11 mars 2011

Bronshängen

Nu har de väntade bronshängena/-berlockerna kommit. Jag gav ju en förhandstitt när jag presenterade några andra bronsberlocker (och en bronskedja).
Nu har jag fotograferat dem tillsammans så man ser storleksförhållandena. Ugglan är riktigt stor, 55x35mm (10 kr/st), fjärilen är 39x27mm (5 kr/st), hundskattbrickan 31x24mm (4 kr/st), Yes och No ca 24mm höga (3 kr/st).

Ugglan har gropar som ögon, som passar precis för 4mm pärlor, så man kan limma dit ögon i valfri färg. Jag satte ett par turkosa mirakelpärlor på den här. Jag har också bronsfärgade bindringar (6mm och 12mm) upptäckte jag, så jag satte fast ugglan på bronskedjan med en 6mm ring.

Armband skapade av två unga designers

Maja och Klara var här och pysslade igår och gjorde några riktigt tjusiga armband!
Det här är Klaras ursnygga armband med tvåradiga mellandelar med strass (som jag visst glömt visa, men dom kostar bara 2 kr/st. och en annan variant finns här) och mirakelpärlor i många färger. Det är trätt på elastiskt tråd.
Det här är också Klaras - ett armband för festliga tillfällen. En guldkedja behängt med strasspärlor i tre storlekar och färger, och två filigreepärlor med strass. Ett litet togglelås passade bra till det. För att göra berlocker av pärlor behövs också pinnar och sen bindringar att fästa med.
Ett par örhängen och armkedjor som Klara gjorde tidigare finns här.
Maja hade svårt att bestämma vad det skulle bli den här gången. Men eftersom hon hon för det mesta gör smycken till andra, så skulle det nu ändå bli något till henne själv. Och favoritfärgen blått i kombination med silver resulterade i detta snygga armband i klassisk stilren majadesign. Två minde silverfoilhjärtan och ett större, plus två silvriga mellandelar på en kedja med stora länkar. (Jag är snart klar att presentera alla silverkedjorna och silvermellandelen kommer, den kostar i alla fall 2 kr/st). Och ett hjärtformat togglelås passade ju perfekt.
Några andra av Majas (och Oscars) designs finns här och här,

8 mars 2011

Halsband med röda glasdroppar

Röda glasdroppar och tibetsilverromber, med små silverkulor emellan. Jag hade ju trätt upp några droppar och romber bara som exempel tidigare, men sen bestämde jag mig för att göra ett helt halsband. Till det kompletterade jag med glasstavpärlor i olika röda nyanser, med en silverkula emellan.

Jag väntar fortfarande på att få de lila dropparna - det var nämligen dom jag hade beställt men fick röda istället ..

Pärlhattar

Nu tänkte jag äntligen åstadkomma en sammanfattning av vilka pärlhattar jag har. Jag uppdaterar det här inlägget när jag får nya, så med sökordet "pärlhattar" kan du hitta tillbaks hit vid behov. Nu har jag också börjat förse en del varor med ett kodord/namn, så det blir lättare för dig som beställer online.
 Jag börjar med några silverfärgade tibetsilverhattar. Phts står förstås för just pärlhatt tibetsilver. Siffrorna är i det här fallet måtten - 75 betyder 7,5mm i diameter.
Phts65 kostar 50 öre/st, liksom phts75. Phts90 kostar 75 öre/st (10 st/5 kr) och phts100 kostar 1 kr/st (10 st/7,50).
 Phts65 ser ut så här från sidan uppträtt med 6mm pärlor.
Silverpläterade pärlhattar 11mm i diameter, 3,5mm höga. 1 kr/st.
Phg är - just det - pärlhattar guldfärgade! Phg100 är av ett tunnare material än de två andra som är guldfärgat tibetsilver. Phg90 är samma modell som phts90. Båda modellerna kostar 50 öre/st.
De stora längst ner (phg130) är ca 13mm i diameter och kostar 1,50/st.
Dem använde jag till ett armband på ett lite annat sätt. 

Phglb10 - Guldfärgade av tibetsilver, 10mm i diameter. 50 öre styck. Jag använde dessa till ett armband med gröna "hälar".
Så här ser phg100 ut på kopparpärlorna. Jag använde den här pärlhatten som "hår" på ett änglahänge med lite större huvud.
 Större pärlhattar i tibetsilver. Kjolen överst är riktigt snygg! De är 10mm höga och diametern nertill är 12mm. Lite lyxigare och dyrare - 3,50/st. Användes till örhängena nedan. Konerna under dem är 11x8mm stora och kostar 2 kr styck. Användes också till bl.a. ett par örhängen.
Längst ner på bilden ett par skålformade pärlhattar, 6mm höga och 11mm i diameter. Eftersom de har ett väldigt stort hål kan man inte bara sätta dom på en vanlig hattpinne om man ska göra ett hänge. Men pinnarna med stor knopp funkar som du kan se på bilden. Och dessa pärlhattar passar ju bra om man vill kunna sätta pärlhattar på en tjockare rem t.ex 2mm bomullstråd. De kostar 2 kr/st.

Jättesnygga pärlhattar som klockblommor. Av tibetsilver 8x10mm stora och de kostar 2 kr/st.
Jag använde dessa till en klase röda hängen.
En annorlunda pärlhatt som påminner om en cape.  Den är 12mm hög och med flexibel bredd. Pris 1,50/st. Passar perfekt till droppformade pärlor, som på dessa örhängen.

 Filigreepärlhattar (f:et i varunamnet) är ju tunnare än tibetsilver och med mer finskuret hålmönster. De här är alltså 6mm i diameter och ganska platta.
 Stora filigreepärlhattar i forma av tre flikar med löv. Att ange någon exakt storlek är svårt, eftersom de är flexibla och kan böjas kring en pärla. Men på den här bilden har jag satt dem på pärlor som är 12mm stora, så då får du en ungefärlig uppfttning. De passar bra till större pärlor, men minde pärlor försvinner ju mer i omfamningen.
 S för silver och g för guld. De kostar 1 kr/st.
En filigranpärlhatt med djup. Phsf100 är 10mm i diameter och ca 5mm djup. Kostar 50 öre/st.
Armband med phsf100.
Filigreekoner i två färger - silverfärgad och gråsvart. De är 16x10mm och kostar 1 kr/st. Dessa kan även används så här:
Läs mer om det här.
Små filigreepärlhattar som ser ut som prinsesskronor. De är ca 5mm höga, 6mm i diameter nedtill och kostar 50 öre per styck. Ett par örhängesidéer där de ingår hittar du här.
 Koniska pärlhattar - filigreestrutar. De är 22mm höga och kostar 1,50/st. Finns också silverfärgade.


Och så några små (6mm) enkla pärlhattar i kopparfärg och silver. 25 öre/st, 50 st/5 kr. 

7 mars 2011

Akrylfilt på metervara

Nu har jag mer filt på metervara, nämligen dessa färger. Jag har också fler färger i bitar, 24x30 cm eller 45x25 cm. Och även tjocka (5mm) i storlek 25x35 cm. Metervaran kostar 35 kr/m.
Uppdatering 28/5: Nu har jag också turkos och ljusblå på metervara.
Uppdatering 30/11: Klarröd (tomteröd) på metervara.


Uppdatering 150922 - Tjock filt - 5mm - finns att köpa på metervara hos tyg.se på 45 cm bredd i flera färger.


Filtinspiration ...
Gör en nålbok! Praktiskt och superläckert sätt att hålla reda på alla synålar - helt klart nånting för mig! Kolla in fler på mmmcrafts.
Uppdatering: Jag har sytt en egen nålbok och jag har satt ihop paket (25 kr) med allt material för dig som vill göra en själv.

Ett gosigt muffinsmonster som jag hittade nånstans hos One crafty mama. Och hon är verkligen en pysselmamma - själva sinnebilden för den amerikanska hemmamamman - förutom att hon bor i Australien. Här i Sverige betraktas man ju som en könsförrädare om man bara antyder att man skulle vilja vara hemma med sina barn istället för att "göra karriär". Borde inte barnen vara viktigare än pengar och social status? Och så bränner mammor ut sig på att både vara duktiga på jobbet och hemma och ha dåligt samvete för att aldrig räcka till nånstans ...
Softies Central har en massa länkar till inspirerande mjukisar. Ett lite mer avancerat projekt kan vara en sån här docka som finns i mck254:s Etsyshop. I minst ett år har jag haft lust att börja göra dockor, men det har liksom inte blivit av än, men snart ... Jag har ju hudfärgad filt nu, om du blir inspirerad också ...


Den här skotten hittade jag hos Allsorts. Mönstret är en modifierad version av lamm-mönstret som finns att skriva ut hos PatternBee.

Pretty Little things (Lauri Mari) har en idé för att piffa upp en tråkig kofta eller tröja (eller vad som helst som behöver ett lyft). Klipp blommor av filt och sy på.
Hon har också de här hårbanden med fjädrar eller blommor av filt. Kul till födelsedagskalaset eller annat festligt tillfälle ...6 mars 2011

Mera klipp och vik-projekt

Mer "skriv ut-klipp-klistra"-projekt hittade jag hos Paper Box World. Som namnet antyder handlar det om lådor/askar. Här ser du några av dom ...
Det är pdf-filer som man kan skriva ut direkt. Det bör förstås vara ett något kraftigare papper till detta. Men det blir ju rätt små askar, sådär 4 cm i fyrkant. Om man vill göra flera av samma modell och spara på skrivarbläcket (eller kanske helt enkelt gillar att färglägga själv) kan man ju först skriva ut en och använda den som mall och rita av på ett papper och sedan måla med färg-/tuschpennor - då kan man göra ett helt gäng ödlor eller hundar t. ex som ser lite olika ut.
Det finns några andra projekt som inte är lådor - t. ex. den här häftiga dinosaurien.
Några fler dinos här.
Tidigare inlägg med liknande pyssel hittar du under etiketten För barn

Söta påskharar av papper

Visst är dom söta? Och enkla att göra för vem som helst som kan hålla i en sax.
Påskharar klippta ur papper i olika färger. Det är två olika modeller. Printa ut mallarna och klipp ut dom. Sen är det bara att rita av dom på olika papper. Klicka på bildena nedan, så får du fram själva mallarna.
 
 

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...