8 sep. 2012

Emaljerade berlocker

Fina emaljerade berlocker.
De här har jag bara en av varje av. De är försedda med ett litet klolås så dom kan enkelt knäppas fast på en kedja. De kostar 4 kr/st utom Musse Pigg som kostar 5 kr.
Jag anger mått på några av berlockerna, måttet gäller själva berlocken utan klolås. Klolåsen är ca 12x6mm.
Den vita katten är 23x18mm.
Jordgubben är 20x25mm stor.
Nr 6 - svanen - är såld - den satte Lina på sitt armband.
Uppdatering 120925: Den svarta katten är såld.
Pandan är 25x20mm.
Spegeln är 32x15mm.


Musse Pigg är 40mm hög.
Dom här har jag också bara dom på bilden av. Blomma 34mm, Bambi 30mm hög, Hello Kitty 30mm. Dom kostar 4 kr/st.
Här är två andra modeller på Hello Kitty-berlocker som jag visat tidigare och som jag har några kvar av. De kostar också 4 kr/st.
Hello Kitty på en enhörning Storlek ca 25x22mm.
Hello Kitty med nalle. 26x17mm stor.
De vita hundarna har jag fler av. De är 27x28mm stora och kostar också 4 kr.
De här arga fåglarna (angry birds) har jag visat tidigare, men lägger in dom här också. 30x22mm stora, 4 kr/st.
Söta bin och peace-berlocker - några finns kvar.
Några enstaka fjärilar har jag kvar också. Andra fina färgglada hängen är babushkorna och fåglarna. Och de hjärtformade och runda med snirkligt mönster.

6 sep. 2012

Steam punk-bronshängen

Vad är steam punk? Tjaa, det är inte lätt att förklara, men det inspireras av tidig teknik med kugghjul och andra maskindelar. Här på Wikipedia står det lite om det.
Bilder med steam punk-inspirerad konst, smycken och annat finns här på ett google-sök.
Och eftersom det verkar trendigt med steam punk-smycken så har jag skaffat ett par bronshängen i den stilen.
Det runda hänget är 25mm i diameter. På bilden ser du fram- och baksida. Pris 5 kr/st.
Hjärtat är rätt mycket större - hela 49x38mm. Det har en ögla så det är enkelt att bara hänga det på en rem eller kedja. Pris 9 kr/st.
Lite eget kan man ju hitta på om man demolerar en gammal klocka eller något annat med intressanta beståndsdelar ...

Några nya halvädelstenspärlor

Äntligen kom paketet som jag väntat på i 1½ månad!! Det brukar verkligen inte ta så lång tid, så jag trodde det hade kommit bort och skulle just ta och skicka ett mejl till säljaren. Men till slut hittade det alltså hit! Vart det har vandrat runt i världen alla dessa veckor kan man ju ändå undra ...
Här är en härlig halvädelstensmix.
 Ametistpärlor i två storlekar - 6 mm (1 kr/st) och 8mm (1,50/st).

Drakvensagat 8mm. Skiftar i gulgrönbrunt. Kostar 1,50/st
Blågula pärlor. De blå är brasiliansk aquamarin och de gula är jade. Båda är 6mm stora och kostar 1 kr/st.
Dagens pyssel: Jag lyckades få några pärlor på en tunn metalltråd och göra ett par örhängen av drakvener och jade (och ett par guldfärgade mellandelar).
Synen på högerögat återhämtar sig sakta men säkert (hoppas jag). Fortfarande har jag ingen större nytta av det - i själva verket får jag grumligare syn när jag använder båda ögonen, för det högra stör med sitt "raster". Så här pass ser jag nu ändå ...
Jämfört med originalbilden är det ju rätt grumligt. Men jämfört med för en vecka sedan så är det en stor förbättring!

5 sep. 2012

Tisdagens gästpysslare

Igår var det lite grinigt väder på eftermiddan, så Maja, Lovisa, Lina och Agnes bestämde sig för att komma till mej och pyssla lite ...
 Majas örhängen med metallbokstäver och metallpläterade glaspärlor på creolringar.
 Lovisa gillade steam punk-hänget i brons och satte det på en rem. Det här hänget kommer i ett senare inlägg - tillsammans med ett annat i steam punk-stil - men jag kan avslöja att det är 49x38mm stort och kostar 9 kr.
Lina knåpade med att sätta små klolås på diverse hängen som sen sattes på en silverfärgad kedja (nr 24). Förutom metallbokstäverna är det en emaljerad fjäril, två akrylprismor (som egentligen sitter på hängefästen, fast hon bytte bort dom). Och så är det en svan som hörde till ett gäng emaljerade berlocker som jag inte hunnit visa ... Låset är lite annorlunda och det hade jag nog bara detta enda av ...
Agnes sydde en härligt lila väska av en bit filt. Hon sydde ihop den med moulinégarn och langettstygn och dekorerade med en satinblomma och några prickiga knappar.

Tygblommor

Tygblommor för dekoration i två olika modeller och flera färger. Och så dom tvåfärgade blombladen ...
Filtblommor med en pärla och "blad" av sidenband. Storlek ca 20x 32mm. Pris endast 2 kr/st.
Blommor av satinband med en"diamant" i mitten. Storleken är lite varierande, 25-30mm. Dom kostar också 2 kr/st.
Några närbilder ...
 Tvåfärgade (magenta-vit) blomblad av "siden". Storlek 45-50x40mm. 1 kr/st.
Med en sytråd och lite knåpande ska man väl kunna sätta ihop en ros av bladen - dom är ju tunna och smidiga att forma.
Jag hittade en video på youtube som visar en idé med blomblad. I den plockas bladen från en bukett sidenrosor och limmas på en ram.

3 sep. 2012

Knappar igen!

Ett gäng nya plastknappar i olika modeller, för syprojekt, stickat, virkat, scrapbooking, smycken och annat pyssel.
Söta knappar med vit mitt och färgad kant och baksida - blå, röd, grön, rosa, beige, cerise gul och ljublå. De är 15mm stora och kostar 1 kr/st.

Karamellknappar, runda kupiga med hank på baksidan. Finns i färgerna ljuslila, rosa, cerise, röd, orange, beige, gul, grön, ljusblå, turkos och vit. 1 kr/st.

Jag satte några på ett silkesnöre (multifärgat) och knöt makramé. Det är lite osnygg finish på hankarna och det kan vara lite vasst, men det var enkelt att skrapa bort och jämna ut med en sax så det inte skaver om man ska använda knapparna så här.

Hjärtliga knappar, också med hank på baksidan. Dom finns i åtta färger och har ett rött hjärta i mitten, som det står LOVE på. Färgerna är turkos, orange, cerise, lila, röd, vit, grön och gul. De kostar också 1 kr/st.
Storleken är 14x15mm.

Härliga blanka och lena tvåhålsknappar med prickigt mönster. Gula, gröna, blå, röda och svarta. Storlek 15mm och priset 1 kr/st.
4-hålsknappar, storlek 11mm. Bara 50 öre/st. Halvtransparenta färger - rosa, laxrosa, gul, grön, blågrön, rödorange, röd, vit, marinblå, ljusblå, turkosblå. Dom här tänkte jag speciellt för det här armbandet ...
... som visades i det här youtubeklippet.

2 sep. 2012

Liiite syn nu ...

I fredags var jag till ögonläkaren igen. Han sa att det var 100% säkert att det är synnervsinflammation jag drabbats av. Och att jag fått en ordentlig omgång av det! Ja, den senaste veckan har jag ju haft noll syn på högerögat. Men idag börjar jag få åtminstone aningens ledsyn - jag kan uppfatta möbler och dörröppningar.
Jag ser konturerna av datorskärmen för att kanten är mörkare än väggen bakom. På armslängds avstånd ser jag inte saker som är mindre än 2 dm, men om jag spretar med fingrarna och viftar framför mej, så ser jag en skugga av handen om bakgrunden är ljus. Så det har vänt, även om det är mycket långt kvar innan jag har någon egentlig nytta av ögat. Däremot har jag ju fått värk i vänster öga bara för att det förstås blivit överansträngt. Att läsa och pyssla sliter på ögat, men det går ganska bra att sitta framför datorn, för här kan jag zooma in texten så det blir mer lättläst.
Om en månad ska jag tillbaks till ögondoktorn, och så har han skickat en remiss till neurologen. Och det tar väl 3-4 månader att få komma dit, sa jag. men han trodde det skulle gå fortare för mitt fall är väl lite mystiskt (för han påstod ju åter igen att jag är för gammal för att drabbas av detta). Jag hoppas jag får komma inom ett par månader åtminstone ...
Igår hade jag ju Lina och Agnes som pysslade och även min mor var här och gjorde ett par änglahängen, och så fick jag lära henne knyta ett makraméarmband. Tyvärr glömde jag fota mors alster. Själv har jag ju lite problem, men jag gjorde faktiskt ett armband med det nya toggle-låset med en ros på.
 Även om det här armbandet alltså har ett lås, så trädde jag det på elastisk tråd, för jag klarar inte av att pyssla med små klämpärlor och knutgömmor som behövs med smyckewire. Knyta knutar går i alla fall bra även om man är halvblind. Jag har använt blå akrylpärlor och silverkulor.
  Ett riktigt snygg lås, tycker jag. 
Jag har också ett annat nytt toggle-lås.
 På det här är ringdelen 10mm i diameter, så det är litet och nätt. Staven är 17mm lång. Det kostar 3 kr/set.
Ringdelen med rosen är ca 17x18mm och staven 23mm lång. Roslåset kostar 4 kr/set.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...