19 juli 2013

Nästan klart!

Igår jobbade vi hårt - ja, det var faktiskt mest Tim som jobbade, jag var hantlangare/arbetsledare. Vi samarbetar rätt bra - han funderar och jag säger "äsch, det är inte så noga". Klara blev vi i alla fall med tapetseringen av min trapphall!
Det här är vad jag ser nu när jag kommer nerför trappen!
Det som återstår är för mej att måla och sätta tillbaks golvlisterna. Golvet vill jag också byta, men med väggarna fixade ser golvet faktiskt snyggare ut också (det är inte lika fult och trasigt som det i farstun) så det kan anstå ett tag till.

FÖRE och EFTER
Så illa som den här före-bilden har det inte varit ändå - den bilden togs under rivningsfasen (mina polare Humle och Dumle var här och gick bärsärkagång). Där är det bara en smal öppning men sen togs biten till höger bort också (med alla flisiga brädor). Öppningen gjordes också ända upp till taket. Väggstumpen till vänster blev kvar (är inte riktigt säker på varför) och har varit ofixad ända tills nu (jag har dolt den bakom en panelgardin). På andra sidan öppningen är hallen i lägenheten nere. Till vänster dörren till farstun (alla dörrar nere var bruna men dom målade jag vita ganska omgående).
Det var för att få ihop lägenheterna som jag ville ha en öppning här (jag hade velat riva hela väggen till höger men den var visst bärande). Innan jag fick den här öppningen var man tvungen gå via farstun för att ta sej mellan lägenheterna. Dörren från farstun in till lägenheten nere har byggts för (där sitter nu hatthyllan som tidigare satt på den här rivna väggen), men än återstår att göra klart väggarna där.
Det som skymtar i öppningen är mitt spegelgalleri, där har jag min samling av speglar med "guld"-ramar i olika format (10 stycken).
Det satt en bräda till som dolde tapetkanten här (Tim tog bort den innan jag hann fota) så det har inte sett riktigt lika illa ut som på denna bild, men den trasiga vävtapeten har ändå varit synlig.
Det var alltså en vävtapet så det gick ju inte att bara tapetsera väggarna. jag hade tänkt bredspackla det hela, men Tim köpte sån där renoveringsduk istället. Och det är förstås ett snabbare sätt att få till en vägg. Den sätter man upp med våtrumslim som rollas på väggen. Sen har man en slät och fin vägg att tapetsera.
Så här ser nu den delen ut - en viss skillnad!
Det knepiga med den här väggen är elementet med rör som går in i väggen. Just den biten fick jag sitta och pussla med.
Storstadsvy i min lilla trapphall.
Den där väggstumpen (som doldes av panelgardinen) med lager av olika material (byggdes tydligen upp av rester) blev nu fixad så det blev en hel vägg som kunde tapetseras. Tim klagade över att det inte skulle bli bra (han är ingen snickare), men jag har faktiskt försökt få hit nån snickare tidigare för att få hela det provisoriska bygget fixat, men dom som skulle höra av sig gjorde aldrig det - dom vill visst inte ta på sej såna här småjobb. Jag blev rätt sur och bestämde mej för att fixa det själv (med Tims hjälp) även om det inte blir proffsigt gjort. Spelar ingen roll att det fortfarande är lite provisoriskt runt öppningens kanter, huvudsaken att jag kan tapetsera, sa jag, och Tim spikade till slut upp väggen.
Så här ser det hörnet ut nu!
Den långa väggen går fram till trappen. I själva trappuppgången är det vitmålad väv som är helt okej.
Sonen som i stort sett gjorde jobbet, såg också till att städa upp efter vårt klipp och klistra-projekt. Puss på dej Tim!

17 juli 2013

Rapport från Storgatan 21

En liten rapport om vad som händer här på Storgatan 21 i Boliden. Inget pyssel alls har det blivit på flera veckor. Däremot börjar det äntligen hända lite på husfixningsfronten, när nu sonen har semester och kan vara behjälplig. Det ska bli lite tapetsering och lite snickeri - sånt som skulle ha fixats för snart sex år sedan ... Lite homestyling innan jag ska sälja huset om några år. Det är väl så att man kan gå i sitt hus i flera år och sluta se det som borde fixas, men när man tänker på att visa upp huset för eventuella spekulanter då blir det genast mer nödvändigt att fixa till skavankerna. Eftersom jag i alla fall är ute i god tid med stylingen så ska jag väl hinna få lite glädje själv av uppsnyggningen också. Jag återkommer med rapport om hur det blev.

Min "open on demand"-policy i butiken funkar bra - det plingplongar lite då och då. Det är väl inte högsäsong för pysslande just nu även om det inte heller varit särskilt mycket sol och badväder på sistone. Idag är det faktiskt riktigt fint väder, men annars har det regnat mest varje dag och ingen luftvärme alls. Jag ska väl inte klaga, som ändå inte gillar sol och värme, men man vill väl åtminstone slippa långkalsonger i juli!

Inte särskilt många nyheter har jag i butiken, men jag har beställt hem mer av sånt som tagit slut, t.ex. bandspännen.
 Jag beställde 50 svarta och 50 i mixade färger. Klicka på länken ovan för att komma till det ursprungliga inlägget som jag uppdaterat och där jag visar mer av dom och hur dom används.

 Änglavingarna i modell 1, silverpläterade och tibetsilver tog också slut, men dom har jag nu fått hem fler av.
 Aluminiumpärlorna 8mm stora i olika färger efterfrågades av en kund och det var ju inte många kvar av dom heller, men nu har jag nya i några olika färger.
 Dom svarta kedjorna har också gått åt, och när jag nu ändå skulle beställa en del så passade jag på och köpte en ny svart med lite större länkar (8x5mm). Jag har lagt in den bland de andra färgade kedjorna.
 Flätade läderremmar har jag ju i några olika färger, men vitt är ju snyggt så det fick bli en sån också.

Sen har jag ägnat en hel del tid åt Pinterest. Det är ju så att när man "pinnar" nåt så är det alltid nån annan som också gillar det och "repinnar". Vissa saker blir väldigt populära och det märker man för att man får ett mejl varje gång någon repinnar eller gillar dom. Och dom som gillar mina pins har med stor sannolikhet boards och pins som jag gillar, så jag kan ju inte låta bli att kolla upp alla, för där kan ju finnas nåt som jag bara måste repinna. Och så där håller det på i ett oändligt utbyte av inspiration och gulliga djurbilder och allt vad det är man gillar.
Så här kan det se ut i min inkorg ...

Jag har hittat en hel massa läckra smycken att göra, mycket med pärlor ...
sånt här t.ex. Men då behöver man ju en riktigt stark och smidig pärltråd ...
 så en rejäl trådrulle har jag införskaffat - 800 meter ska väl räcka en stund. Nästa vecka ska jag försöka att komma igång med lite pyssel och knåp, så det förhoppningsvis blir nåt att visa upp.

Och snöleopardungarna växer och frodas, fast ganska trötta är dom fortfarande ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...