11 nov. 2011

Totalmixat armband på memorywire

 Ta tre varv (eller fler) memorywire och en näve eller två med mixade pärlor, sen är det bara att trä på. Den där pärlan med ett blått kryss är en ny mellandel (metall) med emalj och jag har dom också i rött, vitt och svart. Återkommer med dom längre fram.
 För att undvika styrning och låta slumpen avgöra, så tittar jag inte på pärlorna när jag plockar upp dom, utan tar bara två-tre stycken i nypan och så får det bli som det blir.
Det blir garanterat unikt och är ett kul sätt att få användning för alla överblivna och udda pärlor som hamnar i en ask.

Fläckiga pandora/ormlänkspärlor

 Väldigt läckra i många färgkombinationer och varje pärla är unik. Ormlänks- eller pandorapärlor av akryl med öljetter i sterling silver. Pärlorna är ca 12x14mm och hålet ca 5mm.
 Det här är dom sju färgkombinationerna. Alla pärlor har två grundfärger och fläckar i annan färg. Nr 1 turkos/gulgrön, nr 2 svart/gul, nr 3 orange/gul, nr 4 gul/ljusblå, nr 5 blå/vinröd, nr 6 gul/röd, nr 7 ljuslila/beige. Pris 3 kr/st.
 Man behöver ju inte använda dessa pärlor till armband och halsband, man kan ju också göra örhängen.
Plupparna ovanför och under pandorapärlorna är de här matta akryldropparna.
Eftersom pandorapärlorna har så stora hål försvinner nästan halva dropparna, men det gör att de stora pärlorna blir stadiga och inte vinglar på pinnarna. En annan idé för att undvika att såna här storhålade pärlor vinglar är att stoppa en stavpärla inuti.

Nya akrylpärlor

Nu har jag fått hem diverse nya akrylpärlor i olika modeller.
Dom här är riktigt snygga - vita med silverränder. De är 11x8mm och kostar 1 kr st.
Minidiskokulor 6mm. Glittrigare än bilden visar, riktigt blingiga. De kostar endast 50 öre styck!
8mm stora är dessa "meloner" som finns i ett flertal metallicfärger som bilden visar. De kostar också bara 50 öre styck.
Blå rispärlor med guldrippel, 8x5mm stora. Också 50 öre styck.

 En annan blå pärla, lite flammig i färgen så de skiftar från ljusblått till mörkblå. De har silverglittriga gropar som ser ut som strass, man får titta mycket noga för att se att det verkligen inte är strass. Fördelen är att det inte är något som lossnar!
De är 8-9mm stora och kostar 75 öre/st.
Riktigt läckra prismahjärtan 12x12mm stora. Finns i de färger som syns på bilden (varierande antal): röd, orange, cerise,lila, turkos, gulgrön, brun, grå, ljusblå och ljusrosa.
Det syns inte så bra men dom är facetterade. De kostar 1 kr/st.

Andra glasliknande akrylpärlor:
Prismadroppar med sned nederkant och lila runda prismapärlor (lite längre ner i samma inlägg).
Rektangulära prismahängen.
Fyrkantiga med diagonalt hål (och några länkar med akrylmitt).
Rombformade prismahängen.
Kuddar - lite större pärlor.
Ofärgade stora prismor.
Rombformade prismapärlor.
Riktiga glaspärlor av olika slag finns under etiketten Glaspärlor (!)

 Ser alldeles ut som metallpärlor gör dessa 12mm silverkulor som kostar 1,50/st.

Rospärlor som också ser ut som metall. De är 8mm stora och kostar 50 öre/st.
 Marmorerade i olika skiftningar är dessa pärlor som också är 12mm stora och kostar 1 kr/st.
 Droppar i mixade färger. Lite plastigare och inte med samma finish som övriga akrylpärlor här, men för 50 öre styck så är dom väl roliga ändå.

En massa andra pärlor hittar du under etiketten Pärlor - diverse.

10 nov. 2011

Havssediment jaspis- hängen

 Dom här är så läckra! Stenen heter sea sediment jasper på engelska och det översätter jag då till halssediment jaspis. Härligt turkosblå med mönstring i brunt och beige - varje är unik. De har horisontellt hål i övre änden.
Uppdatering 15/11-11: Dessa är nu sålda. Ska se om jag kan få tag i fler.Alla är ca 7mm breda upptill och en aning bredare nedtill. De är lite rundade på framsidan och platta på baksidan. Tjockleken glömde jag mäta men ca 5mm. Jag har numrerat dom så om du vill beställa online så är det bara att uppge numret - jag har förstås bara en av varje, så det gäller att passa på om det är någon som du verkligen vill ha.

7 nov. 2011

Kvistar och blommor - tvåradiga guldmellandelar

Två nya guldfärgade mellandelar - en tvåradig blomma och kvistar som bland annat kan användas så här ...
 Armband med de guldfärgade kvistarna, 6mm krackelerade fuchsiafärgade glaspärlor och vaxade lila 8mm glaspärlor.
 Till detta armband använde jag den platta elastiska tråden tillsammans med en big eye-needle, eftersom de stora pärlorna har för litet hål för den runda elastiska tråden - den funkar däremot för kvistarna och de mindre pärlorna.
Kvistarna är 17x9mm stora och kostar 2 kr/st.
Baksidan är slät utan bladnerver.

 Blomman är tvåradig med fyra hål under. Storlek 13x12mm och den kostar 3 kr/st.

Små berlocker

Jag har några nya berlocker och dom är ganska små men fina.
 Skorpionberlocken är enkelsidig, 16x10mm stor och kostar 2 kr/st.
 Här sitter dom på ett par örkrokar.
 Fina små vingar. De är 17mm långa och kostar 1,50/st.

 Små flickor med breda leenden. De är totalt 15,5mmx9,5mm och kostar 1,50/st.
Söta bebisfötter i guldfärgad metall. De är 12x8,5mm och kostar också 1,50/st.
 Små små kulor - själva kulan är bara 4mm. De kostar 1 kr/st.
 Här är dom trädda på tråd tillsammans med 4mm mirakelpärlor.
Ett armband med olika berlocker och millefiorihjärtanhattpinnar. Kedjan är den med dubbla länkar (nr 20).
De olika berlocker som sitter på kedjan hittar du här:
Uggla, nyckel, löv och peacesymbol, barn och liten fransk lilja. Under etiketten Metall - hängen och berlocker hittar du ännu mer.

6 nov. 2011

Knyta knutar

Som jag nämnde i inlägget om nya silkesnören, så har jag hittat en massa instruktionsvideor på Youtube om knutar och knopar. Här ska jag tipsa om några.
Hur man knyter denna Ashoka Chakra knut visas här. Snyggt som hängsmycke och man skulle ju kunna sätta pärlor i ytterkanten om man vill - jag ska ta och prova det här.

Hur du gör en sån här liten boll visas här. Fin som knapp på ett makraméarmband.

En variant av randigt band. Det finns flera tvåfärgade band som kan användas som t.ex. armband. Klicka på bilderna nedan så kommer du direkt till varje video.Det keltiska hjärtat ovan och oliasknuten nedan passar som fokus på ett halsband.
Och det lite mer avancerade korset ...
Alla dessa instruktionsvideor kommer från TIAT (Tying It All Together) och det finns många fler. Det finns också andra som visar hur man gör, men jag tycker TIATs videor är väldigt bra - dom visar mycket tydligt - och långsamt - steg för steg hur man gör - man kan titta på och göra samtidigt, utan att behöva pausa och backa. Sen kan man förstås behöva repetera ett par gånger innan det sitter i huvudet.
Det snöre som används i de flesta videor kallas paracord (fallskärmslina) men det mesta kan nog knytas med vilka snören och band som helst gissar jag.
Något som verkar vara poppis är paracord bracelets. Tuffa armband som passar både killar och tjejer. De kan göras utan lås (så man bara drar det över handen), med ögla och t.ex en knutboll som knapp, eller med remspännen som de på bilden. Jag har just beställ ett gäng sådana spännen (mest svarta men även några olika färger). De här är knutna med den vanliga standardmakraméknuten, men man kan ju välja t.ex någon av de olika tekniker som jag länkat till här ovanför. En annan variant visas här.

Av smalare snören/trådar t. ex. moulinégarn så kan man ju göra de här vänskapsarmbanden. Just det här är en lite mer avancerad variant och har man inte prövat den här knyttekniken tidigare så kan det kanske vara lite knepigt (videon är inte så där jätteenkel att följa), men kommer man bara på det så ska det väl gå. I den enklaste varianten knyter man bara åt ett håll hela tiden och får ett diagonalrandigt band som på den nedre bilden.
Instruktioner (text och tecknade bilder) för dessa finns hos Ben Franklin. Videoinstruktioner finns bland annat här.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...