1 juli 2016

Liten mixed media-tavla

Men ... Förutom att måla blåa dörrar så gjorde jag idag klar en liten tavla som legat och skräpat. Inte så många prickar på den här faktiskt, bara några på slutet ...
Det är mer mixed media än målat. 
Ursprungligen var botten målad men jag klistrade på utrivna bitar ur en bok (på ryska) och en telefonkatalog och täckte i stort sett hela, utom det blå partiet upptill. Sen kladdade jag färg ovanpå. Och så klippte jag ut lite bladformer ur några olika papper.
Så här såg det ut innan jag klistrade på blommorna och texten.
 Blommorna är klippta ur en tidning.
Texten klippte jag ur en artikel om Märta Tikkanen. Och så blev det sen till slut några gula och gröna prickar ...

Tavlan är inte så stor, bara 30 x 24 cm.

För övrigt var himlen rätt vacker i kväll ...

Uppfräschade dörrar

Idag har jag målat annat än prickiga tavlor. Efter att i onsdags varit på ögonkliniken och fått veta att jag har mera glaskroppsavlossning = ännu grumligare ögon, så gick jag ner på stan och köpte en burk blå färg. För nu när huset blivit målat, så behövdes också ytterdörren och balkongdörren fräschas upp - den ursprungliga blå färgen hade bleknat till ljusblått, särskilt balkongdörren som är helt oskyddad mot solens strålar.

Och eftersom det var lämpligt målarväder idag så blev dörrarna faktiskt målade - för en gångs skull sköt jag inte upp renoveringsplanerna i flera år.
Här är ett collage med före- och efterbilder. Och den nere till vänster är en mitt under arbetet-bild av balkongdörren - där syns skillnaden tydligt. Jag är riktigt nöjd med mej själv som gjorde det här idag.

Och huset blev så här (fast den bilden togs före dörrmålningen). Även skorstenen är målad.
Men grunden behöver också målas svart, jag får försöka få tag i sån färg också.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...