4 feb. 2016

Hänge av lera, folie och akrylfärg

På tal om vatten, så är jag född i fiskarnas tecken. Tyvärr har jag ändå inte lärt mej simma. Jag gick i simskola som barn - i Kåge hamns iskalla vatten som inte direkt lockade till simturer så det blev nog mest torrsim på stranden.

Men fisk är jag alltså - zoodiakens sista och mest komplexa och vimsiga tecken. Ordningssinne är inte kännetecknande för fisken, så därför har jag redan påbörjat mitt rensa i röran-projekt inför att eventuellt kunna flytta till en lägenhet om sisiådär tre år. Man hittar ibland saker från svunna dagar när man gräver på djupet - ja, det är lite som en arkeologisk utgrävning. Och nu hittade jag ett litet hänge som jag gjorde nån gång för 30-40 år sedan. Det är gjort av självtorkande lera, en bit aluminiumfolie och lite akrylfärg.
 Man skulle kunna göra nåt liknande med en bit kraftig kartong istället för lera. Jag gjorde i alla fall en tunn platta av leran. När den torkat limmade jag på en bit folie och ritade motivet med en blyertspenna, eller kanske en tandpetare, på folien som lätt formar sej. Använd inte kulspetspenna för den kan ge synliga bläcklinjer och det ska bara bli en struktur i folien. Sen är det bara att måla det som inte ska vara silverfärgat. När jag fotade upptäckte jag att fiskarna har röda ögon - dom är så små så jag såg inte det med blotta ögat.
 Hänget är ca 35x23 mm stort.
Hålen är för små för en kedja, men det satt en silverfärgad tråd där som jag kunde hänga kedjan i på baksidan.

1 feb. 2016

Sovrumstakets inre anatomi

Mycket intressant tyckte byggarn - inte vad han förväntat sig. Han skulle velat ha ett snack med tidigare snickare och fråga hur dom tänkt ... Det nyreparerade röret ser ju snyggt ut i alla fall.

Det var ganska blött det han rev ner. Och i det här fallet funkar det inte med avfuktare, så det får självtorka och det tar minst två månader ...


Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...