24 sep. 2010

Pysselpaket - reflex

Nu blir det ju mörkt ute tidigare för varje dag, så det är dags att se till att man har med sig en reflex eller två när man går ut. Här är ett pysselpaket med reflexmaterial som räcker till åtminstone två reflexer. I paketet ingår två bitar (olika färger) mossgummi (som bas att sätta reflexmaterialet på), 4-5 bitar prismareflex i olika färger, 1 bit grå reflex (som även kan strykas på), 1 remsa gul reflex, två bitar vävt band med reflex, lite pynt (ögon, fjädrar), snöre, säkerhetsnålar. Lite smyckewire som kan användas för dinglande delar (som händerna och stjärnorna på teckningen). Och för att sätta ihop alla delar medföljer dubbelhäftande folie. Ett paket kostar 25 kr.
Gör först en teckning av hur reflexen ska se ut (fram- och baksida). Rita de olika formerna på skyddspappret på den dubbelhäftande folien (rutigt på ena sidan) och klipp ut. Ta bort skyddspappret på ena sidan och fäst folien på reflexmaterialet och klipp ut. Klipp ut grundformen i mossgummi (fram- och baksida. Ta bort skyddspappret på de utklippta reflexdelarna och dekorera mossgummidelarna. Sätt en bit dubbelhäftande folie på baksidan av den ena delen och sätt fast band eller snöre för upphäng. Dinglande delar eller t.ex. fjädrar sätts också fast så att de kommer att sticka ut mellan fram- och baksida. Sätt lite extra dubbelhäftande folie över band/snöre och andra utsstickande delar, eller på den andra mossgummidelen. Sätt ihop fram- och baksida och tryck ihop ordentligt så allt sitter fast. Sätt en säkerhetsnål i bandet/snöret.
Den grå reflexen kan strykas på t.ex. tyg och då tar man sedan bort plasten (lägg något över när du stryker). Det kan vara svårt att avgöra vilken sida som ska vara neråt, men den är en aning mattare - den blankaste sidan är plasten som tas bort.

 
Uppdatering 120927: I detta inlägg kan du läsa mer om reflexmaterialet.

22 sep. 2010

Halsband i vitt och silver och med en drake
Halsband av diverse tibetsilverdetaljer, pärlor och fuskmockarem. Längst ner hänger en drake fästad i en stor tvinnad ring. Triangellänkar, pärlhattar med stora vita pärlor emellan och ovala tvinnade länkar. Några vita lite kantiga plastpärlor tillsammans med 10mm stora filigreepärlor. Jag tänkte först komplettera med en kedja, men istället avslutade jag med en svart fuskmockarem som monterades med remfästen.

Svarta bindringar och porslinshjärtan

Svarta bindringar 10mm och 5mm.  Båda varianterna kostar 50 öre/st eller 25 st för 8 kr.
Svart porslinshjärta med mönster i guld, rött och grönt. De är ca 15x15mm stora och kostar 2 kr/st.
Jag gjorde ett halsband där jag länkade ihop de större svarta ringarna tre och tre (för att de är så tunna), med silverfärgade "åttor" och kompletterade med en mörk kedja. Två svarta hjärtan sattes på öglepinnar och ett på en pinne med stor knopp.
Runda snäckskalspärlor


Snäckskalspärlor i sju färgvarianter. Ingen pärla är den andra lik, men håller sig inom nyanserna cerise, grön, vit, lila, orange, blå och röd. Storleken är inte heller helt lika men ca 5-6mm. De kostar 50 öre/st eller  10 st/4 kr och 25 st/8 kr.
Andra pärlor av snäckskal och sötvattenspärlor hittar du under etiketten "Snäckskal och sötvattenspärlor".

Vaxade glaspärlor 6mm


Underbara vaxade glaspärlor, de här är 6mm stora. 8mm och 4mm hittar du här.
Färgerna är från vänster: grönturkos, grafitgrå, vinröd, lila, pastellrosa, nougat, ljusblåturkos, dimblå, svart, röd, creme, syrenlila, turkos, petrol, silvergrå (de finns också i ren vit). De kostar 50 öre styck.

Mera guldfyndigheter

Än har jag inte grävt upp några guldklimpar på min gård, men ärligt talat så satte jag knappt spaden i joren alls i år. Om det nån gång ska bli något som kan kallas trädgård på min tomt så får jag nog anlita ett proffs, men då skulle jag behöva hitta lite guld för att får råd. I brist på äkta vara har jag i alla fall skaffat hem lite mer fuskguld, så här är lite nytt. Och jag gjorde en ny etikett som heter "Guldfärgat" så där hittar du alla inlägg som innehåller åtminstone något i guldfärg.
Guldfärgade magnetlås, ca 11x5mm stora, kostar 6 kr/st. Fler magnetlås och andra typer av lås hittar du om du klickar på etiketten "Lås".
Söta mellandelar i guldfärgat tibetsilver. De är 8mm i diameter och kostar 1 kr/st.

Guldfärgade tibetsilverhjärtan. De är 7x8mm och kostar 1 kr/st (10 st/ 7 kr). Finns också silverfärgade.
Guldfägade bandfästen (likadana stålfärgade finns också). De passar för band/remmar som är 5-7mm breda och blir ca 11x6mm hopvikta. Klicka på länken för de stålfärgade för att se hur de används. De kostar 1 kr/st.
Stora guldfärgade (mässing) ringar 35mm. Egentligen inte en smyckedetalj, utan för sydda saker som väskor eller skärp t.ex. De här är inte ihoplödda utan kan med lite våld öppnas som bindringar så att man kan trä saker på själva ringen - som jag gjorde på det här halsbandet.


Kedjorna och hänget under ringen är fästa med vanliga bindringar, men upptill, mellan kedjorna tvingade jag på ett par ormlänksberlocker och mellan dem några splitringar. De fyra pärlorna som är fästade i och mellan kedjorna sattes först på öglepinnar (som jag gjorde en till ögla på) och så satte jag fast dem på kedjorna (två olika) med bindringar. Ett par glasdroppar sattes på hattpinnar och fästes på samma sätt. Den stora guldmelonen fick stora platta pärlhattar över hålen och en liten "krona" på toppen och monterades också med en öglepinne som det stora hjärtat kunde fästas i.

Jag hade en kund som uppmärksammade mig på att jag hade inga passande "hår" till änglahängen (för jag hade ju guldfärgade vingar). Så nu har jag fått hem de här pärlhattarna (jag har likadana silverfärgade) 9mm stora. De kostar 75 öre styck, eller 10 styck för 5 kr. Vingarna finns här och kjolen här (den har "slits" på en sida). Kedjan finns i två längder och även i silver. Huvudet är en 6mm vaxad glaspärla.

Andra änglar hittar du här, här och här
Hängefäste i guldfärgat tibetsilver, 11x9mm, 3 kr/st. (silverfärgade finns här, här och här

Glasblomman och några andra former hittar du här.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...