18 jan. 2013

Juveler!


 När jag såg dessa knappar drabbades jag av ett oemotståndligt vill ha-begär. Vad jag skulle ha dom till visste jag inte, men dom var så vackra! Lyckligtvis ville ingen annan lika mycket, så jag vann budgivningen och nu har jag dom i min hand!
Det är bara fem stycken - två gröna, två gula och en rosa. Dom är av metall och har en hank på baksidan. Stenarna är glas cat's eye och strass. 22mm stora är dom. Och strasset glittrar mycket mer i verkligheten, det går aldrig att få fram på bild!
 Jag provade att göra en ring genom att trä den tjocka aluminiumtråden genom hanken och så linda ett par varv till vid sidan av.
Mega bling-ring!
När jag ändå var i blingköpartagen så blev det en påse mixade juveler också.
Ett gäng STORA stenar med guldinfattning.
Dom har hål genom kortsidorna, tillräckligt stora för elastisk tråd och troligen också 1mm bomullsnöre. Jag grunnade på om jag skulle göra någon makramévariant men det blev istället ett elastiskt armband.
Guldkulor (5mm) och blå akryl cat's eye-pärlor kompletterar den stora "safiren". Det blev riktigt snyggt om jag får säga det själv.
Vaddå fejksafir? Den är ju av äkta ... plast? Är inte kronjuvelerna av plast, jag menar det måste ju bli tungt att bära på en massa stenar på nobelfester och princessbröllop?
Dom här har flat baksida och två hål så man kan sy fast dom.
Mycket bling med AB-lyster.
Blommorna har ett hål i mitten så dom får man fästa med en pärla där.
Några andra flatbacks med två hål.
 Såna här sy på-stenar kan man också göra till hängen med hjälp av klämfästen. Jag hade en del sen förut och gjorde tidigare några hängen och örhängen av dessa.
 Eftersom dom har två (eller tre) hål kan man sätta ihop två eller flera.


Idag var jag till doktorn för att kolla EKG och få ett recept på blodtrycksmedicin. EKG:t visade inga tecken på kärlkramp och det hade jag inte väntat heller. Det var neurologen som tyckte jag skulle kolla upp det eftersom jag får ont i ansiktet efter att jag ansträngt mej. Men jag känner ju inget medan jag motionerar utan det kommer alltså efteråt och egentligen bara om jag anstängt mej så pass att jag blivit ordentligt varm (vilket jag knappast blir av en vanlig promenad så här i värsta vintern). Jag tror det är restsymtom efter mina trigeminusneuralgier, för jag har läst att många med MS få mera symtom när dom blir varma, nervsignalerna funkar nämligen sämre då.
Blodtrycket har jag dock svårt att få bukt med - det behövs nog mer motion än jag orkar med - så nu fick jag medicin för det. Och så läser jag på Fass att en vanlig biverkning av denna medicin är dimsyn - som om jag inte ser nog dåligt ändå! Andra vanliga biverkningar är yrsel och kraftlöshet - balansproblem har jag och kraftlös är jag, inte vill jag ha mer av sånt! Nåja, det är ju inte alla som drabbas av alla biverkningar så kanske funkar det ändå. Min förhoppning är ju att jag ska bli piggare när blodtrycket går ner. 

17 jan. 2013

Morrhår

En hälsning från Stella: 
"Hej! Jag tänkte bara visa upp mina fantastiska morrhår! (även om matte inte fick till skärpan på bilden)"

Ziggy har en bunt också, fast dom är kortare ...

Igår trodde Ziggy att han ville gå ut, två gånger. Det var 20 grader kallt och båda gångerna satte jag på honom halsbandet och öppnade dörren i förvissningen att han inte ens skulle släppa ett morrhår över tröskeln. Jag hade rätt - han hukade sig och vände om tvärt, båda gångerna. Därefter insåg han att sådana här dagar är det bättre att göra vad katter är bäst på - ZzzzZZzZZzzzZzzzz!!
Idag är det 24 grader kallt och han har inte ens gått över tröskeln till farstun.

Det är fantastiskt vackert och vore det inte så kallt så skulle man ju gå ut och fotografera, men fingrarna skulle snabbt förfrysa och kameran skulle säkert inte må bra heller. Så det blir som vanligt några bilder tagna genom fönstrena ...16 jan. 2013

Bälte med duschdraperiringar till spänne

Jag måste ju hinna göra något till Susannes återbruksutmaning i veckan också, men jag har varit trött och slö så det har inte riktigt velat lossna. Men nu tvärgjorde jag en grej - mitt där jag satt framför datorn så bestämde jag mej för att göra det här bältet. Idén fick jag häromdan då jag hittade en bunt duschdraperiringar i en låda. Nu behövde jag bara leta rätt på ett passande tyg ...
Det jag hittade var en rest av ett tyg som en gång varit en duk, randig i blåa nyanser, lite jeansaktigt. Jag vek tyget tredubbelt för att få det lagom tjockt för ett bälte - det får ju inte bli för klumpigt med den här typen av spänne, men ändå tillräckligt stadigt för att hålla formen. Den fria ände sydde jag pilformad.
 Så här ser duschdraperiringarna ut, lite bredare i ena änden. Även om det är en öppning på ena sidan så är dom tillräckligt stabila för att hålla när jag drar åt bältet (om jag drar åt ordentlig och sen vräker i mej en massa mat kanske dom kroknar ändå så det får jag väl låta bli).
  När man har sytt själva bältet stoppar man ena änden genom ringarna och syr fast. Det gick så snabbt att sy detta bälte så datorn som jag lämnade bara helt abrupt hann inte ens gå ner i viloläge!

15 jan. 2013

Spindlar och skorpioner!

Uuuiiish! Otäcka kryp i min postlåda idag! Det var knappt jag förmådde att packa upp dom här spindlarna - skorpionerna är inte lika hemska.
Jag har fyra av vardera, men två av spindlarna är redan tingade - jag känner folk som tycker att såna här otäcka kryp är läckra ...
Om nån vill köpa av dom som finns kvar, så kostar bägge varianterna 20 kr/st.
Om man tittar noga (klicka upp en större bild) så ser man att dom har lite håriga ben. Jag föredrar husdjur med fyra håriga ben framför åtta ...
Spindlarna är ingjutna i ett material som är ljust gulgrönt i ljus. Hängena är 35x28mm stora.
 I mörkret blir det grönt självlysande.
 Hängena sitter på en tvinnad svart rem med knutlås, 44 cm lång.

 Skorpioner tillhör också gruppen spindeldjur, det kan man lista ut genom att även dom har åtta ben.
 Skorpionerna är gjutna i blått som inte blir självlysande. Hänget är 40x30/25mm och sitter på en nyckelring som är 28mm.
Jag skulle inte vilja ha såna här heller, kravlande i huset eller på gården ... Dom här är ju inte så stora så förmodligen dör man inte av ett sting, men det gör nog jäkligt ont ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...