24 juni 2011

Halsband med ponybeads och tibetsilverfjädrar

Ett halsband på en flätad rem (metervara eller färdigmonterad). Plastpärlor - ponybeads - och tibetsilverliknade plastpärlor. Plus en stor metallfärgad plastpärla. Och så fyra tibetsilverfjädrar.
Ett annat halsband, med matchande örhängen, där jag också använt dessa snygga fjädrar hittar du här.

Halsband i grönt och guld

 Det här var ett tag sen jag gjorde. Jag tror det började med att jag hade en bit grön vaxad tråd liggande och några av pärlorna. Den stora pärlan är en uddapärla, men de övriga har jag mer av (jag får återkomma med mer info om dom). Stora guldfärgade pärlhattar på ömse sidor om den stora pärlan, sen improviserade jag och det slutade med att jag knöt ihop tråden ovanför pärlan och sen satte på resten av pärlona med knutar mellan. De små guldkulorna finns här. Jag limmade fast tråden i guldhylsor som avslut och satte fast en kedja.

Halsband med "stenålderspärlor"

Snabbt gjort var detta halsband med två "stenålderspärlor" och en rem av fuskmocka. Jag fäste remmen i en ögleslinga på den större pärlan och så trädde jag på den andra pärlan och knöt ihop remmen.

Halsband med tvinnad ring och tigerhuvud

 Det här är också ett resultat av mina städningsförsök. Efter det där armbandet med tvinnade ringar, så låg det kvar en ring på bordet, och en tigerhuvudberlock. De passade ihop tyckte jag och bestämde mig för att också sätta ihop dom. Det blev ett par bindringar för att fästa tigerhuvudet på ringen. Sen blev det lite funderande om hur jag skulle göra själva halsbandet och fästa ringen. Jag ville inte bara sätta ringen på någon rem eller kedja, utan jag ville ha så här med två delar. Det skulle ha varit enklast att använda en kedja men det kändes som det blev för mycket metall, lite för kallt. En svart mockarem kändes mer rätt, mjukare och varmare. Men jag ville inte ha remmen dubbel så jag behövde göra någon sorts fästanordning. Det kunde ha gått med spiralfästen men jag ville ha något diskretare. Så det blev ovala bindringar som jag klämde ihop om remmen. Det blev inte så tokigt.
I remmarnas andra ändar satte jag i alla fall spiralfästen som jag kunde fästa togglelåset i. Jag valde förstås just detta lås för att det påminner lite om ringen i hänget.

23 juni 2011

Sötvattenpärlor

Jag har sötvattenpärlor i olika storlekar, former och färger. Här är några potatisformade i ungefär samma storlek. Längden är ca 7-8mm och bredden 4-6mm. Hålet är borrat på den kortare ledden och lite åt ena sidan - på den sista bilden syns det hur de tar sig ut uppträdda på tråd.
Fuchsia och petrol.
 Gul och ljus koppar.
 Korall och orange.
 Ljusgrön och turkos.
 Kolabrun, guldgul, petrol och grön.
Priset är 2 kr/gram eller 1 kr/st.

Armband/halsband av snäckskals- och sötvattenpärlor

 Vita snäckskalsrektanglar och en samling osorterade sötvattenpärlor trädde jag på platt elastisk tråd med hjälp av en big eye-nål (som är mycket tunn). Såna här pärlor har ju väldigt små hål så det enda alternativet är annars smyckewire, men den är ju inte lika smidig utan det blir lite styvare (och behöver eventuellt ett lås). Jag trädde en längd på ca 52 cm, då räcker det till tre varv som armband och det är också tillräckligt till ett halsband att dra över huvudet när tråden är elastisk.

22 juni 2011

Cat´s eye och kopparkantade pärlor

 Kolla dessa smaskiga karameller! Risformade cat´s eyepärlor 12x7mm stora. De finns i ett otal osorterade färger (vill du beställa online så skriv vilken/vilka färger du vill ha, så ser jag om det finns) och kostar 2 kr/st.
Uppdatering 120206: Nu har jag också en mindre variant av dessa cat´s eye-ris - de är 8x6mm och kostar 1 kr/st
Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag skulle kolla upp vad jag har av cat´s eye och jag tittade igenom lådan idag. Det jag har är runda 4mm (50 öre), 6mm (1 kr) och 8mm - även 8mm som är lite facetterade (2 kr) - de finns i olika färger.
Sen har jag några 6mm kuber mixade ljusa färger och bleklila och turkosa. Och så de stora tvåradiga. Dessutom har jag ju några fina hjärtformade hängen.
Platta glaspärlor med kopparpläterad kant. De är 14x12mm stora och finns i färgerna du ser på bilden - gul, turkosblå, ljusljusrosa och vinfärgade. De kostar 2 kr/st. Andra metallpläterade finns här, här och här.

De här silverpläterade bumlingarna är ca 13mm stora. De var inte riktigt som de såg ut på bilden när jag beställde dom - det var inte samma färger och väldigt ojämt antal av vardera färgen, så jag är lite besviken på det. Men  några blåa nyanser (några få vita och bara tre röda) och den som ser svart ut är topasfärgad när ljuset faller genom. Lite festliga är dom ju ändå och nåt armband eller halsband blir det säkert. De kostar 1,50/st.
Andra stora pärlor finns här (med länkar till flera inlägg längst ner).

Städfynd blev armband

Mitt ändlösa försök att städa upp pysselbordet har inte precis resulterat i någon märkbar förbättring sen sist - i själva verket är det nog värre än någonsin. Men jag gör ju mina tappra försök och plockar och sorterar och ... så hittar jag ju några pärlor eller nåt annat som bara måste bli till något. T.ex. de här stora silvriga mellandelarna, och de där små berlockerna, och så låg det ju en påse med svarta pärlor där också, och den elastiska tråden finns ju där - jag menar, det var ju bara att sätta ihop det ...
 Visserligen älskar jag färg, men svart och silver är en stilig kombination  ...
Jag trodde att jag visat dessa mellandelar tidigare men jag hittar dem inte på bloggen, så de ligger väl på väntelistan. De små runda berlockerna finns i alla fall här. De svarta pärlorna är av akryl och facetterade, ca 10mm, och jag har gröna, röda och blå likadana (tror jag). Jag har en bunt nya akrylpärlor som väntar, så de kommer snart (när jag orkar - jag är både tröttare än vanligt (vilket inte vill säga lite) och har haft huvudvärk ett par dar, kan vara vädret eller stress eller dåliga matvanor och obefintliga sov- och motionsvanor).

När jag tittar på bilden här ovan, så ser jag en spegling i den blanka pärlan - och det måste ju vara jag, i min lila fleecejacka och orange halsduk! Jajamän, det är så kallt nu så jag måste ha halsduk på mig inomhus! Jag trodde att när jag blir klimakteriekärring så kommer jag inte mer att behöva polotröjor och halsdukar, för det vet man ju hur varmlivade sådana tanter är. Men icke, jag är minst lika frusen som tidigare - stundtals värre. När jag var ung hade jag inga problem med att det drog kallt kring nacken (även om jag i övrigt var frusen), det var bara gnälliga tanter som klagade på det så fort man försökte öppna ett fönster. Nu är jag en gnällig tant som tycker det drar kallt och behöver polotröjor och halsdukar även på sommarn. Dessutom har jag idag på mig tre par sockar (ett par tjocksockar), tofflor, leggings, träningsbyxor, en kortärmad t-shirt, långärmad polotröja, svettiströja och fleecejackan och halsduken - fattas bara mössa och vantar (jag har ett par "datorvantar" utan fingertoppar om det blir riktigt illa). Får väl göra mig en kopp te i kväll och se om jag får upp värmen så pass att jag kan ta av mig nåt lager innan jag lägger mig i sängen ...

Nya bokmärken

Några nya bokmärken för lässtunderna i hängmattan - dessa bokmärken blåser inte bort! - ifall det inte ska regna hela sommarna (fast då får man väl ligga i soffan och läsa). Själv har jag för övrigt ingen hängmatta - min tomt är förmodligen den enda i Boliden som inte har ett endaste träd att fästa en hängmatta i! Ingen skugga heller att hålla sig under! Alla runt omkring har gigantiska björkar och diverse andra träd. Jag köpte några syrenplantor när jag flyttade hit men jag hinner antingen avlida eller flytta härifrån innan dom ens kan kallas buskar! Nu är väl syrener inte heller nåt att hänga upp en hängmatta på, så för det får jag väl köpa en sån där med ställning, som man inte behöver träd till - och så får jag fälla upp parasollen. Visst, jag vet, jag är ingen utemänniska över huvud taget, men jag önskar att jag var ...
Fast böcker läser jag i alla fall - lite här och där (även på toa) ...
De här två bokmärkena är riktiga konstverk - med en delfin resp. kolibri. Som de första bokmärkena jag visade har de en ögla där man kan sätta ett hänge. Kolla här hur bokmärkena används.
De är stora dessa två, ca 12 cm (glömde mäta, men nåt sånt) och de kostar 14 kr st.
 Sjöjungfrun är också mycket fin och elegant strömlinjeformad när hon dyker ner i boken. Hon är 8,2 cm lång och kostar 10 kr.
Jag gjorde ett hänge med små seed beads och delfinberlocken med "vattendroppen".
Och så ett slätt slingrigt bokmärke för dig som är mer sparsmakad. Fast även om själva bokmärket är diskret så kan man ju göra ett mer färgstarkt hänge, som det här med mirakelpärlor och en akrylpärla med silverprickar (finns i flera färger). Det här bokmärket är 8,5 cm långt och kostar 6 kr/st.
Alla bokmärken är av tibetsilver och därmed nickefria.

21 juni 2011

Två stora hängen av halvädelsten

Två fina stora hängen av halvädelsten. Jag har bara ett av varje, så det gäller att vara först om du vill köpa något av dem.
 Verkligt fint hjärta av turkos i blågröna nyanser. Det är ca 40x40mm stort och kostar 20 kr.
Uppdatering: Det här blev sålt omgående, så tyvärr går det inte att köpa längre ...
 Eftersom det inte har något hål (förutom det stora i mitten) så får man fästa det t.ex. direkt på en rem så här, eller hitta på något annat.
Det här hänget är av något som kallas sea sediment jasper, vilket översatt till svenska skulle bli havssedimentjaspis. Det är 48x39mm stort och ca 7mm tjockt och är plant på baksidan och rundat på framsidan. Eftersom detta hänge har ett litet hål upptill kan man använda ett klämfäste som jag visar på bilden. Du kan köpa hänget med klämfästet påsatt, eller bara som det är, och det kostar då 27 resp. 25 kr.
Vill du köpa fixt färdigt med den här läderremmen också, så kan jag berätta att den är ca 68 cm lång, 2mm tjock och kostar 15 kr.

Emaljerade berlocker

Två lite större emaljerade berlocker - ett peacemärke och en humla ...
Peacesymbolen är 24mm i diameter (29mm med öglan).Finns i färgerna cerise, orange och mintblågrön. 
Uppdatering 120908: De mintblågröna är slut, bara orange och cerise kvar.
Humlan är 20mm bred och 22mm lång inklusive ögla. Den är rosa och blårandig med gula vingar. Båda berlockerna har blank metallbaksida och de kostar 4 kr/st.

Jadepärlor i 10 färger

 8mm jadepärlor i 10 färger - mycket fina! Men jag har bara ca 50 av varje färg, så fundera inte för länge!
 Röda, ljusrosa, vita, grå och svarta. De rosa och dessa vita är lätt transparenta.
Fuchia, turkos/petrol, lerbrun, kritvit och blå.
De kostar bara 1 kr/st.

Armband med månskäror

Elastiskt armband med månskäror och glaspärlor.
Månskärorna är tvåradiga av tibetsilver, 12x7mm stora och kostar 2 kr/st. Små räfflade tibetsilverkulor och så är det 8mm glaspärlor i olika färger. Jag trädde den elastiska tråden omlott (från vardera hållet) genom glaspärlorna, för att se till att månskärorna håller sig åt rätt håll. Om man trär båda trådarna från samma håll kan de tvåradiga vända sig så baksidan kommer upp. Har man tvåradiga som är lika på båda sidor spelar det ju ingen roll, men här blir det ju inte så snyggt eftersom baksidan är öppen. Fördelen med öppna baksidor är att man kan gömma knutar där.
De räfflade metallpärlorna är 4mm och kostar 4 kr för 10 st. Hand made-berlocken kostar 2 kr/st eller köp 10 för 10 kr.

Uppdatering på smyckeur

Jag började ju ha slut på smyckeuren så jag beställde nya och de har kommit nu.
Nu har jag dessa 13 med vit urtavla och så de fyra på nästa bild med en röd, en grön, en svart och en vit. De har samma form och har ett extra fäste som sticker ut vid 2:an, vet inte hur det är tänkt men man kan ju hänga klockan lite på sniskan då om man gör ett halsbandsur. Priset är fortfarande 40 kr/st.
(Uppdatering 110625: Nr 1 och 4 är sålda)
Klicka på etiketten "Smyckeur" så hittar du några inlägg med inspiration till dessa klockor.
Här är lite mer som jag hittade på GemstoneGifts
Och på Collect Fair

Och den här "ur"-snygga klockan från Æ Design ! Det var ursprungligen en av mina ur, men hon har pyntat det med gröna kristaller så det blev ett riktigt juvelsmycke. Dom där snygga kallorna skulle jag gärna vilja ha också.
Kolla även hennes alla andra snygga smycken!

20 juni 2011

Det här skyller jag på Gunilla

Jo, för hon var här häromdan och skulle rota i min berlocklåda efter något - och tog den med till bordet och började lägga upp saker. Då såg jag ett och annat som kunde passa till örhängen och bad henne att se om hon kunde hitta två av det ena och det andra ... Och det kunde hon ... Så medan jag monterade på örkrokar för glatta livet så plockade hon fram mer och mer ... Här är resultatet (och, ja, hon hittade några berlocker till sig själv också). En del har jag fler av, andra fanns det bara ett par av.
 Fjäril, Kors, snöflinga, blomma. Blomberlocken har jag mer av, men har vistt glömt visa den tidigare.
 Uggla, katt, dinosaurie, ekorre. Katten och dinosaurien (och fjärilen på övre bilden) finns med hängefäste som kan tas bort.
 Mynt, nyckel, fransk lilja, peacesymbol
Hjärta med pil, pojke och flicka, Love, små änglar
 Det fanns en pojke och en flicka, så dom fick komplettera varann.
 Mycket små änglar.
 Katt, knubbig tiger, liten elefant, fisk - den knubbiga tigern och fisken finns nog fler av - de finns med hängefäste, men det kan man ta bort.
 Olika löv, det andra från vänster finns här de övriga här. De små löven satte jag tre av på en bit kedja.
Och här blev det - lövgrodor (haha!). Det är samma små löv som på förra bilden och så en groda däremellan, alltihop satt på en bit kedja. Grodan har jag visst också missat att visa förr men den är mycket fin.
Jag har använt några olika örkrokar, större nickelfria och den nya lite mindre i sterling silver.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...