10 jan. 2016

Örhängesrepriser

För en månad sedan gjorde jag ett inlägg med halsbandsrepriser, och här kommer en örhängesrepris. Sen kommer armbandsreprisen. Det blir ju sällan något nytt, men jag vill inte lägga ner bloggen totalt - förhoppningen är ju att jag ska komma igång igen, men under tiden får det alltså bli lite repriser.

Jag har hamnat i nån sorts vänta på diagnos-paralys. Även om jag vet (troligtvis) vad diagnosen blir, så vill jag få det klarlagt och så få veta huruvida det blir fråga om nån behandling eller vad som händer härnäst. Jag är dålig på att vänta, blir bara rastlös och då blir det inget gjort. Det enda jag har gjort senaste månaderna är att söka all information som står att finna på nätet gällande sarkoidos i allmänhet och neurosarkoidos i synnerhet. Informationen är sparsam så jag har fått gräva djupt. Jag var ju skeptisk från början till diagnosen neurosarkoidos, men nu har jag kommit fram till att det är en rimlig misstanke. 
Nu ska jag väl i all fall bara behöva vänta ett par dagar till. På onsdag ska jag ha en telefondejt med doktorn som gjorde lungbiopsin och få veta resultatet av denna. Förhoppningsvis har han också hört talas om att sarkoidos kan sitta i njuren så urologen nöjer sej med den förklaringen. Jag har nämligen haft ett samtal med urologen och han hade aldrig stött på det (fast han jobbat för länge med njurar enligt egen utsago). Han skulle i alla fall läsa på, och gick med på att avvakta till en ny röntgen i maj - övriga alternativ var biopsi eller att ta bort njuren (!), vilket var lite väl drastiskt tyckte jag. Alla blodprover visar ju att jag är hur frisk som helst, faktiskt! Om det inte var för röntgenbilderna och en del påtagliga symtom, så skulle jag kunna tro att jag var inbillningssjuk. Men när jag väl fått en diagnos så ska jag försöka med att bli inbillningsfrisk och få igång skaparlustan igen.

Här är nu ett urval av de örhängen jag gjort genom åren. Diverse olika stilar och tekniker som förhoppningsvis kan inspirera. I originalinläggen finns närmare beskrivning på örhängena.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...