12 feb. 2016

Återvinning av lådor

När man gör arkeologiska utgrävningar i sitt eget bråte, så behövs ju lådor, askar och burkar för att sortera, arkivera och förvara fynden (det som inte åker i soporna direkt). Jag har ju förstås gjort en hel del lådor och burkar förut, men man kan aldrig få för mycket av förvarningsmöjligheter.
En ny glasslådemodell
Den här modellen är jag riktigt nöjd med. En glasstrutlåda tapetserad med en ljuslila tapet som jag hittat nån gång på Myrorna eller Kupan.
  Låsanordningarna är gjorda av den silvriga insidan på juicekartonger.
Och nitarna är såna här klämmor/clips (vad dom nu heter).
Mycket snabbt och enkelt att fixa. Det enda som behövde fixas med själva lådan är kortsidorna, där jag gjort kanter som stöd för locket. Framkanten finns redan.
Det är en sån här glasstrutlåda. Väldigt goda glassar för övrigt. 
En skokartong med buckligt lock och några yoghurtförpackningar tapetserades med rester från tapetseringen av farstun. Två yoghurtförpackningar blev öppna burkar och den tredje blev med lock av samma modell som alla juicekartongburkar jag gjort.
Förresten råkade det bli en till sån för några veckor sen. Tapetserad med en tapetbård plus matchande enfärgad tapet, från tapetprovssamlingen jag har.
En större låda tapetserades med ett par andra tapetprover - en mönstrad tapet på locket och matchande enfärgad på själva lådan. 

Nu återstår att komma på vad som ska förvaras i varje låda och var varje låda ska förvaras...

Stella tyckte att jag ignorerade henne för mycket och krävde uppmärksamhet genom att fläka ut sej så här. Och vem kan motstå att klappa den fluffiga mulliga mjuka magen ...

10 feb. 2016

Rensa i röran-hittegods - spiralörhängen

Förra veckans arkeologiska utgrävning gav ett hänge. Nu har jag hittat ett par örhängen som säkert har 20-30 år på nacken.
En massa små glaspärlor i vårgröna nyanser trädda på tunn ståltråd. Gissar att det var en blyertspenna som spiralerna formades runt. Dom satt på ett par stickare som svartnat och inte såg så trevliga ut, så jag bytte dom till vanliga örkrokar nu.
Ståltråden är ju flexibel så det går att variera längden på spiralerna.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...