16 okt. 2014

Mina sängkamrater

Igår var jag till stan - andra gången i år. Förra gången var för två veckor sen då jag var på en hjärn-MR. Då hade jag en halvtimme före och en halvtimme efter att fördriva. Igår tillbringade jag hela 2 ½ timme i stan! Först hos tandläkaren, sen en träff med polaren Håkan och hans nya dam på ett café. Och så ett snabbesök på Allmosan. På mina två besök i staden har jag inte handlat någonting, förutom en bit äppelkaka på caféet igår. Jag är i total avsaknad av shoppingförmåga.

När jag kom hem igår var jag helt slut. Åt tidig middag för att få lite energi, men det hjälpte inte så vid femtiden fick jag lägga mej raklång i sängen en stund. Sen prövade jag med macka, kex, plommon (och kanske en chokladbit) men inget hjälpte mot tröttheten. Och så slog det lock för båda öronen och det släppte inte hur jag än bar mig åt. Så jag gav upp och gjorde tidig kväll, var i säng före halvnio.

Ziggy hade ju tänkt sig ut en vända till men det fick han glömma. Lite brydd var han av det tidiga sänggåendet, men går jag och lägger mej så gör han det också - ovanpå mej.

Häromdan tömde jag mobilen på bilder. Min mobil innehåller i stort sett bara bilder på "katter i min säng". Detta på grund av att mobilen ligger i sovrummet eftersom jag använder timern när jag ska sova. Här är ett urval av bilderna.Bland bilderna hittade jag också en video med Stella ...

13 okt. 2014

UFO på gång

Uppmuntrad av Lopplisas UFO Cyberjunta så har jag nu tagit tag i de där virkade mormorshexagontofflorna som jag väl började på för ett år eller så. Det bortglömde projektet uppenbartade sig när jag letade efter annat, nämligen strumpstickorna. Några strumpstickor har jag ännu inte hittat men däremot hela gänget med virkkrokar.
Tofflorna visade sig kommit så pass långt som till  en överdel och en sula. Behövdes bara sy ihop och fästa en massa lösa trådar.
 Överdelen består av tre mormorsrutor i sexkantform. Sulan är en rektangel med lite rundning på kortsidorna.
 Passar hyfsat bra. Det var svårt att veta exakt hur stora sexkanterna skulle vara för att det skulle bli lagom. Beskrivningen hittade jag här. Den var inte helt lätt att förstå sig på, men egentligen handlar det ju bara om att virka några sexkanter och ett par sulor, och sexkanterna kan man ju faktiskt göra efter eget bevåg.
 Jag tror jag ska fodra mina tofflor med fleece för att göra dom varmare och så sula dom med nåt fuskskinn för att göra dom mindre hala.
Anledningen till att dessa tofflor blev till ett ufo, var att jag råkat välja ett garn som är nästan omöjligt att virka med. Det ser ut som ett normalt akrylgarn men det är något mystiskt med hur det bara tjafsar och hakar upp sej. Av den anledningen följde jag inte heller beskrivningen exakt eftersom det är i princip omöjligt att dra garnet genom fem öglor på kroken för att göra dom där puffarna. Och nu hade jag glömt bort hur jag gjorde förstås, så jag har fått experimentera när jag påbörjat toffla nummer två. Projektet är alltså inte alldeles klart än, men jag tänkte rapportera in det till Lopplisa nu i alla fall. Jag återkommer med en case closed-rapport framöver.
 I övrigt kan jag rapportera för er söderöver, att igår afton (söndag) kom första snön i Boliden. I morse såg det ut så här, men det töade bort redan före lunch. Så nu är det bara blött och grått och allmänt trist.
 Men eftersom vi haft en fin höst fram till för en vecka sen så håller mina chiliplantor numro fyra och fem på och blommar och bär frukt fortfarande. Det är en massa blommor men de flesta blir det inga frukter av tyvärr. Här syns planta numro fyra som blivit en meter hög och här är två fullt utväxta (10 cm) och två mindre chilisar.
Stella är gärna ute i höstmörkret men att kolla in favoritvideon med pippifåglar på datorn är inte helt fel heller ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...