4 juni 2011

Guldhalsband med små mirakeldroppar och ett armband med tre kedjor

 Jag har fått hem en mindre variant av droppformade mirakelpärlor och jag kunde ju inte låta bli att göra något av dem. Det blev ett halsband i guld. Lite egyptiskt eller kanske inkastil? Ganska färggrant i alla fall.
 Själva halsbandskedjan är ett färdigt halsband som jag delade (och kortade) i två delar. Jag satte dit ett hänge med fem öglor i vardera delen. Fast jag använde ju bara tre av öglorna.
 Översta raden består av glaspärlor med guldrand (finns också med silverrand) trädda på smyckewire. Rad två består bara av en kopparkedja. Och så är det då tredje raden som är mirakeldropparna satta på hattpinnar och fästade i en guldkedja.
 Armbandet påbörjade jag i torsdags med gjorde klart med pärlorna idag. Det är tre olika kedjor - guld, koppar, brons - fästade i ett nytt 3-1-fäste (finns också i silver).
8mm glaspärlor sattes på öglepinnar och fästes i två kedjor så de hamnade mittemellan. Aningens pillrigt att få ihop.

Bara armband idag

Denna blåsiga dag ägnade jag mig åt armband. Närmare bestämt pärlor på elastiskt råd (+ ett annat).
 Först gjorde jag tre armband med stora pärlor i glas och plast/akryl.
 Läckra ovala pärlor kombinerade med små akrylpärlor. Tyvärr har jag inte så många av dessa stora pärlor, men jag har ju en del andra som kan passa (länkar till många olika längst ner i inlägget).
 Det här består av diverse glaspärlor i rött och guld och ett par bärpärlor, en sammetspärla och några udda plastpärlor.
 Stora plastpärlor i starka färger och ponybeads. Jag har inte så många av dessa stora pärlor heller, men några har jag kvar ändå.

 Sen har jag fått fem nya färger av sammetspärlorna. Så jag gjorde några armband med dem med lite olika mellandelar.

 Till de djupblå sammetspärlorna använde jag tibetsilver mellandelar i form av fjärilar.
 De gröna kombinerade jag med röda akrylpärlor och guldfärgade pärlhattar (phg100).
 Till de ljusblå sammetspärlorna blev det de nya rospärlorna som ser ut som tibetsilver, men som är av akryl (8mm stora och kostar bara 50 öre/st).
 8mm är ocksås strassrondellerna med mixade färger som jag satte mellan de röda och orange sammetspärlorna. Den runda elastiska tråden som är 0,8mm tjock funkar utmärkt till alla dessa pärlor och mellandelar.
Här finns alla åtta färger representerade. Svart, rosa och mörklila hittar du här.

2 juni 2011

Lina och Maja knåpade

Ett par av mina flitigaste gästpysslare - Lina och maja - var här i tisdags och knåpade. Sanna var också med men hon kände sig lite trött och oinspirerad. Men hon piggnade till och hjälpte Lina med det här kluriga armbandet.
 Lina inspirerades av några armband som jag har, men gjorde en förenklad version. Och det blev så här snyggt! Det är tre separata varv memorywire med 4mm glaspärlor. De sattes först ihop på en större bindring och sedan flätade Lina vajrarna och vi hjälptes åt att sätta ihop om på en annan bindring. Eftersom det är memorywire behövs inget lås, men det går ju bra att sätta dit ett ändå, så är det mindre risk att tappa det.


 Lina hade också med sig knasiga garnbollen Ben, som fick ögon och en tunga av filt. Han blev ganska vindögd men söt!

 Maja gjorde ett enkelt armband av två silverkedjor och en guldfärgad. De sattes ihop med en bindring i vardera änden och så satte hon på ett klolås. Snyggt och elegant!
Maja gjorde också ett bokmärke med en garnberlock och färgglada pärlor. Det var visst farmor eller mormor som skulle få det.

Kluriga armband

 Jag köpte ett sånt här armband för att se mer exakt hur det var hopflätat (och för att jag gillade färgen). De är gjorda av memorywire så dom håller formen och behöver inget lås. Som du ser består det av 3 x 6 separata varv och det är nog ett par bitar memorywire som de är fästade på också, med en pärla mellan varje. Det går åt ca 40 gram seed beads eller liknande små pärlor om man ska göra ett sånt här armband. Har man inte tålamod att trä så många pärlor, så kan man ju nöja sig med färre rader och/eller större pärlor (se Linas treradiga). Jag har ju varken tålamod eller ögon som orkar med sånt här, så därför köpte jag ytterligare några färdiga.
Det här är det jag köpte till mig själv, men de fyra andra är till salu och kostar 60 kr/st.
Har du tålamod att göra det själv, så kan man klura ut med hjälp av bilderna att varje "bunt" sitter på samma ställe på båda sidorna, alltså de sex översta på vänster sida är också överst på höger sida och så vidare. Exakt hur de är flätade är svårt att beskriva, så du får prova dig fram. Memorywiren är ju så styv så det blir inte så mycket flätning ändå.

31 maj 2011

Linas morsdagsarmband

Nu har vi ju haft Mors dag, så nu kan jag visa det här armbandet som Lina gjorde.
 Det var Lina och Maja som var här en dag förra veckan och pysslade lite. Maja gjorde också en morsdagspresent - ett änglahänge - men jag kom inte ihåg att fota det innan hon gick. Men Lina var kvar en stund till och knöt detta fina armband.
Det är nylonsnöre i ljusgrönt och ljusblått och cat's eye-pärlor i liknande färger (som låsknapp blev det en trärondell). Lina är väldigt duktig på att knyta såna här makraméknutar - det tar inte alls lång tid att göra ett armband. Och kolla så fint det blir med två färger - det blir dubbelsidigt med ombytta färger, så om man vänder på armbandet är det grönt på kanterna och blått i mitten. Hålet i pärlorna är aningens för litet för att det skulle gå att få in nylontråden (det går inte hålla ihop änden så den brer ut sig), så pärlorna sattes på en ljusblå vaxad bomullstråd.
Jag har visst missat att göra ett inlägg om cat's eye-pärlorna - jag har bara visat eller nämnt några t.ex dessa 6mm. De Lina använde är 8mm och jag har 4mm också, plus lite annat. Jag får återkomma om detta.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...