19 mars 2011

Snäckskalsdroppar med vågrätt hål


Jag presenterade ju tidigare några snäckskalsdroppar som liknar dessa, men med lodrätt hål. De här har alltså istället vågrätt hål. Storleken är 13x9mm och de kostar1 kr/st. Färgerna är vinröd, beige, gul och pastellgrön. Jag hade beställt lila men fick de ljusgröna istället så det blev ju alldeles fel, men gillar man pastellgrönt så är de ju rätt ...

Tre trallande jäntor

Idag hade jag besök av Johanna, Emilia och Jennifer.
 Eftersom det var bara en halvtimme innan jag skulle stänga, så fick de raskt bestämma sig för vad de skulle göra och det blev då varsin pappask.
Askarna målades med akrylfärg och dekorerades med band (satinband på Emilias turkosa ask och ett glittrigt band på Jennifers svarta ask) och rosetter - och så ett par små grisar på Johannas gula ask. Band och andra dekorationer fästes enkelt med dubbelhäftande tejp.
Sen köpte de några stavar nageldekor också, så har de något att pyssla med hemma sen ...

Läckra träknappar

Jätteläckra träknappar i olika färger. Knapparna är skålformade, 15mm i diameter och de kostar 2,50/st. Färgerna är de du ser på bilden - grön, petrol, gul orange, cerise och röda i lite skiftande nyanser, några lite ljusare. Jag har mest av de mörkröda, övriga färger i varierande antal. Piffa upp en tråkig enfärgad kofta med dessa knappar i olika färger.
Eftersom jag samma dag som jag fick knapparna, också fick guldfärgade bygelfästen och de passade på knapparna, så blev det att jag prövade att kombinerade dessa - för knappar kan ju också användas till smycken. Och fästena passade riktigt bra på knapparna. För att göra halsbandet kompletterade jag med mörkröda träpärlor och guldkulor. Eftersom träpärlorna har litet hål så fick jag använda smyckewire att trä upp det hela på. Jag avslutade wiren med knutgömmor och så kopplade jag ihop den med ett par bitar tjock vaxad bomullstråd med remfästen i ändarna.
Fler knappar hittar du under etiketten Knappar. Där finns också smyckeidéer för just knappar.

Bygelfästet är 17mm på höjden och "gapet" 7mm. Det kostar 2 kr/st.

Silverkedjor

Äntligen dags för kedjorna. Jag tar silverfärgade och guldfärgade för sig och så ett inlägg med övriga. De gamla inläggen ligger kvar ett tag eftersom jag länkat till dom i andra inlägg - så om du klickar på en länk till silverfärgade kedjor i ett smyckeinlägg, kanske du inte hamnar här utan i det gamla inlägget. Jag får gå igenom och ändra länkarna, men det tar ju lite tid. Jag har numrerat kedjorna, och ska försöka få in bilderna så de nyaste kommer överst.
Kedja Nr 28. Längder på ca 45 cm utan lås (sitter ihop med en bindring som syns på bilden). Länkarna är ca 3x2mm stora. Pris 5 kr/längd.
 Kedja Nr 27 - en supersnygg silvrig kedja med dubbla länkar.
Länkarna är mönstrade på ena sidan och kedjan är hopsatt så att varannat länkpar är mönstrat och varannat slätt. Länkarna är 10x7mm stora. Denna kedja kostar 7 kr/dm

Nr 24. Stora runda länkar 6mm, ljust silvrig. 6 kr/dm. 
Nr 25. Mer stål än silvefärgad. Två olika länkar 9x4mm + 4,5x5,5. Den mindre är mönstrad. 5 kr/dm.
Nr 26. Silvrig med 3x4mm stora länkar. 3 kr/dm.

Kedja med snygga "randiga" länkar, ca 4x3mm stora. 4 kr/dm.

Fin högsilvrig ärtlänk - 3mm. 4 kr/dm.

Mer stålfärgad kedja med ganska stora länkar - 8x5mm. 5 kr/dm.

Supersnygg silverkedja med dubbla länkar. Länkarna är 5x6mm stora och kedjan kostar 4 kr/dm.

Nr 19, med länkar 3x2,5mm, kostar 2,50/dm. Kan köpas i färdiga 1 metersbitar för 20 kr/st.

Nr 18, länkar 4,5x3mm - 2 kr/dm.
  
Nr 16, länkar 7x4mm - 4 kr/dm.
Nr 17, länkar 6x4mm - 4 kr/dm.

Nr 13, länkar 4mm randiga på båda sidor - 5 kr/dm.
Nr 14, länkar 7mm, möstrade på ena sidan - 7 kr/dm.
Nr 15, länkar 6x5mm, mönstrade på utsidan - 6 kr/dm.

Nr 11, ovala länkar 6,5x4mm, åttor 6,5x3mm  - 5 kr/dm.
Nr 12, länkar 3,5x3mm  - 2,50/dm.

Två kedjor med mönstrade länkar, en ljus (Nr 9)och en mörkare (Nr 10). Länkarna är ca 4x3mm. Priset är 4 kr/dm.

Ljust silverfärgad kedja (Nr 8) med 8x5mm stora länkar - perfekt till berlockarmband eller halsband med flera hängen, som det här med snäckskal eller det med prismahängen. Denna kedja kostar 4 kr/dm

Nr 4. - 11x10mm - 6 kr/dm.  Nr 5. - 9x5mm - 5 kr/dm

Nr 6. Stora länken 6mm + 3 st små som är 8mm tillsammans - 3 kr/dm (lite mörkare färg och lite mindre länkar än nr 2).
Nr 7. - 4mm ärtlänk - 4 kr/dm.

Nr 1. - 4mm runda länkar - Slutsåld
Nr 2. - 10mm + 3 st 4mm - 3 kr/dm
Nr 3. - 8 mm länkar - 3 kr/dm
Den här maffiga kedjan hittar du här.

Nya fimopärlor - ovala och runda

Handgjorda pärlor av fimo-lera med fantastiska mönster och härliga färger. Här är två nya varianter.
Som små påskägg är dessa ovala pärlor. De är ca 17x12mm (det finns några som är lite mindre) och kostar 2 kr/st. Hålstorlek drygt 1mm.
Runda 10mm stora i många mönster och färger. De kostar 1 kr/st. De här har mindre hål, ca 1mm, lite för trångt för 1mm tråd, men funkar med den tunnare bomullstråden (0,6mm) och elastisk tråd 0,8mm (har fått den i flera färger förutom transparent).
Andra Fimo-pärlor finns här.

Hello Kitty och en kobra

Två hängen med tämligen olika uttryck - en söt och en livsfarlig!
Hello Kitty-berlock emaljerad i tre färger - rosa, blå och röd (baksidan är spegelblank). Berlocken är 26x17mm (inkl. ögla) och kostar 4 kr/st
Det här hänget är förstås inget för ormrädda. En ståtlig kobra 30x20mm + ögla och fäste (total höjd 47mm). Pris 4 kr/st. Några andra djuriskt farliga hängen - tiger, örn och drake - hittar du här.
Och nu har jag fått den här bronsberlocken i form av en mugg med redskap för hobbyverksamhet. Den är ca 19x13mm och kostar 4 kr/st.  Andra bronsberlocker/hängen finns här och här.

18 mars 2011

Garnpärlor

 Häftiga garnpärlor i olika färger och med guldtråd. Jag har bara 1-2 st av vardera färgen, så det gäller att passa på om du vill ha en viss färg. Pärlorna är ca 15-16mm stora och kostar 3 kr/st.
Jag gjorde ett hänge av en svart garnpärla, men två guldkulor och en tofs av nylonsnöre. Jag lindade tofsen med lite metalltråd för att hålla ihop den. Och så satte jag alltihop på en pinne och hängde det på ett hängefäste.

16 mars 2011

Silver- eller guldrandiga pärlor

Fina halvtransparenta 4mm glaspärlor, med silver- eller guldrand runt "midjan".
 Här är de med silverrand ...
 Nånstans skrev jag upp vad det var för färger, men den listan är nog kvar i butiken (jag får uppdatera när jag hittar den). Men bilderna är nog skapligt ackurata i färgåtergivningen ändå - t.ex. är nr 3 olivgrön.


 Och här är de med guldrand ...

De kostar 25 öre/st.

Hänglås

 Ett nytt toggle-lås i form av - ett hänglås! Nyckeln fungerar som stav - det går inte att få in den i nyckelhålet. Hänglåsdelen har olika fram- och baksida som du ser, båda smygga på var sitt sätt.
Hänglåset är 21x11mm stort och nyckeln är 20mm lång. Låset kostar 3 kr/set.

Gunillas armband

Min väninna Gunilla var förbi här om dagen och gjorde ett armband på memorywire. Det är 4mm glaspärlor i tre matchande nyanser (25 öre/st) och svarta biconer (50 öre/st). Och så en handmade-berlock i wirens ena ändögla. Berlocken kostar 2 kr/st eller 10 kr för 10 st.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...