5 apr. 2011

Stora glashängen i retrostil

Det är ju inne med 70-talet nu, så då kan väl dessa lite psykedeliska glashängen passa. Jag lyckades inte få fram de rätta färgerna när jag försökte fota dem, så istället tog jag säljarens bilder och klippte och klistrade ihop. Det ligger en text ovanpå varje bild, som talar om att hängena är 49x27mm stora. De kostar 25 kr/st.
Färgerna är: svart/blå, pistage/vin, blå/grön, turkos/svart och röd/blå. Baksidan är enfärgad. Hålet är stort så de kan hängas på vilken rem som helst t.ex organzahalsband som på bilderna. Baksidan är pistagegrön på alla, så gillar man den färgern kan man ju variera sig och vända den sidan utåt.

4 apr. 2011

Diadem i glada färger

 Diadem av smidig plast i åtta färger. Fina som de är, men kan enkelt dekoreras med olika pynt som knyts fast. Ett diadem kostar 5 kr.
Färgerna är: grön, gul, ljusrosa, blå, cerise, vit, svart och röd.
Jag trädde knappar på elastisk tråd och lindade fast på diademet.

3 apr. 2011

Elastisk tråd

Elastisk tråd passar bra till både armband och halsband, särskilt när barnen ska göra smycken,
det är ju bara att kyta ihop och man slipper krångel med lås och annat knepigt.

 Elastisk tråd för smycketillverkning - mycket stark. Jag har denna typ av tråd som är rund och ca 0,8mm tjock, i 10 färger plus klar/transparent. På bilden ser du färgerna ljusgrön, gul, violett, blå, fuchsia, röd, turkos, grön, svart och ljuslila. Priset är 3 kr/m.
Uppdatering: Jag har också en ny elastisk tråd som är lite platt och går bra att sätta på en big eye-nål - då kan man få tråden genom glaspärlor som har små hål.


Du kan hitta flera armband gjorda med elastisk tråd på sidan "Armbandsidéer", både enradiga och tvåradiga.

Kedjor med färg

Nu har jag några nya kedjor för dig som vill ha något annat än silver eller guld.
En grön kedja (grönare i verkligheteten än på bilden, mer som på den översta bilden). Länkarna är 4,4x2,8mm och den kostar 3 kr/dm.
Den här lila kedjan och den svarta är verkligen läckra. Länkarna som är 6x3,6mm stora har silvriga "hack" som kontrast till färgen. Dessa kedjor kostar 4 kr/dm.
(den svarta är nu slutsåld)
De här kedjorna skulle nog passa till de treradiga armbanden med kedjor och pärlor.

En ljust kopparfärgad kedja, 4,6x3mm raka länkar. Den kostar 3 kr/dm.
Den här mörkt kopparfärgade kedjan har samma lätt vridna länkar som den gröna kedjan och i samma storlek (4,4x2,8mm) och kostar också 3 kr/dm.
Och så en fuchsiafärgad kedja (som jag visat i ett annat inlägg). Den har länkar 7x4,5mm och kostar 6 kr/dm.
Uppdatering 121211: Ny svart kedja - länkar ca 4x3mm. Pris 2 kr/dm.
Uppdatering 130717: Ännu en svart kedja,denna med större länkar - 8x5mm. Pris 4 kr/dm.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...