15 sep. 2012

Färgade nätpärlor och stardustpärlor

Ormlänkspärlor av metallnät i flera färger - svart, blå, silver, röd, orange, turkosgrön, guld, lila, pistagegrön och cerise. De är ca 11x12mm stora. Hålet varierar lite mellan 4,3 och 4,9mm. Pris 3kr/st. Alla ormlänkar och Pandorapärlor hittar du under etiketten Pandorapärlor/ormlänk
Örhängen och armband med dessa nätpärlor.
 Jag satte tre olika pärlhattar på varann under nätpärlorna och en ovanpå. Sen är det en mirakelpärla med en pärlhatt ovanpå och så två olika små stardustpärlor.
 Stardustpärlor - silvriga metallpärlor.
 De större är 4mm och kostar 50 öre/st. De har ett karvat mönster som syns på några här,
De mindre är 3mm och kostar 25 öre/st. De här är bara glittriga utan mönster.
Mellan nätpärlorna på armbandet sitter tunna räfflade metallpärlor, 8mm stora.

14 sep. 2012

Akvarellporträtt

Måla akvarell har jag egentligen aldrig sysslat med. Vet inte varför, men förmodligen för att det är en svår teknik som kräver övning för att man ska bemästra teknikens möjligheter - och jag är inte mycket för att öva, blir det inte bra på en gång så tappar jag lusten. Man måste planera målningen också, på ett helt annat sätt än om man målar med akrylfärg - man kan inte bara måla över om det blir fel ...
Häromdan hittade jag i alla fall en akvarellmålning som jag gjorde när jag gick konstlinjen på Solvik.
Jag har alltid ritat människor och det är det jag är bäst på, så ett porträtt föll sig naturligast, och det blev väl rätt bra. Pappret är buckligt, det är därför det är skuggor i bakgrunden som egentligen är helt vit. 
Nån dag kanske jag letar fram akvarellfärgerna och provar igen ... Jag har en hel del akvarellpapper så jag kan ju kosta på mej att öva ändå ...

12 sep. 2012

Stiliga kopparhängen

Det är några veckor sedan jag fick de här hängena och gjorde halsbandet, men det har blivit bortglömt tills nu.  Men det är ju bra att jag har lite bortglömda saker att pytsa ut på bloggen nu när inte så mycket nytt blir gjort.
 Dom är riktigt eleganta dessa kopparhängen i halvcirkelform, 25x18mm stora. Pris 4 kr/st.
Hålet är ca 3mm.
Med fem hängen och några olika pärlor blev det ett halsband trätt på plastad smyckewire.
Små bronsfärgade seed beads, bruna 4mm glaspärlor, ett par ljusblå pärlor och några turkosa jadepärlor

11 sep. 2012

Fläta med 4 eller 5 trådar

Att fläta med tre trådar, band, hårslingor eller vad det nu är man flätar, det kan nog alla - men hur flätar man med fyra eller fem? Jag hittade en video på Youtube som visar detta, och idag gjorde jag en fyrfläta av silkesnöre.
Snodden jag gjorde räckte precis till två varv runt armen.
Färgerna är marinblå, petrol, svart och ljusblå.
För att hålla ihop snörena i ändarna använde jag remfästen som man viker ihop över snörena. I det ena satte jag ett klolås och i det andra en förlängningskedja. Jag inser att jag gjorde inte alls som i videon, för min flätning åstadkom att den ljusblå tråden höll sig i mitten hela tiden - och det blev ju egentligen en rätt fin effekt ...
Här är videon som visar hur man flätar med 3, 4 och 5 band eller trådar (eller hårslingor). Det är en massa snack, men spola fram en bit till ungefär 2.50 in i videon, så börjar hon visa hur man flätar med 4 band. Och en bit längre fram blir det fem som på bilden.
En video från TIAT som visar en rund 4-fläta. Det här är en helt annorlunda teknik som gör en rund fläta istället för som ovan en platt.
En annan TIAT-video som visar hur man gör en "snake"-fläta. Den här ser ju ut som en vanlig platt fyrfläta, men ännu en helt annorlunda teknik.

10 sep. 2012

Några nya kedjor

Ursnygg silverfärgad kedja (nr 27) med stora (10x7mm) dubbla länkar som är mönstrade på ena sidan. 7 kr/dm.
Komplettera med ett par bindringar och ett klolås så har du ett snyggt armband.
Snygg svart och bronsfärgad kedja. Länkarna är 4.8x3mm stora. Pris 4 kr/dm.
Bronskedja. Länkarna är 8x4,5mm stora. 5 kr/dm.
Några gamla och nya bronshängen, och kinesiska mynt, som passar till denna kedja.
Guldfärgad kedja med dubbla länkar 7x8mm stora. 5 kr/dm.
Jag gjorde ett lite annorlunda armband med denna guldkedja med hjälp av en bit lila silkesnöre. Först spände jag fast de två bitarna kedja på ett underlag, så dom skulle ligga plant medan jag knöt snöret.
Jag drog snöret genom länkarna ungefär som man remmar en sko.

Som avslutning satte jag remfästen på snörena för att hålla ihop dom i ändarna, och så satte jag på ett klolås.

9 sep. 2012

Små änglavingar och stora akrylbikoner

Jag har ju ett flertal varianter av vingar, som alla är ca 20mm mellan vingspetsarna. Men nu har jag också några mindre.
Dom passar för nättare änglar till örhängen. Här med stora gröna akrylbikoner (12x11mm) och runda 6mm pärlor. Ett par olika daisies på toppen och i botten.
Dom små vingarna är 15x7mm. På bilden ser du dom tillsammans med den vanliga storleken, för jämförelse.
De gröna bikonerna jag använde till örhängena kom från den här samlingen. Tyvärr fanns det bara dom två av den gröna färgen, men det finns ju lite andra färger och dom flesta finns det åtminstone två av, så det kan bli ett par örhängen. Dessa bikoner är alltså 12x11mm stora och kostar 1 kr/st.
Dom här är lite mindre - 10x10mm. Smaragdgröna och magenta. De kostar 75 öre/st.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...