4 maj 2011

Tre rader med olika pärlor

Det här var ju både roligt och enkelt att göra - och faktist blev det ju rätt snyggt också (om jag får säga det själv) ...
Det började med att det låg ett sånt där 3-till-1-hänge (några andra modeller finns också) på bordet (jag har nästan städat klart nu), och jag tänkte "hmmmm, det där skulle man kunna sätta tre rader med pärlor på... (och naturligtvis med en likadan i andra änden)". Pärlorna låg också på bordet och väntade på att städas undan, så det var ju bara att sätta igång. 
Översta raden är de läckert skimrande oregelbundna kuberna som skimrar i blålilagrönt. Rad två består av rökfärgade bikoner med AB-lyster, och små daisies (just dessa har jag inte visat tidigare). Och tredje raden består av samma kuber som i den första plus röda kuber med en guldpläterad sida (dem har jag visst inte visat heller, men några i samma stil fast svarta finns här och jag tror jag har gröna också). Pärlorna är trädda på smyckewire som avslutats med knutgömmor och fästs med bindringar. Kedjan är en av silverkedjorna och har ett klolås.
 Ännu en variant av 3-till-1 finns här.

3 maj 2011

En ny award!

Tänka sig, jag fick en ny award idag! Från Farmor Ankus som har bloggen Farmors Pyssel. Hon håller ju på med allt möjligt pyssel - hon både stickar, virkar syr, scrappar och gör smycken. Och har beställt smyckematerial från mig, upptäcker jag när jag kollar runt lite - det hade jag ingen aning om! Och en väldigt snygg blogg har hon också. Kolla in den och även hennes andra blogg Myricas Ateljé - den är kanske inaktiv men det finns fina saker där att inspireras av. Och det var där jag hittade hennes riktiga namn som jag ju faktiskt kände igen ...
Så naturligtvis ska Farmors Pyssel ha min award också ...
Jag ska lägga in Farmors Pyssel i min blogglista så snart det funkar - ikväll är det strul med lite av varje, men det rättar väl till sig snart hoppas jag ...

Diverse nya akrylpärlor

 Fina kristalliknande droppar med snedskuren nederkant. De är 20x11mm stora och kostar 2 kr/st. Jag har bara två av vardera färgen och jag gjorde ett par örhängen av de ljusrosa som syns längst upp på bilden.
 Jag satte klämfästen i dropparna och använde bindringar för att fästa dem i örkrokarna. Några andra akrylprismor finns här och här.
 Inte blåbär direkt men nån slags bärliknande blåa pärlor är det. Riktigt coola med skimrande iriserande effekt. De är 14mm stora och kostar 2,50/st.
 Vita och röda bär, mindre än de blå (8-9mm) men med samma iriserande skimmer. De kostar 1,50/st.
Uppdatering 110522: Mer bärpärlor i flera färger finns nu.
 Lila transparenta discobollar av akryl. De är 8mm stora och kostar bara 50 öre/st.
 Pärlor med antik look. De ser ut som de är snidade av sten eller ben. Jag har bara två av vardera färgen och de är ca 13x11mm stora och kostar 2,50/st.
 De här ser ju ut som stenar som legat länge och blivit bevuxna med lavar (fast mönstret är egentligen guldfärgat). De är ca 12x16mm och kostar 1,50/st.
Mörkröda blanka pärlor i lite oregelbunden form, ca 11-14mm stora. De kostar 1 kr/st.
Alla pärlor ovan har tillräckligt stort hål för 1mm tråd.
 Små frostade kjolar, ca 10x10mm i åtta färger i varierande antal. De kostar 1 kr/st. Större varianter finns också.
Blanka halvtransparenta gröna löv, ca 20x8mm stora. Hålet i övre änden är litet men en tunn bindring kan gå in, annars får man använda bara en tråd för att fästa löven. De kostar 1 kr/st.
Jag lyckades i alla fall få några löv på bindringar, två eller tre på samma. Blomkjolarna gjorde jag till hängen med hattpinnar och vita små pärlor. Jag band ihop en klase av flera blommor och några lövknippen till en större klase som jag satte på en grön mockarem. Sen satte jag ett par mindre buketter av 2-3 blad och en blomma, på vardera sidan och knöt fast dem så de komme en liten bit ifrån den större buketten.
 Mirakelpärlor i droppform och ovala (risform). Dropparna är ca 15x8mm stora och de risformade 11x7mm, och båda kostar 2 kr/st.
Runda mirakelpärlor i olika storlekar hittar du här.
 Transparenta med en opak kärna är dessa pärlor med kantig form, 10x10mm stora. De kostar 1 kr/st.
De här dropparna ser ut som om de är mjuka och gjorda av gummi med den där matta ytan, men de är hårda. De är 10mm
 Ungefär samma färger men lite mer blanka har dessa propellerpärlor. De är 10mm stora och kostar bara 20 öre/st.

Kongopärlor i metallicfärger (grå, cerise, blekgrön, dimblå, violett, ). De är ca 7mm stora och har, som du ser, rejält stora hål. Priset är dock ganska litet, endast 20 öre/st.

Fler akrylpärlor och hängen hittar du bl. a. här:
- rektangulära hängen
- stora droppar med silverbaksida
- karamelliga hjärtan
- färgglada pärlor och länkar
- stora färgstarka pärlor
- stora transparenta pärlor
- transparenta trådvirade
- turkosa tärningar
- regnbågsskimrande hängen
- metallicblommor
- krysspärlor
- små läckra pärlor

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...