12 apr. 2013

Väska med dragkedjor

Jag tänkte att jag skulle få till ett inlägg till Susannes VÅR-utmaning. Vecka 1 gäller bokstaven V, så tänka, tänka vad börjar på V? Väska! Så idag blev det en sejour i syrummet.
Och det blev då en väska sydd av diverse olika tyger och med tre dragkedjor. Här är framsidan med en dragkedja tvärsöver hela och som är öppningen till själva väskan. Väskan är enkel till formen - helt platt - så det är bara att göra två sidor och sy ihop runtom. Men kom ihåg att öppna den där dragkedjan innan du syr ihop, annars blir det tämligen omöjligt att vända ut rätsidan sen. Axelremmen är insydd i överkanten.
Det var visserligen tjusigt med alla färgglada ränder men jag tyckte att det behövdes nåt mer, så då blev det en liten ficka (utan dragkedja). Till fickan använde jag tyget som också blev väskans baksida. Men det kändes lite blekt så då blev det en applikation på fickan för att piffa upp det hela.
  Här är min hög av dragkedjor. På tiden att jag börjar använda dom till nåt.
 Här är väskans andra sida som har två fickor med dragkedjor.
 Här sydde jag dragkedjorna fullt synliga utanpå för att få en starkare effekt av färgerna. På den större fickan blev det också en applikation.
På båda sidorna har jag sytt på en av mina egna etiketter - MiRi ORIGINAL.
Applikationerna kommer från en restbit efter denna gardin med katt och råtta och hjärtanmotiv.

Vill du vinna en väska så har du chansen hos Åsa.Li, som har en tävling som varar till 5/5 där en av hennes egenhändigt sydda väskor står på spel!

11 apr. 2013

Nytt blir som gammalt

Nu har jag krackelerat. Ja, alltså jag har provat på krackelerningsmålning. Det var riktigt kul! Snacka om flagnande färg - t.o.m. värre än på mitt hus tror jag ...
  Idag gjorde jag en ram och i tisdags en pappask.
 Ramen hörde till den där servettdecoupagetavlan jag gjorde tidigare, med en snögubbe. Eftersom jag inte visste om jag skulle måla ramen eller behålla den som den var, så hade jag inte limmat fast pannån än.
Efter att ha gjort den där asken i tisdags så kom jag på att det skulle bli fint med en krackelerad ram till snögubben.
Asken fick grövre krackelering än ramen - jag vet inte om det berodde på att jag kanske bredde på tjockare med färg på den, eller kanske mer krackeleringslack.
Jag målade båda med en mörk petrol i botten (akrylfärg). När bottenfärgen torkat stryker man på krackeleringslacken och den ska torka i minst två timmar. Sen är det bara att måla på överfärgen och den börjar krackelera tämligen omgående.
Jag använde ett krackeleringslack från Panduro - flaskan ser inte ut som den dom har nu, men jag antar den fungerar på samma sätt.

Linas discoörhängen.

Till discot i morgon behövde Lina ett par nya örhängen.
 Tre blomformade ringar i olika storlek sattes ihop till dessa dinglande örhängen.
Under tiden låg Ziggy och snusade på stolen bredvid. Han som normalt är så social var idag väldigt trött istället. Han vaknade inte förrän jag gick för att låsa för dagen.
Och nu ligger han som vanligt på stolen här bredvid mej - men snart kommer han på att han måste ut och patrullera en vända innan vi gör natt.

8 apr. 2013

Garnpysselinspiration

Jag letar vidare efter inspiration på nätet. Idag är det garnpyssel som inte kräver några stick- eller virkkunskaper och som kan passa både barn och vuxna. Och så får man användning för diverse restgarner - har man inte ett eget lager så kan man tigga till sig från nån som brukar sticka eller virka.
Söta små garnfjärilar. Man gör dom med hjälp av en gaffel! Beskrivning finns på homemadeatmyhouse.
Beskrivning på hur man gör en sån här Ojo de Dios (Guds öga) finns på The Etsy blog.
En enklare variant finns på Caron-net.
Abstrakt konst "målad" med restgarner. Idé från ragstocouture
Söta får gjorda av klädnypor en bit kartong och garn (+ lite färg). Beskrivning finns här.
Solrosor av papperstallrikar, garn och kvistar. Från spoonful.

7 apr. 2013

Återbruksinspiration från Etsy

Jag har verkligen svårt att få igång kreativiteten nu, men för att förhoppningsvis få lite inspiration så gjorde jag en runda på Etsy och tittade på textilt återbruk (repurposed, recycled, upcycled) och här är lite av vad jag hittade.
Ett par tröjor med spetsduksinfällning hittade jag hos Sweetbriers. Nåt för sommarn om det skulle råka bli en sådan i år ...

En som har massor av roliga kläder är CreoleSha. Det är klänningar och tunikor hopsydda av en massa olika tyger i alla möjliga och omöjliga kombinationer - riktigt kul och klart unika skapelser.
Spetskantade benvärmare fanns hos acornolyphant.
VonksArt har en hel del galna saker hopsydda av olika tröjor. Den här tunikan är väl inget för nybörjare, men de fingerlösa vantarna kan ju vara något att börja med.

Den här jackan är ju så snygg! En sån vill jag sy! Jag gillar verkligen den där tuffa stilen med spännen och dragkedjor. SalvagedThreads har gjort den här.
En lite enklare jacka eller blus från loveflowcreations.
Och här är kappan för den verkligt ambitiösa! En helcrazy skapelse från VintageDesignByVines.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...