23 juni 2013

Lotteridragningen

Midsommarhelgen har bjudit på omväxlande väder. Midsommarafton var det lagom av allt, men lördag var det regn och lite åska. Idag har det blivit allt soligare och rätt så varmt.

Och idag var det dags för lottdragningen för armbanden. Eftersom det inte var fler än tre som anmält intresse så blev det helt enkelt en lottning om vem som skulle få vilket armband. Ziggy som lovat ställa upp och förrätta dragningen var väldigt upptagen av sina övriga förpliktelser (=ligga ute på bron) och han tyckte inte det var ett dugg intressant att fånga någon pappersbit. Jag blev tvungen tillverka en något roligare anordning (än att bara släppa lotterna över honom), vilket blev en sorts mobil med tre hängande trådar med varsin papperslapp på. Och eftersom det var Stella som var inne och visade ett visst intresse, så blev det hon som fick dra första lotten - det blev Myrica.
Sen gick jag ut på bron och väckte upp Ziggy, som fick dra lott nummer två som blev Susanne. Återstod lott nummer tre som var Lopplisa. Jag hade i förväg bestämt turordningen på armbanden, men det tänker jag inte avslöja här, utan det får bli en överraskning för vinnarna vilket armband dom får. Vinsten får gärna skänkas bort om den inte passar vinnaren själv, eller för all del dissekeras och återvinnas till något annat. I morgon går jag ut och köper frimärken och postar försändelserna.


Smaskiga pärlor

Det var länge sedan jag fick något nytt till butiken för jag har ju trappat ner och har dessutom alldeles för mycket ändå. Men jag behövde fylla på med några pärlor som var slut, nämligen äggformade fimopärlor. Dessutom köpte jag några akrylcat's eye i samma form för jag är rätt svag för den härliga lystern dessa pärlor har.
Smaskiga pärlor!
Dom här är lite mindre än dom jag hade förut, ca 15/15,5x10,5mm. Dom kom i en massa härliga färger och mönster! Pris 1,50/st.
Dom här karamellerna är ca 13x10/14x11mm stora och kostar 1 kr/st.
Med elastisk tråd och några små daisies blev det ett snabbgjort armband.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...