9 mars 2016

Inte precis nån vår än

Fast jag ju gjorde ett vårhalsband igår, så fattade vädergudarna inte vinken - idag har det snöat igen. Och snödrivorna ligger fortfarande meterhöga här. Men det är i alla fall inte kallt, minst en plusgrad var det idag.

Eftersom jag ännu inte burit ner överblivet materiel efter gårdagens pyssel (och även ett par guldfärgade örkrokar fanns lämpligtvis inom räckhåll), så gjorde jag idag ett par örhängen, som jag då envisas med att kalla vårörhängen.
Inte heller dessa är någon revolutionerande ny modell, men kombinationen guldkedjor och gröna glashjärtan (som också fanns här uppe på vift) är ändå ny. Vad som fattades var ett par öglepinnar och bindringar (behövdes inte till halsbandet), men istället för att gå ner och hämta såna, så använde jag de avklippta bitarna från hattpinnarna från igår som jag sparade på just för att dom faktiskt skulle kunna räcka till nåt. Så det blev handgjorda bindringar och öglepinnar - några ören sparade jag väl på det (att tid är pengar räknas inte i mitt fall, för just tid har jag mer av än pengar).

Enligt väderprognosen ska det visst bli en del sol från och med fredag och åtminstone en vecka framåt. Och 3-6 plusgrader. Vi får väl se. Bara det inte blir ishalka. Vi har haft tur i vinter och sluppit det hittills.

8 mars 2016

Vårhalsband på kvinnodagen

Jag tog en paus i röjandet idag. Istället för att bara förpassa lösdrivande pärlor dit där dom hör hemma, så bestämde jag mej för att göra nåt av dom. 
Det blev ett halsband av en modell som jag förvisso gjort tidigare - så det är inget speciellt nytt med det, annat än själva valet av pärlor.
Det var dom där ljusgröna och turkosa rektangulära pärlorna som låg och skräpade bland diverse udda pärlor. Dom kompletterades med små guldpärlor och dom där guldpärlorna med nät
Och istället för att sitta nere i butiken och pyssla, så hämtade jag upp det där extramaterialet - pinnar, guldpärlor och kedja - så nu har jag mer lösdrivande material som ska återbördas dit där det hör hemma ...
Nå, jag har åtminstone samlat det i en låda ...

På tal om att det är Internationella Kvinnodagen idag, så läste jag just en artikel om att Facebook hotar stänga en feministisk sida. Det är ju inte första gången Facebook demonstrerar sin amerikanska pryda dubbelmoralcensur (t.ex. amningsbilder och nakna statyer), samtidigt som man godkänner hot, hat, rasism och sexism. Jag har inget facebookkonto (av andra orsaker), men blir ändå frustrerad varje gång jag läser om dessa bisarra policyregler.

En mycket positivare artikel hittade jag också: Choklad kan minska risken för hjärtinfarkt!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...