17 jan. 2015

Chokladpudding med chiafrön

Susanne hade nyligen ett recept på nyttiga chokladbollar. Jag vet att jag har några recept (på Pinterest) på godsaker med dadlar, men jag har aldrig gjort något. Nu blev jag i alla fall sugen på nåt gott så jag gjorde en laddning enligt Susannes recept och det blev riktigt gott. 

Även chokladpudding kan vara rena hälsokosten. Den här chokladpuddingen, som jag gjorde under jullovet, innehåller i stort sett bara nyttigheter - nästan helt socker- och fettfri! Innehåller banan och lite agavesirap som sötmedel, sen är det lite kakao, lättmjölk och så chiafrön som innehåller nyttiga omega 3-syror.
 Det är bara det där strösslet ovanpå som är tvivelaktigt, men det kan man ju hoppa över. Kanske ersätta det med nötter eller bär. I receptet står det bovetecrunch med chokladsmak, men jag hade Vitalis Crunchy nötmix hemma så det var vad jag tog.
Superenkelt var det också att göra denna gegga. Receptet finns här.

Så om du nu avgett ett nyårslöfte om att dra ner på onyttigheter, så kan du i alla fall unna dej lite chokladpudding ...

14 jan. 2015

Penselförvaring

Jag har haft mina penslar i en stor burk, men den var inte så praktisk. Den var för hög, så de kortare penslarna var inte så lätta att hitta. Så jag har funderat ett tag på att ordna nåt annat att förvara penslarna i. Idag gick jag från fundering till handling.
 I våras när jag skulle börja chiliodlingen så sparade jag ju en del juiceförpackningar för att ha som "krukor", men jag har fortsatt spara förpackningar i tanken att dom kan komma till nytta på annat sätt också. Och nu blev det alltså penselförvaring.
Jag klippte två förpackningar i olika höjd och tejpade ihop dom. Sen klädde jag in det hela med självhäftande plast. Klart.

För övrigt kanske det börjar vara dags att förbereda för årets chiliodling, även om det är lite för tidigt för själva frösättningen. I fjol var jag lite sen men nu har jag i alla fall allt jag behöver hemma redan så det gäller bara att komma ihåg. Får väl göra en notering i almanackan.

13 jan. 2015

Grumpy Stella

Ja, nu måste jag väl göra ett inlägg bara för att visa att jag överlevt jul och nyår. Det gick ju lugnt till, men en förkylning lyckades jag dra på mej (jag som aldrig är förkyld) och det är fortfarande lite gurgligt i luftrören. Ett tag var det så illa på nätterna så jag skrämde katterna från sovrummet då jag lät som en sårad grizzlybjörn i ett rostigt sågverk.

Inget pyssel har det blivit sen jul utan det har mest blivit att sitta och titta på film och tv-serier. Fortfarande har jag ju ingen tv, men dreamfilm och swefilmer har stort utbud med både filmer och tv-serier. Bland annat har jag sett filmen The Interview som ju varit omtalad (den fanns på dreamfilm i helgen men nu verkar den tagits bort, fast den kan ju återkomma).

Så i brist på pyssel så blir det några bilder från jullovet.

Stella har för vana att hoppa upp på köksbordet när hon vill något och jag sitter vid bordet. Vad hon riktigt vill vet jag inte (bli kliad bakom örat, påfyllning i matskålen eller leka), men hon sätter sej vid min vänstra arm och blänger på mej. Nu när Tim var här klev hon glatt över bordet och började flörta med honom istället. Men han ville inte heller ha katthår i maten så allt som oftast fick hon finna sej i det nesliga med att bli upplockad och förpassad till golvet. Då såg hon ut så här ...
Hon är inte så förtjust i att bli fotograferad heller.
"Hoppas ingen ser mej genom fönstret också ..."
Inte glad alls. Men hon gick bara runt bordet och hoppade upp på min sida igen, för att sen göra ett nytt försök med Tim, för det var väl av misstag som han förpassade henne från bordet ...?

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...