2 dec. 2011

Mönstrad filt

Mönstrat filttyg delat i tre grupper med fyra matchande mönster - alltså totalt 12 olika. Superläckert till allt möjligt pyssel. Komplettera med enfärgad filt, knappar, band och annat.
Bredden är 45 cm och priset 45 kr/m. Kan också köpas i bitar ca 22,5x30 cm för 15 kr/st.
Första gruppen går i rosa, vinrött och grönt. Klicka på bilden så ser du bättre. Nr 1 har mönster av små hjärtan.
Lite blågrått på vit botten går de här i.
Mörkrött och naturvitt är färgtemat på sista gruppen. Nr 12 har texten Merry Christmas både i rött i liten stil och en större text i ljust grått, så det här är verkligen passande till julpynt.
Baksidan är enfärgad naturvit på alla.
Jag har inte hunnit göra något själv av dessa härliga tyger ännu, men här är några bilder med inspiration ...


Bilderna kommer från cchobby.

30 nov. 2011

Julpysselidéer

Inte för att vi har så mycket vinter än, men det lär väl bli jul i år också oavsett om vi får snö eller inte. För att få julstämning i regnrusket, så kan man åtminstone göra lite juldekorationer. Här är lite idéer som jag hittat.
 Istället för en krans - häng upp fina kottar med band. Idén hittade jag hos Ashlee Proffitt.
Har du inga kottar men massor av bandrester kan du ju ändå göra en krans, som den här ...
Den hittade jag i AWorkofHeartSA Etsyshop

Roliga snögubbar målar du med fötterna! Kul idé från Craft, interrupted.

Julgran för trångbodda - kan byggas i varierande storlek efter behov och tillgång på brädstumpar! Barrar inte heller (möjligen blir det lite sågspån) ...
Julgranen för den EXTREMT trångbodda hittade jag hos Kabose. Eller kanske hellre en julgran att hänga i julgranen ... Den här är ju gjord av piprensare och ponybeads, men med lite annat material kan ju idén överföras till ett par juliga örhängen!

Mer att hänga i julgranen: Julkulor av papper. Hur man gör visas här.
Ifall du tycker det är svårt med engelska, så översätter jag: (Titta på bilderna på originalsidan som komplement ändå)
(1) Klipp 12 rundlar av papper (gärna olika färger, eller som på bilden av ett dubbelsidigt papper). Använd ett glas som mall.
(2) Vik rundlarna på mitten och lägg ihop dom till en bunt.
(3) Bind ihop bunten med en wire eller tråd precis i viket så det blir som en bok.
(4) Om du har limduttar så sätt en dutt ca 1/3 från nedre kanten på översta rundeln och klistra ihop med andra sidan. Har du inte limduttar kan du förstås använda något annat lim (då kan du använda ett gem för att hålla ihop medan det torka)r, eller dubbelhäftande tejp.
(5) Vik fram nästa sida och gör likadant fast 1/3 från övre kanten.
(6) Fortsätt hela vägen runt enligt punkt 4 och 5.

Dom här är ju enklare - bara pappersremsor i olika färger som häftas ihop. Idé från Needle Exchange.

Hur man gör dessa strutbollar hitar du hos How about Orange.
Förra årets julpyssel i repris:
Pasta är inte bara mat. Mera  julpysselidéer. Linas tomte. Några annorlunda julkransar. Maja L:s julask. Liten pingvin av filt. Äppelkrans. Mera julpyssellänkar. Tomtekuddar.

Ormlänkshalskedjor och en fin guldkedja

Ormlänkskedjor i guld och silver - jättesnygga! Det är smala ormlänkar, ca 1,5mm. Jag har bara tio av vardera, så passa på innan de tar slut.
Den silverfärgade är ca 40 cm lång och kostar 15 kr.
Den guldfärgade är ca 50 cm och kostar 17 kr.
Den här kedjan är likadan som den i silver som jag visat tidigare, men här i guldfärg. En mycket vacker kedja, som är 42 cm lång. Och den kostar bara 10 kr!
Nya strasspärlor

Några nya strasspärlor i guld och silver med klar (ofärgad) strass. De finns i 6mm och 8mm storlek. Dom är mycket finare i verkligheten - mycket mer "bling" - än jag lyckades få till det på bilderna.
8mm kostar 3 kr/st och 6mm kostar 2 kr/st.
Fler pärlor av den här typen i olika färger finns här. och här.
Guldfärgade filigranpärlor med strass runt "midjan". De är 6mm stora och kostar 1 kr/st.
De här har jag visat förr, men jag tar upp dom här igen. Silverfiligran med strass i olika färger. De är 8mm stora och kostar 2 kr/st.

Nya akrylrispärlor som hängen på halskedja

Eftersom jag uppenbarligen inte kan sova i natt heller så kan jag lika gärna sitta här och göra ett inlägg. Jag har hamnat i en riktigt illavarslande sömnlöshetsperiod sen förra lördan - vissa nätter sover jag inte alls, eller så blir det i bästa fall nån gång efter fyra på morron som jag äntligen lyckas somna. Får jag då sova till 11 så är det okej, men oftast känner jag mej som en zombie på afton. Och hur trött jag än är så kan jag varken somna på dan för en liten tupplur, eller på kvällen när jag är som en darrande geleklump som knappt orkar andas. När jag lägger mej börjar hjärnan snart speeda upp sig (den saknar avstängningsknapp och passar på att utnyttja de energiresurser som blir över när kroppen varvar ner, till att köra lite extra) och till slut är det lika bra att stiga upp och försöka göra något. Vad ska jag göra - ge upp försöken att ha en normal dygnsrytm och ställa in mej på att vara nattvarelse? Tips emottages från andra med samma problem.
 Jag fick tio minuter att fördriva i väntan på att låsa butiken idag och då passade jag på att göra klart det här halsbandet. Kedjan hade jag redan påbörjat och dom nya avlånga akrylrispärlorna kunde jag inte låta bli att göra något av - dom är så härliga både att se och ta på - och dom passar bra som hängen. Så det blev en kedja med pärlhängen
 En stor lampwork glasdroppe som låg på bordet (jag har städat bort det mesta smyckematerialet från pysselbordet, men lite finns kvar) fick bli centerpiece på kedjan. Så jag satte den på en pinne med två olika pärlhattar. Sen satte jag akrylrisen också på pinnar och gjorde prydliga öglor upptill så dom kunde hängas direkt på ringarna i kedjan.
Hängene är satta på varannan länk i kedjan.
Kedjan är uppbyggd av 12mm stora bindringar som är lätta att öppna och samtidigt formstabila. (25 st/12 kr).
 De här pärlorna är alltså av akryl. De är 19x5,5mm stora, blåturkos iriserande färg (pärlemorskimmer) och de kostar bara 1 kr/st.
 Enkelt och snabbt hopsatt. Alternativ - byt bort lampworkpärlan och ha bara akrylris, sätt eventuellt i varje ring för en tyngre look. Eller mixa med en annan pärla eller berlock i varannan ring.
Eftersom det är rejält stora länkar i kedjan så satte jag ett rejält stort lås i ena änden.

Uppdatering 120211: Nu har jag också dessa pärlor i fyra andra färger - vit, ljusrosa, orange och lila. Kolla här där jag använt dom ljusrosa till både örhänge, armband och halsbandshänge. Ett par örhängen med de vita. Och örhängen av alla fyra färger.
Uppdatering 120221: Två halsbandshängen - ett med dessa turkosa och ett med de lila pärlorna.
Andra halsband med hängen av långsmala pärlor:
Med glasdroppar, treradigt med mirakeldroppar, hänge med svartvita pärlor, hänge med mirakeldroppar, prismahängen, rektangulära akrylhängen, trumpärlor och glasstavar.

29 nov. 2011

Häftiga porslinspärlor

Häftiga porslinspärlor - påminner om snäckor med det fläckiga mönstret. Tre varianter.
De största är 11x23mm stora och har en vriden form. De är huvudsakligen mörkorange med beige kanter och svarta prickar. De kostar 6 kr styck.

De mellanstora är 11x17mm och ovala. De har en rosa nyans med lite beige. De kostar 4 kr/st.

De minsta är7,5x14mm med lite kantig form, och är blågröna med beige kanter. De kostar 3 kr/st.
Alla har ca 2mm stort hål, så dom går att sätta på t.ex. en läderrem, bomullstråd eller nylontråd.

Andra porslinspärlor:
Blommiga runda och små enfärgade.
Matryoshkahängen - ryska dockor
Vita hjärtan med blå blommor
Porslinspärlor till ormlänk/pandora


Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...