17 juni 2011

Döskallar

Lämningar efter minimänniskor (från lilleputtarnas land). Döskallar av howlit, ca 10x12mm stora som kostar 3 kr/st. De är benvita med ljusbruna krackeleringar.
Till dessa örhängen använde jag också droppar av samma material men med lite mörkare krackelering. Jag använde klämfästen till dropparna och satte fast dom med bindringar i öglepinnarna som går genom skallarna.

Ljusblått kors och änglar

Det här har legat i "Utkast" ett tag. Har en hel del där som jag behöver gå igenom - ibland har jag påbörjat ett inlägg med samma saker två gånger och inget har blivit klart. Så ibland tror jag att jag visat något men så hittar jag det inte på bloggen och det visar sig då att det bara blev ett utkast. Och ibland försvinner tidigare inlägg för att jag har omarbetat dom och sen glömt att publicera på nytt och så ligger det då som utkast! Typiskt mig, men nu ska här betas av ...
 Det här korset gjorde jag för flera år sedan (fast klolåset är nyligen ditsatt). Det är ljusblå biconer på en tunn metalltråd av något slag. Och så är det inramata med en lite tjockare tråd. Lite krokigt och primitivt är det, men det får det vara när det är handgjort. Med klolåset kan korset hängas på olika kedjor eller remmar.
Änglarna är nya. Kjolen är en ljusblå glaspärla med lite kantig vriden form. Jag satte en liten pärlhatt på pinnen före kjolen och ovanför vingen är det också en pärlhatt (phts65) som blir som en krage. Det är 8mm pärlor till huvud och så en pärlhatt (phts90) ovanpå.

Örhängen och halsbandshängen med stor lilastrimmig pärla

Eftersom jag bara hade tre av dessa stora lilastrimmiga akrylpärlor, så tyckte jag det var detsamma att göra något av dem och det lämpliga var då att göra ett par örhängen och ett halsbandshänge - fast de blev inte gjorda vid samma tillfälle. Jag trodde jag hade gjort örhängena först, men det var bara några dagar sen (det vet jag) och jag började tänka att jag kanske gjorde halsbandshänget tidigare (för flera veckor sen?) men ändå har jag för mig att jag gjorde det efter örhängena ... Börjar jag vara dement, eller ...? Svara inte på det - det är bättre jag inte vet. Börjar förresten - det har nog pågått länge ...
I alla fall - nån gång och en annan gång gjorde jag dessa hängen ...
När jag gjorde örhängena satt jag en bra stund och prövade med olika pärlor hur jag skulle komponera ihop det - det minns jag för Etika var här och hjälpte till. Jag använde pinnarna med de små knopparna eftersom de är de är ganska långa och dessa stora pärlor är - tja, ganska stora helt enkelt. Så blev det ett par ljuslila 6mm pärlor med små pärlhattar (phs60B) och små silverkulor.

Halsbandshänget fick en annan design. Här använde jag den stora knoppinnen plus ett par olika daisies upptill. Och så förstås ett hängefäste (ska göra ett samlat inlägg med hängefästena). Kedjan är denna.

Nya berlocker och ett nytt hängefäste

Okej, några av dessa har jag haft en tid, och en del har väl dykt upp på något smycke, men här blir de i alla fall närmare presenterade.
Riktigt snygg och välgjord berlock av tibetsilver - motorcykel eller moppe med förare. Berlocken är 21x20mm stor och kostar 4 kr/st.

Den stålfärgade kulkedjan passar bra till hojen.

Två Buddha-berlocker. Buddha-huvudet är 23x15mm och kostar 3 kr/st. Sittande Buddha är 27mm hög (inkl. ögla) och kostar 4 kr/st.
Snabbt fixade örhängen. Några fler berlockörhängen hittar du här.

 Tigerhuvud. 18x14mm (inkl öglan) kostar 3 kr/st.
En ny drake komplett med hängefäste. Total höjd 41mm, själva draken är 25x21mm. Den kostar 5 kr/st. Andra djuriska hängen (örn, tiger och en annan drake som är slutsåld) finns här, och en kobra hittar du här.

 Sol och måne. 27x20mm (inkl. öglan). Kostar 4 kr/st.
 Stort kors - 57x37mm. Baksidan är slät omönstrad. Det kostar 5 kr/st.
 Stort hänge med fem öglor, total höjd 39mm och bredd 28mm. Priset 4 kr/st.
Högerhand, 19mm, 3 kr/st.
Liten snurrig berlock - 8mm i diameter (höjd med ögla 11mm. Den kostar 1 kr/st.
Snyggt hängefäste i tibetsilver. Total höjd 15mm. Öglan för rem/kedja är ca 14x4mm så det går på även de flesta färdiga halsband. Pristet är 2 kr/st.

Trollsländeörhängen

Jag fick nya vingar idag. Trollslände- eller févingar. Jag gjorde ett par trollsländor.
Till kropp och huvud använde jag mirakelpärlor, 4mm och 6mm. Jag använde pinnarna med liten knopp. De här örkrokarna är nya också. De är av sterling silver och är i en mellanstorlek, de har bara spiral, ingen kula.

16 juni 2011

Ett halsband blev det också

 Mellan alla armband fick jag också ihop ett halsband. Det blev några glasdroppar i blått, turkos, grönt och glasklart, plus ljusgröna glaspärlor med guldstrimma och några blå akrylpärlor. Och så slängde jag in några bitar guldkedja (jag har såna här färdiga bitar egentligen är avsedda som förlängningskedjor till armband och halsband). Detta träddes på smyckewire som avslutades med knutgömmor.
I knugömmorna satte jag bindringar och genom dem rädde jag en blå silkig rem som är i en enda lång slinga. Den blir dubbel genom att man först lägger den om halsen och sen drar ihop och låser ändarna. Jag använde spiralavslut och ett klolås.

Armband-mani

 De senaste två dagarna har jag ägnat mig åt armbandsmani. Här är resultatet. Jag lägger bara upp bilderna nu, så får jag återkomma med detaljer om material senare ... (att lägga in länkar tar tid)
 4mm mirakelpärlor och nya 2-radiga mellandelar.
 Massor av fimopärlor, större mirakelpärlor och snöflingor.

Akrylpärlor, metallmellandelar och en Buddha-berlock
 Gröna akrylpärlor och guldkedjor.
 Plastpärlor
 Akryl/plastpärlor
 Plasthjärtan och akrylmellandelar som ser ut som metall.
 CCB är en akrylstomme med metallöverdrag, de här i rosa/ljus koppar-färg + röda facetterade akrylpärlor.

 Snäckskalsrektanglar och silverpärlor med nät.

 Stora ljusrosa plastpärlor, halvtransparenta glaspärlor och stora pärlhattar. Plus en ny berlock.

 Röda och gröna pärlor, metalliga plastpärlor och blå glaspärlor
 Stora tvinnade metallringar, fimopärlor på pinnar

 Trä- och plastpärlor

Vita glaskuddar med virvlar och några udda vita och blå glaspärlor

Läckra armbandsur

Det är visst inne med stora färgglada armbandsur och dom är ju läckra!
 Så jag skaffade hem några - en av varje färg - lila, ljusblå, gul, neongrön och cerise. Och jag säljer dom för bara 75 kr/st! Yes, jag hittade dom till ett mycket bra pris.
 Urtavlan är 4 cm i diameter. Det är inte timmarna som står utmärkta utan minuterna - 5, 10, 15 osv.
 Armbandet är av mjuk smidig silikon, så dom är riktigt sköna. Jag glömde mäta längden men det är många hål i armbandet så dom passar nog till dom flesta, både vuxna och barn.

Örhänge-mani

Bara för att jag verkligen vill göra något annat så börjar jag maniskt göra smycken. Jag är väldigt duktig på att undvika att göra det jag borde göra - det t.o.m. händer att jag städar bara för att undvika att göra något annat (roligare!) ... Nu har det blivit en hel del örhängen och armband ...
 Jag har fått hem nya vingar (nr7) och jag måste ju göra något av dom. Här ett par änglar med orange glasdroppe, 6mm pärla och pärlhatt (phts75).
 Här är det en liten rund mellandel längst ner, stora lila rispärlor (finns i några andra färger också, har inte visat dom än), pärlhattar (phsf3löv) med flikiga blad, strassrondell i midjan och samma huvud och hatt som de förra änglarna.
 I stora hinken med plastpärlor hittade jag dessa fina iriserande hjärtan (finns i flera färger), Jag satte en toppigare pärlhatt (phts65) nedtill och en räfflad risformad mellandel upptill.
 Bruna plastkottar, guldfärgade pinnar med stor knopp och en fyrkantig mellandel med diagonalt hål.
 Jag har några sådana här akrylhjärtan i olika färger. De har ett stort hål som det går att trä en rem igenom och jag satte dit den här flätade silkiga remmen. För att fästa ihop den och få ett upphäng, använde jag remfästen.
 Svarta glaspärlor med koppar/bronsfärgad kant sattes på kopparfärgade pinnar och kopparfärgade örkrokar.
 Blå glaspärlor med vita ränder sattes på pinnar och fästes i långa silverkedjor. Små pärlhattar användes också (phs60B).
 Små rosa bärpärlor och samma guldfärgade mellandel som på kottarna sattes på guldknoppinnar.
 De här pärlorna är av ett material som kallas CCB och är en akrylstomme med metallöverdrag. De ser ut som metall och är riktigt fina, men dom är mycket lätta. Färgen är rosa/ljus koppar.
 Här är samma som en av de på förra örhängena plus röda akrylpärlor. Jag gjorde också ett armband med dessa "metall"-pärlor och lite större röda pärlor.
 Röda glasdroppar, fjärilar (har tyvärr bara några få av dessa), ett (nytt) guldhjärta av metall (silverfärgade finns också) och en liten akrylbicone.
 Det här är också plastmetalldelar. De har hål genom två av prickarna, så det går att länka ihop dom, eller, i det här fallet, så skulle jag kunnat hänga något nertill också.
Samma material som i den förra runda grejen, men här är det avlånga "tunnor". Jag satte en öglepinne igenom och en liten räfflad rund mellandel upptill. I öglan satte jag en ring där fyra bitar kedja i olika längder fästes. Ett grönt "spjut" och en fjäderberlock sattes på varsin ring som sattes på den första ringen. Samma metallmellandel som uppe sattes på lite större bindringar som fästes längst ner på två av kedjorna på vardera hänget. Och på det resterande kedjorna sattes akrylbiconer som gjorts till berlocker med hjälp av pinnar.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...