26 jan. 2011

Dags att börja måla igen

I år har jag tänkt komma igång med att måla igen (och att sy och att skriva). T.ex har jag en påbörjad tavla som denna (Folkhemmets förfall), fast med andra hus, så det kan ju vara en bra start. En annan påbörjad målning är en version av denna blyertsteckning
men att teckna människor är betydligt enklare än att måla med akrylfärg - hudfärg är ju en hel vetenskap!
Den enda målning jag gjort med människomotiv är denna brutta ...
Jag skulle egentligen göra en mycket skissartad målning, utan tydliga anletsdrag eller andra detaljer - helt enkelt köra med bred pensel och sparsamt med färg. Men jag lyckades inte helt undvika att peta med detaljer ändå så den blev mer naturalistisk än det var tänkt, fast hyfsat grovhuggen trots allt. Jag får öva på det där - se till att bara ha breda pensla inom räckhåll!
Abstrakt måleri är annars ett bra alternativ när man är nybörjare - det är ett sätt att undvika prestationångesten som annars slår till när man målar något som verkligen ska föreställa nå´t.
Känner du för att måla en tavla så har jag både färg och pannåer i butiken (lite penslar också).

25 jan. 2011

Karamellhjärtan!

Härliga hjärtformade akrylpärlor i riktigt fin kvalitet - de har cat's eye-lyster så de ser ut som glaspärlor (eller karameller). De är ca 12mm stora och kostar 1 kr/st. Färgerna är de som syns på bilden - ljusblå, turkosblå, vita, klarblå, röda och gula. De kan användas t.ex. till änglahängen och särskilt bra är de till örhängen som alternativ till silverfoilhjärtan av glas, eftersom akrylpärlor är betydligt lättare än glas.
 Andra hjärtan hittar du på nedanstående länkar:
Berlocker av trä, färgglada plastknappar, tygdekorationer (olika former), små hjärtan att limma fast (scrapbooking), rhinstenshjärtan (och andra former),
Har jag missat några? I så fall kan du ju tipsa mej ...

24 jan. 2011

Popup-blomma

Jag råkade snubbla över den här videonMetacafe (ramlade in där via sajten StumbleUpon) som visar hur man kan göra ett popup-kort med blommor. Betydligt enklare än man kan tro när man ser det färdiga resultatet! Man behöver lite papper, en sax, dubbelhäftande tejp (eller lim), eventuellt kritor eller färgpennor (eller papper i olika färger).

23 jan. 2011

Fyra tjejer från planeten Pyssel!

Vilken tur att jag inte for till Spanien - nu fick jag vara hemma och få besök i butiken av fyra söta tjejer.
 Dagens gästpysslare är Sanna och Lina i den bakre raden, och Ella och Sara längst fram. Söta och trevliga och alldeles normala såg dom ut till att börja med. Men efter en stunds pysslande så blev dom lite konsiga ...
 ... och började förvandlas till ...
... äkta pysslingar från planeten Pyssel! ...
...  på studiebesök i Bolidens pysselbutik. Och eftersom ägaren till pysselbutiken, nämligen jag Miriyama Miri Lumaya M A M Chandari också är från planeten Pyssel, så kände tjejerna sig så hemma att dom släppte fram sina rätta jag och glömde bort att försöka vara normala svenska tjejer. Men när dom gick hem så hade dom tagit på sig sina jordlingsförklädnader igen ...
 Här är Ellas halsband med två utbytbara hängen. Hänget till vänster är en droppe som finns här, som fästs i ett klolås med två bindringar (så det skulle ligga rätt). Det andra hänget finns här, men den övre delen av fästat byttes ut mot ett par ringar och ett klolås för att gå att sätta på halsbandremmen (färdig halsrem av fuskmocka, med lås, finn i olika färger).
 Ella satte också en stor glaspingvin (den enda jag hade) på en kulkedja i guldfärg. Matchande mindre pingviner finns som örhängen.
Lina gjorde en present till morbror (?) Daniel om jag inte minns tokigt. En kraftig kedja i matt silver/stålfärg försågs med ett stort klolås och så hängdes några berlocker på - en stor drake i mitten, en groda och en ansiktsmask på ena sidan och en tiger och en mindre drake på den andra sidan.
Till sin syster Ella gjorde Lina det här halsbandet med en Hello Kitty-glaspärla som hängdes i ett tibetsilverfäste. Halsbandet är ett lila fuskmockaband med lås.
Sanna använde och ett mockahalsband och gjorde två utbytbara hängen med klolås. Ett glashjärta och ett akrylhänge.
Sannas andra halsband har en flätad fuskläderrem, ett tibetsilverfäste och en söt lila akrylnalle.
Sara valde en randig halsrem (den finns också i rött) och gjorde två utbytbara hängen med klolås. En drake (samma som den mindre draken på Linas kedja) och ett fredsmärke.
Pysslingar är mycket fredliga utomjordingar, så om du träffar någon behöver du inte bli rädd - inte ens om hon gör hiskeliga grimaser!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...