1 nov. 2014

Ugglor och Nejlikor

Även om det mest har blivit gummisnoddar på senare tid, så har jag också beställt ett par andra saker. Bara för att dom var fina - jag vet inte vad jag ska ha dom till ...
Uggleknappar av trä. Hur söta som helst i olika färgkombinationer (baksidan är vit), ca 3,5 cm höga. Det finns andra varianter också. Jag köpte dom på ebay - här.
Och dom här bandnejlikorna är ju riktigt läckra! Hos samma säljare som ugglorna och där finns också en hel del satinrosor i olika modeller och färger.
Ca 3 cm i diameter.

Eftersom jag slutat sälja för postleverans så har jag alltså länkat till var dessa ugglor och blommor finns att beställa. För den som bor i Boliden med omnejd så går det förstås att köpa från mej. Jag har 50 uggleknappar och 12 rosor och jag tar 3 kr/st för knapparna och 4 kr för rosorna.

Visserligen ser det ut som om jag stängt ner butiken, för jag har tagit bort allt från skyltfönstren och på dörren, men det går att ringa eller komma förbi och ringa på dörren (men inte före kl 12) så min butik är numera bara för de som redan vet att den finns ...

31 okt. 2014

Mera Matsmart

För ett par veckor sedan gjorde jag en ny beställning från Matsmart. Gillar verkligen deras affärsidé. Denna gång beställde jag bland annat en sexpack pastasås för 60 kr.
Inte för att jag äter så mycket pasta, utan kanske för att få en anledning att äta mer pasta. Hade ingen aning om hur den här såsen smakar, men den visade sej vara riktigt god. Och inte bara som pastasås. Efter att ha gjort en portion pasta så använde jag resten av den öppnade flaskan till att göra tre portioner soppa. Det blev en hit måste jag säga!
Först kokade jag purjolök, röda linser och tunt skivad potatis. Hällde på pastasåsen plus en skvätt matlagningsgrädde. Lite salt behövdes också (och vatten till lagom soppakonsistens). Persiljan slängde jag på bara för att jag råkar ha egenodlad. Superenkel och snabbt fixad soppa med perfekt smaksättning från såsen. Så jag behöver kanske inte äta så mycket pasta då (kan ju bli varianter på soppan med pasta eller ris istället för potatis). Kan användas på pizza också. Och jag behöver inte ha bråttom att göra slut på resterande flaskor - bäst före-datum är 2016-08-31!

Förra gången beställde jag ju några chokladkakor, och eftersom dom på något vis verkar ha tagit slut (kanske har det blivit två bitar per dag) så var jag ju tvungen fylla på chokladförrådet.
Det blev den här sorten nu för bara 10 kr st. Eftersom jag brukar köpa den här sorten så kollade jag inte så noga innan jag beställde. Det var inte förrän idag då jag tog en bit som jag upptäckte vad det var för smak. Det smakade helt enkelt och omisskännligen kaffe. Jag tycker inte om att dricka kaffe, men i den här formen har jag inget emot kaffesmaken - en god chokladkaka! Sen kompenserade jag denna lilla synd med att beställa mer av viktväktarkexen också. 

Stella fick också lite godis.
Dessa godispinnar föll inte Ziggy i smaken så Stella får ha dom för sig själv. Vilket inte är mer än rätt då Ziggy gärna roffar åt sej Stellas mat då han ätit upp sin egen portion och hon inte varit lika snabb att glufsa i sig.

Det följde med ett tackbrev i paketet. Där står bl.a. "Vi vill utbilda och försöka ändra synen på mat som passerat bäst-före-datum. De flesta förstår att ett paket makaroner eller en flaska mineralvatten smakar lika bra veckan efter att den passerat bäst-före-datum, men hjälp oss gärna sprida denna kunskap. Överproduktionen av mat medför stor miljöpåverkan - så i våra ögon är du, och alla andra som handlar Matsmart, inget annat än en miljöhjälte!"

Så nu hjälper jag till med att sprida detta budskap och du kan också bli en miljöhjälte (och spara pengar dessutom) genom att handla Matsmart! Vill du beställa just de varor jag visat här så kan du klicka på bilderna, men varning för att det kan bli slutsålt om du väntar.

Bloggutmaning 365 vecka 44

Via Handarbete och Pyssel hittade jag Bloggutmaning 365. Lite sent påkommet då bara två månader återstår av året, men bättre sent än aldrig. Det var ju meningen att man skulle svara på frågorna via Liies egna dagliga svar på frågorna, men då hon själv hoppade av så är det upp till den som vill att själv fortsätta utmaningen.
Jag tänkte att man kan väl nöja sej med att svara på frågorna en gång i veckan. Via vecka.nu så har jag kommit fram till att det nu är vecka 44. Och veckans frågor råkade handla om Hobbys och i måndags var det visst dag 300. (hela årslistan med frågor finns på länken ovan)

VECKA 44 - HOBBYS

300. Vad har du för hobby?
301. Brukar du träffa andra människor med samma hobby och prata om / utföra hobbyn tillsammans?
302. Hur mycket pengar och tid lägger du ner på din hobby varje månad i snitt?
303. Om du kunde, skulle du vilja leva på din hobby?
304. Länka något som du behöver till din hobby just nu
305. Hiss & Diss - Din hobby
306. 5 hobbys du haft genom åren

Mina svar:
300. Tja, den här bloggen handlar väl i stort sett om mina hobbys, alltså främst pyssel av diverse slag och så själva bloggandet då. Sen har jag en del andra hobbys som innebär ännu mer sitta framför datorn, som t.ex research av allehanda slag.
301. Jag önskar att jag kunde göra det, men de enda andra pysslare jag känner träffar jag bara via datorn ...
302. Nu kostar det inte mycket för jag har redan ett stort lager att ta av, så kanske en hundring per månad. Tid varierar från noll minuter till flera timmar per dag. Tyvärr blir det allt fler dagar då jag gör ingenting, vare sig hobbyrelaterat eller annat.
303. Jovissst. När jag var ung och hade mer ork och ambition, så kunde jag drömma om det. Men nu inser jag att det skulle innebära så mycket arbete så jag blir utbränd vid blotta tanken.
304. Hmm. Det är inget jag direkt behöver just nu, men när jag behöver nåt så brukar jag kolla på ebay
305. Hiss - ja, man behöver ju aldrig vara sysslolös som pansjis om man har en eller två (eller femton) hobbys. Diss - hushållsarbete och annat mindre kul men nödvändigt, kommer ofta långt ner på att göra-listan för jag gör alltid det som känns roligt först. Min son hade redan som barn principen att göra det tråkiga (läxor) före det roliga (läsa serietidning), och det har han absolut inte fått från mej.
306. Okej bara fem: Rita, skriva, sy, göra dockor, htmlkodning.

Så om du som läser detta vill svara på utmaningen så kan du göra det i din egen blogg och länka dit i en kommentar här. Eller skriva dina svar direkt i kommentaren. Jag hade tänkt prova med inlinkz, men det kändes för jobbigt bara att registrera sig så jag gav upp redan där. Kanske till nästa vecka ...

29 okt. 2014

Ett ufo har landat!

Lopplisas Ufo Cyberjunta är inne på andra månaden. Jag hann ju bara påbörja mitt ufo-projekt inför redovisningen 15 oktober, men nu har jag lyckats slutföra detta projekt! Kanske hinner jag leta rätt på något mer också innan 15 november.
 Det var ju ett par påbörjade virkade tofflor jag grävde upp ur glömskans gömmor. Ett hopplöst omöjligt garn hade fått detta projekt att tvärstanna en gång. Garnet är fortfarande rena mardrömmen att virka med men jag har med hjälp av lämpliga svordomar och en god portion envishet ändå till slut fått ihop tofflorna. Heja mej!
 Och dom blev faktiskt riktigt trevliga!
 Dessutom varma och sköna, för jag har fodrat dom med fleecetyg.
Och för att jag inte ska kana nerför trappan med dom (och bryta fler ben) så har dom fått halkfria sulor av fuskskinn.

Jag hade en länk till en beskrivning i förra inlägget, men den var inte så lättbegriplig tyckte jag. Egentligen behöver man ingen detaljerad beskrivning, det är ju bara tre sexkantiga mormorsrutor och en rektangulär sula. Här är en bild som visar hur delarna ser ut och hur mormorsrutorna monteras ihop.
Från goodideasforyou.com

28 okt. 2014

Halsbandsdisplay av juicepaket

När det tomma juicepaketet i morse skulle förpassat till återvinningskassen, så tog det emot. Ja, jag har sparat flera såna här paket sen i våras då dom fick agera blomkrukor till min chiliodling men nu hade jag tänkt sluta spara på dom eftersom jag just nu inte behöver några fler blomkrukor. Men nånting annat kan dom väl användas till, det är ju rejäla förpackningar. Så jag stirrade på kartongen och försökte se något annat ... 
 Och nånting sånt här uppenbarade sej ...
Så fram med saxen och några klipp senare såg juicepaketet ut så här. Och så var det bara att gå upp och leta fram någon lämplig tapetbit. Det blev en vit tapet med diskret struktur. Det var ju enkelt att klippa ut tapeten efter formen på den klippta kartongen, men däremot gick det  inte så bra att limma på den där plastiga kartongen. Så det blev lite tejpande på baksidan men det syns ju inte.
 Provade med ett flashigt halsband som var på gränsen för stort. Och jag fick knyta ihop det på baksidan för att det inte skulle hänga för långt ner. Tanken var att halsbandet skulle kunna hängas på sidflikarna men det fick bli ett par hack lite högre upp.
 Gjorde ytterligare en vända ner i källaren och hämtade ett annat halsband. Och dom där mirakeldropparna som hänget består av blev alldeles självlysande när jag fotade med blixt. Den första bilden i detta inlägg är fotad utan blixt så det blev faktiskt bättre.
 Och på tal om chiliodlingen så skördade jag dessa fyra häromdagen. Jag har hållit koll på dom och inte tänkt knipsa dom förrän jag behövde dom i matlagningen. Eller om dom börjar bli röda, eftersom jag vill ha gröna. Så jag har kikat på dom varje dag då jag vattnat, för att se om nån börjar skifta färg. Men nån dag glömde jag vattna och då passade en på att bli knallröd all over, bara så där på en gång! Så fräckt! Då tog jag saxen och knipsade alla fyra innan nån fler skulle ta sig friheter. Dom håller sig ändå bra flera veckor i kylskåpet. Nu har jag tre till på gång sen tror jag det är slut.

 På tal om fräckhet, så blev jag riktigt förbannad i söndags då jag upptäckte att nån &%(¤!# idiot kastat ägg på två av mina fönster!!! Så jag fick ut med vattenslangen och spola av fönstren. Allt gick inte bort för det hade ju torkat fast, men åtminstone det mesta. Jävla ligister! Jag kanske måste skicka ut laserkatten Ziggy att vakta huset på nätterna ...
Vem? Jag? Då kanske dom kastar ägg på mej, och min päls är faktiskt väldigt blank och fin redan - utan ägginpackning.
Men jag vaktar gärna loppisen, det är väl nog så viktigt ...

26 okt. 2014

Glasslådor förvandlas till förvaringslådor

Jo, jag har tagit tag i toffelvirkningen, det är bara sulan och hopmonteringen kvar på andra toffeln. Plus foder och nån antihalksulning på båda tofflorna. Men jag gjorde faktiskt lite annat igår, bara för att slippa det där hemska garnet en stund till.

Jag sparar på diverse lådor och kartonger för att ha till förvaring. Ska man bara stoppa in dom i ett skåp är det väl inte så noga hur dom ser ut, men vill man ha dom framme så blir det ju snyggare med hjälp av lite tapetrester och klister.
 Det var ju varmt i somras så det blev lite glass. Sandwich är ju supergoda, men lite dyra. Vad jag köpt mest av är dom där mini mumsbitarna - dom är så lagom stora och jättesmaskiga! Just dom lådorna är dock lite knepiga när man ska tapetsera dom, bland annat behöver man göra ett nytt lock.
Så jag började med GB Klassikerlådan och en Sandwichlåda.
 Klassikerlådan hade jag tänkt ha mina stämplar och annat för att skapa mönstertryck i. Såna här lådor med fast lock är ju lite knepiga och en tapet som rullar ihop sej hjälper inte till. En skokartong med löst lock är ju betydligt enklare, men allting går med lite tålamod. Den här lådan har i alla fall en fungerande förslutning för locket. Tapeten härstammar från lägenheten Tim och jag flyttade in i 1981. Jag tyckte den var så ful med den där smutsorangea färgen så jag tapetserade om rummet. Men en reservrulle av den där tapeten fanns kvar så den tog jag reda på, för nog kan den duga till en låda ändå (även om det tog 33 år).
Sandwichlådan klädde jag i ett tapetprov från en tapetbok. Det är en strukturerad tapet med ett par utspridda blommotiv. Jag har massor av olika tapetbitar eftersom jag samlat på mej några utrangerade tapetböcker. Gå in på närmsta tapetaffär och fråga om dom har några tapetböcker som ska slängas - det kommer ju nya hela tiden så dom gamla slängs faktiskt. Detta fick jag reda på en gång då jag frågade vad dom gjorde av dom där tapetböckerna som inte längre är aktuella. Nej, det får ni ju inte göra!, ropade jag. Kan jag få några? Javisst, dom stod undanställda i förrådet. Jag tror nog att t.ex. förskolor har upptäckt denna källa till gratis pysselmaterial, så dom kan nog gå åt snabbt, men det är ju bara att fråga ändå.
Den här lådan har tre flikar på locket. Dom är alla från början på lådans utsida, men de två sidoflikarna kan man vika till insidan - för att lättare få in dom kan man snedda av framkanten på flikarna ungefär som fliken på själva lådan. Framkantsfliken på locket får ligga utanpå, men då uppstod frågan hur den fliken skulle hållas på plats och inte spreta ut.
 Lösningen som jag kom på blev en flik som jag klistrade utanpå lådan så att lockfliken kan stoppas ner bakom. Jag klippte ut fliken från en annan kartong och tapetserade den.
 Fliken tapetserades med en större tapetbit som gick en bra bit utanför både på bredden och höjden, för att få mer fästyta då den limmades på lådan
Närbild på den där tapeten - läcker struktur! Jag har även en bit med lila motiv, det blir kanske på den andra sandwichlådan.

Jag har förut använt utklippta tapetmotiv till att göra tavlor. Dom här:

(klicka på bilderna för att komma direkt till inläggen)

Och så den här, där hela motivet är ett tapetklipp:
Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...