17 feb. 2017

T-shirt-kassar

Såna här kassar är ju något av det enklaste man kan göra. I princip bara att klippa bort ärmar och halskant och sy ihop nertill. Man behöver inte ens fålla handtagen. Beroende på hur stor t-shirten är kan man sy in i sidorna också för att göra en lite mindre kasse.
Det var när jag höll på och sorterade materialet i en låda i syrummet som jag hittade den där Marines t-shirten. Den var redan klippt till ett linne och jag behövde ju inte fundera på vad jag kunde göra av det, det fanns två alternativ - slänga eller sy en kasse. Den röda t-shirten var för liten för att jag skulle kunna ha den, så den hade just inga alternativ heller. Båda t-shirtar inköptes i New York 1984.
 Hopvikta tar dom inte mer plats än en plånbok, så dom går lätt ner i en handväska för att ha till hands då man behöver en shoppingkasse.
Eller så kan man hänga upp kassen på en galge och hänga i garderoben för förvaring av diverse löst. Eller tjänstgöra som tvättpåse, eller gympapåse, eller ... Kassar är alltid bra att ha.

15 feb. 2017

Tuppens år

Enligt den kinesiska kalendern är det Tuppens år i år. Året började 28 januari. Nyårsfirandet pågår i två veckor och då har de flesta kineser ledigt och åker hem till familjen. Många yngre har ju jobb i nån storstad och har familjen långt borta, så det är ofta bara under nyårsfirandet dom kan träffas. Min blivande svärdotter Ming, hade sin mamma hos sig i Peking, hon bor annars i Changchun, sju timmars tågresa norrut.

För att fira Tuppens år har jag målat en tupptavla. I min färgglada prickiga stil.
Akryl, 33 x 24 cm

För övrigt kan jag berätta att Ming fått uppehållstillstånd för att flytta till Sverige. Vilken fantastisk och underbar överraskning! Enligt migrationsverkets hemsida skulle beslutet ta 12-18 månader - men det gick på bara 3 månader!!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...