13 okt. 2015

Nu gick det inte längre

Det var länge sedan jag gjorde några smycken (förutom dom där gummisnoddsarmbanden), faktiskt var det senast i januari då jag gjorde några örhängen. (I själva verket har det ju inte blivit särskilt mycket av nånting alls i år.) Och att hållit mej ifrån att göra smycken har varit ett helt avsiktligt beslut trots att den här bloggen väldigt mycket har handlat om att knåpa ihop smycken. Eller kanske just därför, för jag har ju en alldeles för stor samling av armband, örhängen och halsband. Problem med synen har också bidragit till en viss motvilja mot att pyssla med småttigheter.

Så det skulle inte bli nåt mer sånt. Men på sistone har ett behov av att trä pärlor på memorywire gnagt i mej. Så nu kunde jag inte hålla mej längre.
 Och här är nu tre memorywirearmband.
 Rosa seed beads, inte minsta storleken och rätt ojämna i form och storlek men hyfsat lätthanterliga, tillsammans med glittriga ofärgade bikoner av glas, storlek 4-5 mm.
 Mörkturkosa seed beads som de rosa, tillsammans med ljusturkosa runda pärlor och "snöbollar" ca 4mm.

 Svart och silver.
 5mm silverkulor, glaspärlor med silverrand och helsvarta 6mm glaspärlor,
Memorywire finns att köpa i olika diameter. Jag trodde det här var 65 mm för armbanden känns lite för stora för mej, men det är 60 mm. Att dom känns stora beror nog på att jag använt rätt små pärlor. Med större pärlor får ju armbanden en mindre innerdiameter så det får man ha i åtanke när man ska göra ett memorywirearmband. Visserligen är armbanden flexibla men det kan kännas obekvämt om det blir för tajt. 60mm är det vanligaste måttet men man kan hitta från 40-45mm till 70-75mm om man söker på Ebay (skriv in önskat mått i sökrutan bakom memory wire).

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...