21 sep. 2011

Linas unika manetörhängen

Just det - manet - inte magnet! Fiffiga 10-åriga Lina knåpade ihop ett par fantastiska örhängen i tisdags - och visst ser det ut som maneter med långa tentakler? Hon använde klockkjolar i två blå nyanser, nylonsnöre i tre nyanser och ett par silverfoilhjärtan och två akrylprismor. Det var en hel del knåpande med att få fast tentaklerna men Lina vet hur hon ska ha det och löser det mesta - och om hon inte blir arkeolog så kan hon nog bli smyckedesigner!
Magnetörhängen gjorde däremot Maja och Klara tidigare.
Själv var jag ute i skogen i söndags och hittade koraller ...
Den här knallgula saken uppenbarade sig bland barr och kvistar och såg verkligen ut som en korall. Jag förstod att det var någon sorts svamp, men jag har aldrig sett en sådan förut.  Jag googlade när jag kom hem och fann att det var en korallfingersvamp!

18 sep. 2011

Mer från gömmorna - virkad babystass

 Ännu ett minne från Tims barndom. En virkad stass i rött och grönt av bomullsgarn. Jag antar att det är en egen design eftersom jag aldrig varit så mycket för att följa anvisningar utan föredrar att experimentera.
 Jag har inte kommit på i vilken ände jag började virka den här koftan, så jag kan då inte ge någon beskrivning av processen. Förmodligen hade jag ingen heller ingen särskild plan när jag började utan den växte väl fram efterhand.
Byxorna är ju väldigt enkla, det är ju bara att utgå från några mått eller ett symönster.
Jag hittade i alla fall en bild där han är iklädd byxorna, och av den kan jag avgöra att storleken är ca 1 månad. Och det är min syster som håller i den lilla kraken (som ser ut som om han allvarligt börjat tvivla på om det var så klokt att komma till denna världen - han är en som alltid noga övervägt sina beslut - men efter snart 32 år så hoppas jag han tycker det blev rätt okej ändå).  

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...