1 nov. 2010

Pärlhatt, blomma eller kjol

 Jättesnygga pärlhattar som klockblommor. Av tibetsilver 8x10mm stora och de kostar 2 kr/st.
Jag använde dessa tillsammans med röda droppformade pärlor (som jag visst inte lagt upp, men de finns även i blått och grönt) som jag satte på pinnar med stor knopp. Jag gjorde pinnarna olika långa så hängena skulle komma på lite olika höjd när jag satte dem på en stor bindring (med ett par runda metallpärlor emellan).

Kokopelli

Kokopelli är en välkänd mytologisk figur hos nordamerikas urprungsbefolkning. Han är den puckelryggige föjtspelaren som är både en fertilitetsgud, en skojare och en lyckobringare. Det här hänget är 40mm högt och kostar 4 kr.
Jag gjorde ett halsband med Kokopelli och några nya metalldelar och några pärlor.

Här är några blå facetterade glasrondellpärlor och på nästa bild syns ett par svarta glaspärlor med mönster i petrol, guld och grönt (finns på samma länk som de blå).
Daisymellandelar (på ömse sidor om de runda pärlorna) har jag i några olika storlekar, jag ska lägga upp dem senare.
De här metallpärlorna ser ut som stenar. De är 13x10mm stora och kostar 1,50/st.
Stora metall-löv - 19x16mm - kostar 2 kr/st.
Runda metallpärlor 6mm kostar 50 öre/st.
Räfflade mellandelar 3,5x6mm kostar också 50 öre/st.

Vackra pärlor i blått och petrol

 Blå facetterade rondellpärlor i swarovskistil. Omöjliga att fotografera så man ser hur snygga de är. De är 8x6mm stora och kostar 1,50/st. Fler pärlor i swarovskistil finns här, här och här.
Svarta glaspärlor med randmönster i petrol (så läcker färg!), grönt och guld. De är 8mm stora och kostar också 1,50/st. Fler pärlor i samma stil finns här och här.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...