14 juni 2013

Fiffigheter från Pinterest

Eftersom jag är helt oinspirerad för tillfället så tänkte jag låna idéer från annat håll - nämligen lite av det jag nålat upp på min Pinterest.
Och medan jag håller på med detta så ringer telefonen - dolt nummer. Eftersom jag har en väninna som av någon obegriplig anledning håller sej med dolt nummer tänkte jag att det kanske var hon, och svarade. Dumt av mej - det var Radiotjänst! Så nu åkte jag dit - för enligt lagen är en dator med inernetuppkoppling en avgiftsbelagd apparat, vilket jag tycker är en kriminell lag! Om jag ville se på tv så skulle jag skaffa en tv-apparat, men jag vill inte se på tv, jag orkar inte. Men nu måste jag betala för att jag har (utan att jag bett om det) möjlighet att se tv. Jag blir så arg så jag får nog ta en extra dos av mina blodtrycksmediciner!

Nåväl, här är mina pinterestfynd som jag hann lägga in innan jag tappade humöret.
Tyg uppspänt på spännram, "målat" med virkade garnsnoddar - riktigt häftigt! Kommer från from Rags to Couture.

Jag gjorde ju en örhängesdisplay tidigare men här kommer en knoppbräda för halsbanden. Från VisiblyMoved

En krans av band och scrapbookingpapper. Från the cards we drew

Rolig och annorlunda brosch från SMockerySmArt

Gör chokladfjärilar att dekorera midsommartårtan med - enklare än man tror! Från We Lived Happily Ever After

Efter att tårtan är uppäten kan du göra ett kuvert av tårtpappret! The Girl's Room hade den idén.

Söta små kransar av makaroner! Ismoyo's Vintage Playground

T-shirtkassar är ett fiffigt återbruk, kan göras i alla möjliga storlekar. Delia Creates.

Har man mer gott om tid kan man virka en väska istället. Från Favecrafts

Vill man ha ett pyssel som räcker hela semestern så kan väl det här vara nåt?

12 juni 2013

Det kom ett paket

Jag vaknade på ett grinigt humör idag, men när jag gick ut och hämtade posten blev jag gladare. Det låg ett paket i postlådan. Uh? Javisstja!
Det var mina vinster från Susannes tävling! Tack Susanne - det blev en riktig humörhöjare! Nu ska jag fixa upphängning på dom och fundera ut var dom ska hängas, kanske blir det i butiken som inspiration till andra.

Och så passar jag på att påminna om min armbandsutlottning till vilken man kan samla poäng fram till midsommardagen.

Ziggy har varit flitigt uppvaktad senaste dagarna - många flickor som haft vägarna förbi och stannat för att klappa och leka med honom. Han är ju sån att han gärna går ut på trottoaren för att hälsa på alla som går förbi.
Fast en som han helst inte vill hälsa på kom också på besök idag - ärkefienden Tiger.
 Så här kan dom sitta och stirra på varann en lång stund, på 5-6 meters avstånd. Dom har så pass respekt för varann att dom inte slåss, utan håller på med denna utstirrningsutmaning istället.
 Det blev Ziggy som gav upp först denna gång och slank iväg, mycket försiktigt och hukande först men sen rätade han upp sej och gick hem till bron.
När Tiger konstaterat att Ziggy inte ville utmana honom mer så gick han också iväg.

11 juni 2013

Dagens gästpysslare

Jag har senaste tiden ägnat (och mycket är det kvar) en hel del tid åt att försöka snygga till de gamla bilderna i inläggen - många är gräsligt murriga och hemska i färgen. En del går inte att få till för ursprungsbilden var så usel, men de flesta blir i alla fall bättre. Även en del nya bilder får konstiga toner hur jag än försöker få till dom, som dagens bilder som har en svagt grön ton. Programmet jag använder har jag presenterat tidigare.

Efter en sömnlös natt var det tur jag hade några pysslare här idag, så jag höll mej vaken. 
 Först kom Amanda som gjorde några smycken för skolavslutningen.
 Ett armband av en bit kedja och en bit silkesnöre med guldkulor. Hon knöt en knut mellan varje kula och snöret avslutades med guldfärgade hylsor. Kedjan sattes fast i ena hylsan och klolåset i den andra.
 Örhängen av små guldkulor och ett par större silverglittriga pärlor
 Sen gjorde Amanda också en halskedja med ett par berlocker och en liten guldängel. Ängeln är gjord med den mindre vingemodellen och har en guldfärgad blomkjol.
 Sen kom Maja och Lina som skulle göra presenter till fröknarna Marie och Maricka. Maja knåpade med askarna som fick ett glittrigt grönt band runt lockkanten och en blombukett ovanpå.
 Maja gjorde också ett par örhängen av creoler med glaschips i blått och ofärgat.
Lina gjorde halsbanden som ska ligga i askarna. Hon använde en flätad svart rem som avslutades med spiralfästen. Det stora fyrkantiga toggle-låset fungerar också som fäste för hängena (smart och snygg idé!). Kronan var ett uddahänge jag hade, fjärilen finns här.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...