18 feb. 2011

Urtjusiga cloisonnepärlor!

 Dessa cloisonnepärlor är hur snygga som helst! Och ovanliga i form och storlek - de är 20x6mm stora. De kostar 4 kr/st.
Det här är avsändaren. Ding Dong Feng - jag måste visa det bara för det låter ganska kul - det är väl ungefär vad vi svenskar tycker att alla kineser heter ...
Andra cloisonnepärlor finns här.

Örhängen med nytt filigreehänge

 Ett runt (tunt) filigreehänge är utgångspunkten för dessa örhängen. På dem satte jag ovala drizzlepärlor (kommer strax), en kedja och ett par små och ett större tibetsilverlöv.
 Filigreehänget har flera hål att fästa saker i.
Nu glömde jag mäta dessa, men ca 17mm. De kostar 1,50/st.

17 feb. 2011

Broderi-inspiration

Jag hittade en sajt med jättebra broderistygnguide - inaminuteago.com. Massor av olika stygn visas steg för steg. Och lite inspiration för hur man kan använda stygnen - crazybroderier!
Jag måste börja brodera!
Mer stygninstruktioner finns på Hand Embroidery Network. Och lite inspiration som det här hjärtat.
Är det för färgstarkt för dej, så kanske ett helvitt broderi passar bättre.
Som det här från JMD Designs.
Mer broderiinspiration
Den här bilden kommer från Feeling Stitchy's blog Och den svenska broderibloggen har massor att inspireras av. Varför inte piffa upp ett par vantar?

Mulliga tofflor

 Nu har jag virkat ett par färgglada och mysiga tofflor. Fritt improviserade som vanligt. Jag virkade med dubbelt garn, så dom blev tjocka och det gick fort. Det enda komplicerade var alla färgbyten. Dom blev lite breda, men inte så att dom glappar för den skull (jag har små och barnsliga fötter så mina skor och tofflor ser ofta mer breda än långa ut), och det är ju bra att ha lite svängrum så man kan vifta på tårna (vilket jag gör hela tiden när jag blir rastlös, vilket jag oftast också är mest hela tiden).
För att göra tofflorna riktigt varma så fodrade jag dom med tjock lila fleece. Och för att slippa samla alltför mycket katthår under fötterna (fast det kanske blev extra varmt då) och för att slippa halka, så sydde jag fuskskinn under sulorna.

16 feb. 2011

Klaras smycken

Idag hade jag ett gäng pysseltjejer på besök. Tyvärr hann jag inte ta kort av allt de gjorde, det blev lite stressigt när de måste gå hem. Men jag hann i alla fall med Klaras smycken.
 De här tjusiga örhängena gjorde hon till .... (jag kanske inte ska avslöja det, ifall det ska bli en senare överaskning). Hon använde två metallhängen som hon fäste strassberlocker på och satte på örkrokarna - visst blev det läckert?
Hon är väldigt flink i fingrarna när det gäller att fästa berlocker och annat med små bindringar, och på bara några minuter fixade hon dessa två bästa-vän-armband - ett till sig själv och ett till bästisen Maja (som också var här och inte fick tjuvkika när Klara knåpade på dessa. De gick hem med var sitt armband på armen.

Berlockarmband med strasspärlor

Ett berlockarmband, med lila strasspärlor, tre olika löv, en blomberlock och tre rombformade mellandelar/pärlor. Kedjan har mönstrade länkar och jag valde ett toggle-lås till det här armbandet.
De rombformade metallpärlorna ser ut så här. Hålet går alltså genom den ena spetsen så de hänger som toppborrade droppar - de är för övrigt mycket tunga och gedigna. De är 10x7mm stora och kostar 1.50/st.
Här provade jag att sätta dem tillsammans med de röda dropparna och små silverkulor.

13 feb. 2011

Makramé

Det var in en tjej härom dagen, som köpte pärlor och makramétråd. Hon sa att hon var nybörjare på att knyta makraméarmband (och jag har knappt ens försökt). Då sa jag att hon kunde hitta massor av inspiration på nätet - för det trodde jag verkligen (jag menar, där hittar man ju allt). Men det visade sig svårare än jag trodde, upptäckte jag när jag själv gav mej i kast med att söka just makramesmyckeinspiration. Därför bjuder jag härmed på de fynd jag gjort. Vad man ska söka på är micro macrame för att hitta just smycken.
Först och främst är det ju bra att lära sig själva knytandet. Och på Free Macrame Patterns.com så hittar man beskrivningar på alla slags möjliga och omöjliga knutar och knopar. T. ex. hur man gör en snygg låsögla.

Mönster/beskrivningar på både smycken och allt möjligt annat man kan knyta finns också. Ett sånt här armband t.ex.

Många gör bara armband med svart tråd, men kolla så snyggt det är med färg!


Överblivna trådstumpar kan användas till mindre projekt, som den här lilla dockan. Beskrivning finns på Artminds blogg.
Inspirationsbilder

Ett par bilder från Hotz Jewery
Jag har några pärlor liknande dessa silver"stenar" - de ser ut så här, lite äggformat ovala.
De är ca 24x17mm och knappt 2mm tjocka. De kostar 2 kr/st.
 Gemco säljer färdiga smycken, men lite inspiration kan deras bilder också ge. Några tjusiga knappar istället för pärlor är ett alternativ.
Eller metallringar ...
 
Micro-Macrame Jewelry.com har några tjusiga modeller. Man kan beställa beskrivningarna, men dom är förstås på engelska och inte så billiga heller, men att titta på bilderna för inspiraton är ju gratis ändå.
Det här är i min smak - färgrikt! Jag måste försöka lista ut hur man göra såna här örhängen!

Knotgypsy på Flickr har en del fina smycken (och mysiga katter). Och jesalynn på Etsy har några lite annorlunda armband där knytet är lindat med band (perfekt om man gör fula knutar, hihi).
Jag återkommer när jag hittat mer som kan vara av intresse.

Randiga glaspärlor

Några nya och några gamla, men samma stil, så nu samlar jag dom på samma inlägg.
Randiga runda glaspärlor i olika färger. Av de gröna och röda har jag bara de som syns på bilden. De rosa, blå och svarta har jag fler av. Alla är 8mm stora och kostar 1 kr/stOvala och runda i mixade färger. De ovala är 8x6mm och kostar 75 öre/st.

Rektangulära pärlor i olika färger med silverränder. De är 12x7mm stora och kostar1,50/st.

Härligt barnsliga pärlor

De här pärlorna har jag visat förr, men jag stökar om lite och försöker samla ihop flera inlägg på ett - sånt som har ett gemensamt tema - som dessa färgglada plastpärlor.
Roliga trekantiga plastpärlor. De är 13mm på sidorna och 9mm tjocka, hålet glömde jag mäta men jag gissar 4mm. De finns i ett flertal randvarianter och jag har 5-6 stycken av varje. De kostar 1,50/st.
 Fina färger och med glittrande gropar som ser ut som rhinstenar, 8mm stora. Budgettips för den som vill ha lite bling utan att behöva tömma hela spargrisen - de här kostar bara 50 öre styck!
 Härliga barnpärlor i massor av färger och former - storlek från 5mm till ca 11mm. Med stora hål så dom är lätta att trä på t.ex. en tjockare resårtråd. Eftersom det är en mixad kompott så säljs de på vikt och kostar 50 öre per gram. Och plast är ju lätt så man får ganska mycket för en tia - det beror ju lite på om det är mer stora eller mer små, men ungefär så här mycket är 20 gram = 10 kr.


Armband och örhängen med guldspiral och aluminiumrondeller

Jag använde ett par av dessa guldspiraler till ett par örhängen, men här fick dom huvudrollen. Mellan dem satte jag aluminiumrondeller i svart och silver (finns i många färger). Jag gjorde ett tvåradigt armband på memorywire. Och så gjorde jag ett par matchande örhängen där jag satte spiralerna och rondellerna på knoppinnar. Det blev riktigt läcker med kombination guld, svart, silver.
Fler armband med memorywire (och andra) hittar du på Armbandsidéer och örhängen på Örhängesidéer.
Spiralerna är ca 9x6mm och kostar 1 kr/st. Silverfärgade finns också.

Gröna och rosa örhängen med gulddetaljer

 Stora rosa jadepärlor, några små kristallbiconer, pinnar med stor knopp, pärlhattar, guldkulor.
Stora gröna glaspärlor med guldrippel (de finns också i tött och blått), samma pinnar som på de rosa, andra pärlhattar (återkommer med vad jag har av sånt), guldspiral och en liten fyrkantig mellandel.
Så här ser spiralerna ut. De är ca 9mm långa och kostar 1 kr/st. Jag hade beställt silverfärgade också, de kanske kommer i morgon (leverantören skickar varje vara separat av nån anledning, borde bli dyrare än att skicka allt i en förpackning tycker jag).
Jag gjorde också ett armband med matchande örhängen av dessa guldspiraler.

Taggat halsband


Det blir verkligt stora taggar av de där mellandelarna. De är tvåradiga men jag trädde bara genom ena hålet (vilket gör att man får vända dom rätt när man sätter på sig halsbandet, eftersom dom kan vända på sig). Mellan dessa "skateboards" satte jag stora glaskuber. Jag trädde på smyckewire och bara för att göra snyggare avslut satte jag dit spiraler som annars används till remmar. Och så monterade jag fast en kedja som jag satte ett togglelås på.

Knappiga armband

 Rödbruna knappar, stora bindringar och guldkulor. Det var mycket pillrigt att få de små kulorna på bindringen och sen stänga, så det var lite tålamodsprövande.

Ett litet runt guldfärgat magnetlås passade ju bra till detta.
 Det här var mer trassligt än pillrigt eftersom jag använde elastisk tråd. Stora svarta knappar i lite olika modeller. Svarta glaspärlor och små silverkulor, och så en liten blågrönskimrande kub mitt i krysset.


Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...