida.
 Trianglar: beige-brun, beige baksida, gröna nyanser, pistagegrön baksida, blå-lila nyanser, blå baksida och röd-rosa med mörkröd baksida.
Papper 100 gram kostar 3 kr/ark, och kartong 250 gram 5 kr/ark.

 Mönstersaxar för roligare kanter.
Saxarna klipper olika mönster (fler än den här bilden visar) men jag har bara en av varje (utom en modell som jag har fyra av, det är den som syns på närbilden), så det gäller att passa på om du vill ha ett visst mönster. Saxarna är 17,5 cm långa och har tillräckligt stora fingerhål för att kunna användas av vuxna. De går också bra använda för vänsterhänta. Saxarna kostar 20 kr styck.

 (En mönsterklippt pappersremsa blir en fin bård)

Utstansade figurer att dekorera med
Pappersfigurer (tjockare papper men inte riktigt kartong) som kan målas med tuschpennor, eller temperafärg t. ex. och klistras på kort eller annat. Två blommodeller i tre storlekar vardera och en fjäril och trollslända i två storlekar.
Trollslända 11x8 cm 4 kr/st, 9,5x6,5 cm 3 kr/st. Åttauddig blomma 7,3 cm 4 kr, 6,3 cm 3 kr, 5,1 cm 2 kr. Femuddig bomma 6,5x5,5 cm 4 kr, 5,7x4,5 cm 2 kr, 4,7x4 cm 1 kr/st. Fjäril 12x7,5 cm 4 kr/st, 10x6 cm 3 kr/st.
Jag var ju tvungen göra något av de här nya pappersvarorna och det blev en collagetavla med sommarkänsla (här är det ju fortfarande vinter fast det töade bra häromdan). Jag målade en canvas (målaruk på kilram) med metallicfärg (ljusblå och grön), och gjorde lite prickar och streck med guldmetallic. Blommorna och trollsländan målade jag också med metallicfärg och lite akrylfärg. Sen klippte jag ut blad i ett papper med blågröna rundlar och en bit med mörkbrun baksida (randig brunbeige). Två bitar mörkgrönt organzaband tog jag också och på blommorna några ljusgula plastknappar. Sen skrev jag texten med tuschpenna. 
Jag har inte limmat fast delarna än, men ett tips om du ska göra ett collage, är att ta kort på det när du lagt ut allt - du kan prova flytta om sakerna och fota de olika kompositionerna. För när du sen ska limma fast allt blir du ju tvungen att flytta det som ligger överst för att komma åt att limma det som ska vara underst och då kanske man inte kommer ihåg hur det skulle vara sen - och då är det bra att ha bilden att titta på.

Organzaband och några satinband

Jag har fått lite nya band, mest organza, men det ingick några satinband också. Fina som dekoration till scrapbooking eller att sy. Eller för att göra organzahalsband tillsammans med vaxad bomullstråd, eller något annat.
Alla på denna bild är organza utom det klarblå och det ljusrosa längst ner till höger.
Curryfärgat 5mm, vinrött 9mm, violett 12mm, ljuslila 12mm, klargrönt 9mm, blåsvart 12mm mörkgrönt 9mm, kopparfärgat 9mm, cerise 12mm, rött 12mm, ljusblått 12mm, mörkbrunt 12mm och orange 5mm. Det blå satinbandet är 10mm brett (10 kr/m) och det ljusrosa 2mm (4 kr/m)
Organzabanden kostar: 5mm - 2 kr/m, 9mm - 4 kr/m, 12mm - 6 kr/m.
Fyra organza och två satinband. Rosa 22mm, ljusgrönt 22mm, mörkrött 12mm och neongrönt 12mm. De 22mm kostar 15 kr/m och 12mm 10 kr/m. Ett ljusbeige (hudfärgat) och ett klargult satinband, båda 16mm breda kostar 15 kr/m.
Jag har fler satinband i butiken och en del annat - kolla under etiketten Band/remmar tråd och wire.

29 feb. 2012

Nya vattenpärlor

Jag fick en fråga om vattenpärlorna är okej nu. Eftersom det blev problem med att dom var klibbiga så sålde jag ut dessa och bestämde mej för att vänta med att beställa nya, i hopp om att dom skulle bli bra igen. Och nu har jag tagit hem lite nya, som är som dom ska. Det är bara 10 påsar av varje färg, men fler är på gång, och är dom bra så blir det nog mer.
Kolla på mina tidigare inlägg om vattenpärlorna för tips om hur de kan användas.
1 påse ca 3 gram kostar 5 kr. Det blir ca 5 dl när dom är färdiga.

27 feb. 2012

Svart sammetsband

Idag fick jag hem några meter svart sammetsband. Det är 10mm brett och jag tänkte det skulle funka till de här metallbokstäverna.
 Bandet är egentligen lite för brett, men det går igenom och bokstäverna håller sig bättre på plats.
Jag använde de hopvikbara bandfästena som bara är ca 6mm breda, men det funkar bra. Jag satte splitringar i fästena och ett klolås.
Naturligtvis kan detta sammetsband användas till mycket annat, som att sys på som dekoration t.ex. Jag kommer nog att beställa fler färger, så om någon har önskemål om färg så är det bara att göra en kommentar här, eller mejla (eller komma in i butiken).
Bandet kostar 10 kr/m (1 kr/dm).
En annan variant av svart sammetsband med vita fläckar ligger på mitt köksbord ... Hon heter Stella och är inte till salu ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...