21 juli 2012

Gott & Blandat

Med både nya och gamla pärlor släppte jag loss lite häromdan. Det var ett mejl med några bifogade bilder som påminde mej om hur läckert det blir när man blandar pärlor hej vilt. Här kan varenda uddapärla man har komma till nytta.
Så här blev det lite allt möjligt, men mest akrylpärlor (bland annat mirakelpärlor) och daisies och fyrkantiga mellandelar, trätt på tre varv memorywire.. 
Berlocken är ett akryllöv på en hattpinne och två små blommor/kjolar med en liten mirakelpärla. I bakkanten skymtar längst ner ett blått millefiorihjärta.
Det här är ju betydligt mer sansat även om det är färgglatt. Detta gjorde jag egentligen bara för att göra något med de nya lite större silverfoilakrylpärlorna. Jag trädde bara upp dom på elastisk tråd med små daisies mellan. Och så satte jag på en berlock.
 För den som själv vill göra ett alldeles unikt armband, har jag idag plockat ihop fyra påsar med Gott & Blandat. Jag hällde först alltihop i en burk och sen skopade jag upp och vägde upp ca 30 gram - innehållet är alltså helt slumpmässigt, men det består av mestadels akrylpärlor (lite glaspärlor och metallpärlor också) och så en del daisies och andra mellandelar. En påse väger alltså ca 30 gram och innehållet räcker till åtminstone tre varv memorywire, eller något annat. Du som beställer för postleverans kan bara skriva Gott & Blandat 30 gram (eller valfri vikt), eller ange en specifik påse av de färdigblandade. Priset är 1 kr/gram, så det blir 30 kr för dessa påsar.
 G&B nr 1.
 G&B nr 2.
 G&B nr 3.
G&B nr 4.
Kom ihåg att beställa memorywire också om du vill ha det, och eventuellt berlocker eller annat.

20 juli 2012

Ännu mera färg till folket!

Nu har jag fått ännu mer färgglada pärlor! Förra omgången finns här.
 Än är det inte riktigt höst, men färggranna löv finns det nu. Dom här lövformade akrylpärlorna är 24x16mm stora och kostar 1,50/st.
Grön, orange, cerise, turkosblå, gul och röd - färgerna finns i varierande antal
Dom har en vågig form och ett  liksom rutigt mönster.
Snäckskalslöven är 10x14mm stora. Tyvärr har jag inte så många av dom. Dom kostar 2 kr/st.
Riktigt gröna akryllöv - 24x24mm stora. 1,50/st.
Jag satte löven på stora bindringar och så satte jag en mirakelpärla på ringen och hängde upp dem på örkrokar.
En ny variant av pärlemorskimrande akrylhjärtan. De andra har ju onödigt stort hål om man vill sätta dom på en pinne (fast bra om man ska trä dom på ett tjockare snöre. Dessa har ett 1,5mm stort hål, så det går ju ändå på t.ex vaxad bomullstråd.
Dom är 15x13mm stora och finns i ett flertal färger.
Dom där pony beads som jag nämnde i inlägget där jag satte hamapärlor på ringar, har kommit. Det är de till vänster. Till höger lite större och rundare pärlor med samma silverfoil-look.
Här är de större. De är 7x8mm stora och kostar 20 öre/st. Finns i ett flertal färger.
Pony beads - 5x6mm stora. Härlig lyster i många färger! De kostar 10 öre/st.
Vitt är också en färg - eller rättare sagt består vitt av alla färger i spektrat - så dom här får vara med också. Pärlemorvita akrylpärlor 10mm stora som kostar 50 öre/st.
Och så dom här droppformade. Dom är 10x6mm stora och kostar också 50 öre/st.
Jag har ju sen tidigare ett multifärgat nylonsnöre, som jag använde till ett makraméarmband. Eftersom jag tyckte det blev en läcker effekt med alla färgerna, så beställde jag nu ett multifärgat silkesnöre också. Det har starkare färger än nylonsnöret. Mina andra silkesnören är 3mm tjocka men detta är bara 1,5mm. 
 Jag testade det här snöret genom att göra ett armband med bara spiralknutar. Beskrivning finns hos Pysslamer.
 Låsningen är vanlig makraméknytning.
Massor av makraméknutar finns det  beskrivning på hos free macrame patterns.
När jag ändå är inne på snören så passar jag på att upplysa om att jag nu också har vit vaxad bomullstråd, eftersom det har efterfrågats. Det är som de andra ca 1mm tjockt och kostar 2 kr/m.
En ny färg på nylonsnöre blev det också - det här är cremefärgat (eller ljust gult). 

19 juli 2012

Mandala-tavla

Så småningom blev den här mandala-tavla målad. Jag gjorde ju en massa skisser i datorn tidigare, och så började jag skissa en på den här pannån. Sen hände inget mer på ett bra tag. Men nu har jag gjort så att varje gång jag gått upp på övervåningen utan någon särskild anledning = varje gång Stella velat att jag skulle följa med upp för att kunna fylla på matskålen ifall den råkat vara tom, så har jag målat lite. Det tog nån vecka men nu är den klar.
Tavlan är målad med akrylfärg på en pannå med ram. Jag hade ju påbörjat skissen , men sen improviserade jag dit en del, och färgerna blev mest slumpmässiga - varje gång jag målat med en färg och det blev över en klick så målade jag något annat med samma färg, så ingen färg gick till spillo.
Det blå fältet och ramen målades med en annan sorts akrylfärg, som är mer transparent - lite som lasyr. Det var kanske inte det bästa valet i detta fall eftersom jag fick måla flera varv för att det skulle bli någorlunda täckande, men jag ska testa den där färgen lite mer och se hur den funkar i olika sammanhang.

17 juli 2012

Träbokstäver

Snygga bokstäver av trä. De är ca 20mm höga och 3mm tjocka. A-Z.
För scrapbooking eller annan dekoration där de kan limmas på. Pris 1,50/st.
Framsidan är ljust träfärgad (lite olika nyanser) och kanterna är mörka.

16 juli 2012

Möhippa-pyssel

I lördags hade jag ett möhippa-gäng här. Värre saker än att få sitta och pyssla kan en blivande brud få utstå på sin möhippa!
Här är resultatet ...
Ett armband till den blivande bruden, med sammetspärlor, guldfärgade blommellandelar. tvåradig fjäril med strass, trätt på elastisk tråd. Att få den tvåradiga fjärilen på ett enradigt armband var inte det lättaste, och hur det fixades vet jag inte, men till slut satt den där.

Ett halsband med röda och svarta sammetspärlor och mellandelar 
På det sattes en berlock med ordet Laugh = Skratta!
Ett armband med gröna glaspärlor,  pärlhattar, blå agatpärlor, rospärlor och en berlock "Made with love".
Ett lite mer avancerat armband på två separata varv memorywire. Med tvåradig mellandel och vaxade glaspärlor i två gröna nyanser. En närmare beskrivning finns här - det är ett annat armband men där ser man hur det avslutas med låset.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...