19 juni 2014

Ifall det kanske, möjligen, eventuellt blir sommar - eller inte ...

Enligt almanackan är det sommar nu. Sommaren tycker jag är bästa örhängesårstiden då man normalt inte borde behöva mössa och halsduk som döljer öronprydnaderna. Men vi måste kanske ompröva vad som är normalt när det gäller klimat, väder och årstider. När jag fått barnbarn ska jag berätta för dom att när farmor var barn i mitten på 1900-talet, då behövde man inte ha mössa, vantar och långkalsonger till midsommardansen! Man kunde rentav vara barbent! Haha, dom kommer skratta på sej. Om det nu är så att rådande sommarklimat (eller ännu mer frostnupet) är vad som ska gälla framöver ...

Trots den ytterst tveksamma sommaren har det i alla fall blivit en bunt örhängen med blingtema och för olika klimat.
 Få se nu, hmmm ... Tretton par blev det visst.
 Mandalaörhängen med röda kristalldroppar och ljust guldfärgade rörpärlor. Kanske mer julörhängen än sommardito, men som sagt, man vet knappt vad det är för årstid nu.
 Jag skulle ha haft en mindre bindring i mitten så hade det inte behövts så många pärlor, nu blev det 12 per örhänge. Jag satte alla pärlor på öglepinnar, satte dom med droppens smalare ände på bindringen. Sen använde jag en guldfärgad metalltråd för att binda ihop ytteröglorna och trä på rörpärlorna.
 Dom här blev stora! Med mindre pärlor och kortare öglepinnar hade dom väl blivit mer lagom för mej. Nu kan dom kanske användas som små grillgaller, hehe.
Det är kristallbikoner storlek 6mm trädda på öglepinnar som flätats ihop. Dom var inte alls svåra att göra så jag kanske gör den där mindre varianten också.
Jag har lite nya blingstenar, med eller utan hål. Dom här runda har hål så dom kan sys på, men jag limmade dom på rynkat organzaband. Jag sydde på en splitring i kanten på bandet som jag kunde hänga örkrokarna i.
 Dom här är likadana som de vita men i en laxrosa ton. Jag trädde de röda akrylpärlorna på en tråd och limmade ihop blingknapparna två och två med tråden emellan.
Dom kan jag ju ha om det nån gång blir så pass varmt att jag slipper halsduk ...
Kristallkronor? 4mm kristallbikoner i turkos och ofärgat på hattpinnar och öglepinnar. Och en liten bit kedja att fästa örkrokarna i.
Jag gjorde först alla små hängen, sen trädde jag upp dom på öglepinnarna. I mitten är sitter det längsta hänget ihop med en öglepinne med två pärlor som är fäst i båda de horisontella öglepinnarna så att allt sitter ihop.
Blingiga blå hjärtan. Dom här har inga hål så dom måste limmas. Jag gjorde fästen av silvertråd som limmades fast mellan hjärtana.
Lite större än dom blå är de här otroligt silverglittriga hjärtana.
Och ännu ett snäpp större är dom här rosa. 
Tunna guldfärgade löv. Facetterade champisfärgade glasdroppar med flat baksida. Dom har hål så jag satte ihop dom med löven med hjälp av en bindring. 
Stora skimrande pärlor med blommönster. Det syns inte men konturerna i mönstret består av prismafolie, det är det som ger skimret. På knoppinnar tillsammans med silvriga pärlhattar och en liten vit pärla.
Rhinstenspärlor 12mm. Dom här skimrar i olika färger. Dom är runda men med pärlhattarna på ser dom ovala ut.
Dom gillar jag - lite vardagsbling utan att bli pråligt.
Kristallbikoner med ab-lyster. Två och två på små knoppinnar upphängda på kedjor. Kedjorna trädda på stora bindringar.
Blått är inte min färg, men det här är en väldigt vacker klarblå färg som är svår att motstå.
Inte direkt blingiga, men dom här krackelerade akrylpärlorna låg på bordet och frestade med olika färger.

Have a nice Midsommar anyway, även om det skulle snöa lite ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...