19 aug. 2016

Vaxbatik anno 1971

Igår påbörjade jag uppröjningen i syrummet. Jag började längst in i vänstra hörnet - då ser jag inte hela röran utan har det mesta bakom mej -  jag ska liksom backa mej ut ur rummet. En stund varje dag ska jag ägna mej åt detta och det lär väl ta minst en vecka, eller tre, att få någorlunda reda i oredan.

Att jag kommer att hitta bortglömda saker är säkert, och igår hittade jag en väldigt bortglömd sak, nämligen ett stycke blått tyg med vaxbatik. Om jag gjorde detta hemma eller i skolan minns jag inte, men 1971 var året då jag gick ut nian.
Nu ska jag lägga i min att göra-lista att hitta något att spänna upp tyget på. Om jag kunde hitta en ram i passande storlek vore ju extra plus.

18 aug. 2016

Moder Jord är bekymrad

Den här målningen tog ovanligt lång tid att få klar. Jag var väldigt tveksam till den hela tiden så det tog liksom emot. Men några prickar då och då så blev den ändå till slut klar. Sen har jag ägnat minst en vecka åt att försöka fota den - eftersom jag delvis använt metallicfärger så förändras färgerna beroende på betraktningsvinkel och ljus, så egentligen går det inte att få en alldeles riktig återgivning av målningen. Men här är några bilder i alla fall. Jag kallar den "Moder Jord är bekymrad".
 "Vad tusan håller ni på med? Jag har tillhandahållit en fantastisk planet, med alla förutsättningar för en behaglig tillvaro för alla levande varelser som bebor den -  men nu håller ni på att totalt fördärva planeten för alla. Skärp er!"
Tavlan är 40 x 50 cm.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...