9 sep. 2010

Nytt på skrivarbloggen

Fortfarande har jag inte fått ihop hela del 7 i serien "Hur ska det sluta?", men jag är halvvägs.
Däremot har jag digitaliserat en gammal novell som jag hittade i gömmorna härom natten. Den är cirka tjugo år gammal, vilket märks till en del. Om jag ska publicera den i något offentligare sammanhang, så får jag nog modernisera den lite, men nu skrev jag bara av den som den var. Den är ganska lång (jag har svårt för att skriva kort) 12½ handskrivna A4, blev 6 sidor Times New Roman 12p. Orkar du inte läsa hela, så börja i mitten och läs slutet (det är faktiskt ganska bra, lite skräckigt) ...

Här finns novellen "Bölden"

6 sep. 2010

Stora droppformade metallhängen och metall-"blad"

Här är något för dig som gillar stora örhängen! Metalldroppar 44x33mm stora. De har ett lodrätt hål genom "knuten" upptill så att man kan hänga något i mitten och samtidigt göra en ögla för fäste i örkrokar, eller hängefäste till ett halssmycke. De kostar 5 kr/st.
Blad, eller vad man nu ska kalla dem, av tibetsilver med hål upptill. De är 16x5mm stora och kostar 2 kr/st.
Jag gjorde ett par örhängen med dessa två delar plus turkosa 4mm glaspärlor, små (2,5mm) silverfärgade metallpärlor och ett par krackelerade pärlor. Jag änvände en tunn silverfärgad metalltråd att trä upp pärlorna på och binda fast i "droppen". Och så några bindringar och örkrokar i sterling silver.
Här la jag in ett hänge bara för att göra en storleksjämförelse och som en liten inspirationsidé - de tre öglorna nedtill på det mindre hänget skulle kunna förankras i droppformen på liknande sätt som örhängena ovan - eller bara hängas pärlor i t.ex ...

Plastpärlor med bling


Plastpärlor i fina färger och med silverpläterade gropar som ser ut som rhinstenar, 8mm stora. Budgettips för den som vill ha lite bling utan att behöva tömma hela spargrisen - de här kostar bara 50 öre styck!

Kubistiska pärlor


Djupblå och ljusblå glaskuber, 6mm stora, kostar 1 kr/st.
Cat's eye-kuber 6mm stora, i milda färger. De kostar också 1 kr/st.
Några andra pärlor i kubform: Stora gråsilvriga, rektangulärasilverfoilpärlor olika former, blåa pärlor, glaskuber flera olika,  marmorerade 4mm.

RörigtPå övre bilden böjda rör i lite grövre modell - de guldfärgade och de i rostfritt stålnyans - ca 2mm tjocka och 30mm långa och kostar 1,50/st. De silverfärgade till höger tog jag med för att visa skillnaden och dem hittar du här.
På nedre bilden silverfärgade krokiga rör, ca 25mm långa och 1mm tjocka. De kostar också 1,50.

Fler "pärlramar"

Ytterligare några "pärlramar" (fler finns här och här). Jag kom just på när jag tittade på bilderna, att man skulle kunna sätta flera små pärlor på rad i "ramen" istället för bara en större pärla - jag ska testa.


 Nr 1: 12x16mm kostar 2,50/st.
 Nr 2: 10x10mm kostar 1,50/st.
 Nr 3: 14x15mm kostar 2,50/st.
 Nr 4: 11mm sidlängd, 15mm hål till hål, kostar 1,50/st.
   
Nr 5 (Fatimas hand, ska skydda mot onda krafter och ge tur) är 15x12 mm och kostar 2,50/st.

5 sep. 2010

Silkespapper

Silkespapper i 30 färger. Helt ark 50x70 cm kostar 3 kr, halvark 2 kr och kvartsark (25x35 cm) kostar 1 kr. Används t.ex. till värmeljuslamporna som du kan göra för att pigga upp i höstmörkret.

Enkelt halsband i pastelliga toner


Ett enkelt halsband av 4mm vaxade glaspärlor, stavpärlor och ett par hjärtan.

Glasdroppar

Riktigt fina glasdroppar i några olika färger. De är 22x12mm stora och kostar 2,50/st.
Små bygel/klämfästen passar utmärkt till dessa droppar. Och den vackra kedjan.

Fina örhängesdetaljer av tibetsilver

Tibetsilverhängen för t. ex. örhängen. Nr 1: 21x19mm 3 kr/st. Nr 2: 21x12mm 2,50/st. Nr 3: 24x18mm 3 kr/st. Nr 4: 20x16mm 3 kr/st.
 Nr 5: 26x19mm kostar 4 kr/st. Av dessa gjorde jag örhängen med lila jadepärlor.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...