31 mars 2012

Färgexplosion - piprensare, pompombollar och skoremmar!

Nej, det är inte ett gäng tulpanbuketter ...
... utan piprensare i massor av färger och lite olika stilar. Vanliga enfärgade 6 och 8mm (1 kr/st), randiga 6mm och de med varierad bredd på bilden nedan.
Några enfärgade och några randiga. De kostar 2 kr/st.
Röd, blå-vit, röd-grön, gul, svart, lila, blå, orange, neongrön, svart-grön.
6mm randiga kostar 1,50/st. Röd-grön, röd-lila, röd-vit, neongrön-vit, svart-vit, orange-cerise, blå-vit, mörkgrön-orange, orange-gul, grön-svart.
Pompombollar i flera färger och storlekar. Vanliga och såna med glitterstrån.
 De vanliga finns i färgerna orange, lila, rosa, grön, brun, svart, gul, röd, vit och blå (inte alla färger i alla storlekar dock). Storlekar: 40mm 2 kr, 30mm 1,50, 20mm 1 kr, 10mm 50 öre, 5mm 25 öre/st.
De med glitter finns i färgerna blå, vit, rosa, röd, grön, orange, gul, lila. Storlek 40mm 3 kr, 30mm 2 kr, 20mm 1 kr, 15mm 1 kr/st.
Ett färgglatt påskhalsband som kan varieras. Jag tog en stoppnål med det svarta nylonsnöret och körde nålen genom ett antal bollar i de två mellanstorlekarna till ett mjukt halsband. Nu har jag inte fäst bollarna på tråden utan dom kan antingen vara utspridda eller köras ihop tätt.

Häftiga skoremmar som piffar upp de tröttaste skor. 8 olika mönstervarianter. Remmarna är 110 cm långa och 10mm breda och mjuka och smidiga.
Remmarna kan köpas per styck - ifall man vill göra något annat av dom än knyta skorna, så kanske man bara behöver ett band. Varför inte göra matchande armband och nyckelringsband av en skorem? Har du problem med vänster och höger kanske det underlättar med olika remmar på skorna ... Så de kostar 10 kr/st.
Personliga dojor.

Peacesymbol, kamouflage, hjärtan, prickigt, leopard, stjärnor, randigt, tigermönstrat.

30 mars 2012

Hello Kitty - armband och halsband

Något för alla Hello Kitty-älskare!
Fyra set med armband och halsband med Hello Kitty-bricka med olika färg och motiv. Brickan är ca 32x20mm stor. Delarna kan köpas separat.
Armbanden är av kraftig läder med snören i olika färger. De är ca 15-16 cm helt hopdragna (de har inte lås utan dras ihop med snörena). Armbanden kostar 25 kr/st.
Halsband med rem av vaxad bomullstråd. Remmen har dragknutar och blir ca 44 cm när knutarna dras ner helt (kan dras ut till dubbla längden). Halsbanden kostar 15 kr/st.
 Nr 1 - Röd.
 Nr 2 - Blå.
 Nr 3 - Lila.
Nr 4 - Multi.

29 mars 2012

Färgglada berlocker - babushka och fågel

Söta berlocker/hängen med babushkor (matryoshkor) och fåglar i härliga färger. Dom är dubbelsidiga med silverfärgad kant.
Babushka betyder mormor/farmor eller gammal kvinna. matryoshka betyder visst liten matrona (enligt Wikipedia). I alla fall är det en färglad tant oavsett vad hon kallas. Ni har väl sett Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest? Jag ska hålla på dom! 

(lila och rosa)
Dom här babushkorna är 27x14mm stora (inkl. öglan) och kostar 5 kr/st.
(gul och blå)
Fåglarna finns också i fyra färgställningar. De är ca 29x12mm stora och kostar 4 kr/st.
(randig och rosarutig)
(blå-cerise och gul-orange)
Jätte-enkelt att hänga dom direkt på dessa njurformade örkrokar.
Uppdatering 121217: Alla babushkor och fåglar är slutsålda, tyvärr.

28 mars 2012

Handgjorda fantasidockor

Jag har tidigare visat ett par av dockorna jag gjorde för rätt många år sedan - nån gång på 80-talet eller tidiga 90-talet ...
Här är några till (som är sålda). Huvud, händer och fötter är gjorda av hudfärgad cernitlera eller särskild dockcernit. Korppen har en stomme av ståltråd (skelettet) och sen sen är dom buntade med tyg sammanhållet av en "kroppsstrumpa". Det roliga är ju att klä dom och göra hår och smycken - här kan man få användning för riktigt små rester av både tyg och annat.
Eftersom dessa är sålda har jag bara några gamla foton som jag skannat in och tyvärr inga närbilder. Några av dockorna kom jag inte ens ihåg förrän jag tittade i albumet ...
 Henne hade jag glömt bort, men hon var en favorit - hon blev riktigt söt! Och originell med fantasifull klädsel och frisyr. Jag tror det här var docka nummer 2 som jag gjorde ...
Det här var den första, det kommer jag ihåg. Jag kommer ihåg honom för att jag satte den där röda kulan i hans hand. Och han fick ett riktigt fint ansikte. Det märkliga är att det alltid blir bäst när jag gör något för första gången, sen får jag antingen prestationsångest eller börjar slarva.
Jag ska i ett senare inlägg visa bilder på änglarna jag gjort också - dom är inte lika söta men jag har i alla fall närbilder på dom. Men jag kan påpeka redan här att ögonen är helt gjorda av cernit och inte målade. Även ögonbryn och ögonfransar är gjorda av tunna strängar cernitlera. det enda jag målat på dem är läpparna och någon ögonskugga. Tjejerna har jag också piggat upp med lite rouge på kinderna.
Henne hade jag alldeles glömt, men hon blev ju en riktig princessa! Snygga lockar av någon sorts dockhår. Sånt där dockhår i lösa slingor är inte alldeles lätt att handskas med för man måste ju limma fast ordentligt och ändå behålla lockarna och försöka åstadkomma en frisyr. Kronan hon har är faktiskt av en bit av någon guldpläterad elektronikkomponent, plus en smyckedetalj.
Synd jag inte har några närbilder, för han här blev riktigt snygg och han har t.o.m. tänder som syntes om man tittade på honom lite underifrån. Alla killar jag gjort har ungefär samma frisyr - det är ett pälstyg som passade bra att göra peruker av. Röda skinnskor har han - dom formas och limmas fast på fötterna.
 Vad hennes hår är gjort av kommer jag inte ihåg, men det är möjligt att det var garn. Hon har i alla fall ett par smala flätor framtill. Stövlarna är gjorda av guldfärgat läder. Lite dålig bild tyvärr. Och varför tog jag inga närbilder? Hon verkar ha en guldfärgad ögonskugga i alla fall och jag tror hon har nagellack också ..

Partyparet på väg ... och dom matchar ju varann ...

Alla dockorna på dessa bilder står upp med hjälp av ett särskilt dockstöd. Det fanns på Panduro då men nu kan jag då inte hitta några nånstans. I alla fall var dom ganska dyra så senare gjorde jag egna stöd (till änglarna).
Jag börjar ångra att jag sålde alla (för billigt dessutom med tanke på hur lång tid dom tar att göra), men nu när jag tittat på bilderna så blir jag sugen på att göra nya. Och när jag tar mig tid till detta så ska jag också göra en steg för steg-tutorial för att visa hur det går till.

Kristallfjärilar och strassfjärilar

Vackra kristallfjärilar - blå och klara. De är 14x11x7mm stora och kostar 3 kr/st,
De ofärgade är uppenbarligen av opalit för de uppvisar det där guldiga skimret beroende på hur ljuset faller genom dom. Det är alltså ingen färg i själva glaset, utan de är helt ofärgade.
Den övre fjärilen visar baksidan. Fjärilarna har lodrätt hål.
Uppdatering 121103: Ljuslila kristallfjärilar - samma storlek och pris som de andra.

Jag satte en av vardera färgen på hattpinnar och satte fast dom i varsin ände på en bit kedja. Sen satte jag kedjan så det blev olika längs på hängena, på örkrokar.
Guldfärgade strassfjärilar i form av tvåradiga mellandelar. Strass-stenarna är ofärgade (dom råkar bara se lite ljusblå ut på  denna bild).
Här ses baksidan på den längst till vänster. Det är alltså två par hål. På bilden nedan satte jag in ett par pinnar så man ser hur hålen är orienterade.
Dessa fjärilar är 12x10mm stora och kostar 5 kr/st. För tillfället har jag bara 9 st, men jag har beställt fler.

27 mars 2012

Ur gömmorna - dekorerade styrolitkransar

När man inte orkar eller har fantasi för att göra något nytt, så kan man väl damma av något gammalt. Jag behövde piffa upp skyltfönstrena med något, nu när snödrivorna krymper - något med påsk- och vårkänsla. Jag har ju ställt fram mitt nya påskpyssel, men något behövs för att fylla ut den övre delen av fönstrena, alltså något hängande. Och då tog jag fram dessa kransar, gjorda nån gång på 80-talet eller 90-talet.

Stommen till båda kransarna är en styrolitring som lindats med ett ganska brett sidenband. Sen är det dekorerat med olika blommor och blad och lite annat.
Dom där fina bladen med tonade kanter fanns att beställa från Panduro, på den tiden, men dom finns tyvärr inte längre.
Ett tips för att få dekorationsmaterial, och speciellt tygblommor, det är att kolla efter ljusmanschetter i second handbutiker eller på loppis. Det är bara att plocka loss blommorna och eventuellt limma fast en ståltråd som stjälk att binda med, om det inte funkar att limma fast blommorna direkt på föremålet som ska dekoreras. 

26 mars 2012

Nya påskhalsband

Jag har visst sålt det första påskhalsbandet, så nu gjorde jag två nya. Det ena med bara "påskägg" och det andra med "nötter" emellan.
Båda är knutna på vaxad bomullstråd. Bara att trä på pärlor och knyta knutar före och efter varje pärla med ett lagom mellanrum.
Pärlorna är alltså de äggformade fimopärlorna och stora akrylpärlor (en del lite glittriga) som påminner om nån slags nötter.  
Här är det färgglada påskägg för hela slanten! Jag har inte så många kvar av dessa pärlor nu, så jag får nog skaffa hem fler innan nästa påsk. 
Fler fimopärlor finns här. Men man kan ju göra egna också. Hur man kan göra blommiga pärlor visar jag här, steg för steg.

Frostade blomblad, små hjärtan och runda pärlor

Nu när det börjar våras, kommer jag med lite frostade pärlor och blomblad.
Som små rosblad i olika färger, tunna och med mjuka böljande former. De är ca 15x15mm stora och kostar bara 1 kr/st.
 De har ett hål i ena sidan så de enkelt kan fästas på olika sätt.

Frostade små hjärtan, 9mm, med lodrätt hål. I en massa olika färger. De kostar bara 50 öre/st!
Runda 8mm frostade pärlor, i mixade färger. Också 50 öre/st.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...