19 nov. 2015

What!!!!!!!!!

Jag tror jag svimmar! Läste alldeles nyss om terroristen Mutar Muthanna Majid som eftersökts för samröre med IS. Och nu läser jag att han gripits i Boliden!!!!!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/terrormisstankt-greps-i-boliden/

Hur länge har han funnits här? Har jag sett honom? Hur många fler terrorister har vi här?? Asylboendet där han greps ligger bara 200 meter från där jag bor!

Och jag som alltid efter olika terrordåd, nu senast det i Paris, har sagt att jag är tacksam som bor i en liten håla i norra Sverige - här är det inte så stor risk för terrordåd ...

Förmodligen har inte risken för terrordåd varit särskilt stor heller, men terroristerna gömmer sig här (?).

Fy fan!

Vi har ca 365 asylsökande i Boliden och det förekommer interna bråk där dom bor men annars har jag inte hört att det varit några större problem. Men hur ska det bli nu? Det känns inte kul alls. Deprimerande faktiskt.

Uppdatering dan efter:

Terrorismen har nått Boliden


Uppdatering söndag:

Den misstänkte terrorister är inte längre misstänkt och har släppts. Faktiskt inte oväntat för det är ju mycket som verkat konstigt.
Klantigt Säpo - skäms! Det borde bli ett rejält skadestånd till killen. Jag ber också om ursäkt för att jag trodde på det ...

Bara några enkla örhängen igen + lite panikkaos

För ett par veckor sen då jag satt här och inte orkade göra nåt vettigt så gick jag ner i källaren och hämtade lite pärlor, rondeller, hattpinnar och örkrokar. Att sätta pärlor på pinnar är ju faktiskt mycket roligare än att dammsuga.
 Mycket simpla örhängen som helt baserades på pinnarnas längd - bara prova vilka pärlor som kan kombineras ihop så det blir precis lagom mycket pinne kvar för att göra en ögla. Det blev tre större pärlor i kombination med strassrondeller och silverfärgade akrylmellandelar.
 Stora gröna akrylbikoner.
Lila med silvrigt strassliknande gropar
"Såpbubblor"
 Och så sex mellandelar staplade på varann.
Sen kom jag på att det kunde bli fint med två såna där hängen på vardera örhänget. Det ena förlängt med två kedjelänkar så det blir olika längd på dom.

I övrigt fick jag lite panik idag då jag fick två brev från Landstinget med kallelse till lungkliniken och röntgen i Umeå 30/11. Det räckte tydligen inte med datortomografin som jag var på här i stan. Breven innehöll en massa tider och inställelsedestinationer och instruktioner och förmaningar, och det blev bara helt kaos i hjärnan på mej. Efter att min kära syster (och hennes man) lovat att skjutsa mej, hålla mej sällskap mellan undersökningar och möten, och lotsa mej i Norrlands Universitetssjukhus vindlande korridorer, så känns det något bättre. Men jag ska vara där kl 9.30 för PET-CT FDG skanning och det tar väl bortåt två timmar att köra så det blir att stiga upp alldeles för tidigt (å andra sidan ligger jag säkert vaken hela natten och gruvar mej). Efter denna skanning är jag radioaktiv och får inte vara i närheten av gravida eller barn de närmsta timmarna (!). Sen blir det EKG och ett läkarmöte på e.m. Om jag har tur får jag åka hem sen om dom tycker sig ha fått svar nog efter lungskanningen, men jag är inbokad för bronkoskopi nästa morgon kl 8 och har fått rum bokat på patienthotellet. Risken är i alla fall stor att dom, för att bli riktigt säkra på att det är sarkoidos och inget annat som lurar, vill knipsa smakprover ur mina lungor. Låter kul, va? Inte. Och så måste jag komma ihåg att gå till Hälsocentralen och lämna några blodprover nästa vecka inför detta. Det blir att fylla mobilen och datorn med larm och påminnelser, sirener och blåljus ... Chocken fick mej att glömma äta frukost idag, inte förrän efter kl 15 kom jag ihåg att jag inte ätit nåt, men nu ska jag göra mej nåt till middag.

15 nov. 2015

Nya pärlor

Med tanke på det som hände i Paris - det är ju nästan de franska färgerna på dessa pärlor som jag fick i postlådan förra veckan ...
Första pärlorna jag beställt på mycket länge - jag har ju tillräckligt på lager ändå, men kunde inte motstå dessa för dom är lite annorlunda.
De röda är hallonröda (fast kallas indianred), de vita är inte riktigt vita utan drar lite åt rosalila (färgen kallas thistle) och de lila (purple) kanske kan kallas lavendelblå. 
 Pärlorna är 2-håliga, 14,5 x 9.5mm stora. Härligt lena, glansiga och karamelliga (hålls utom räckhåll från små barn (och pensionärer)). Hålen är 1mm.

Jag köpte dessa pärlor på Ebay, från säljaren emilewong.2009. Just dessa pärlor kan hittas med sökorden bean beads. Denna säljare fokuserar på akrylpärlor av bra kvalitet och jag har beställt en hel del därifrån förut. En mycket bra säljare med 99,9% positiv feedback, och baserad i Hongkong vilket brukar innebära en leveranstid på 10-14 dagar. Beställer man från säljare i Kina så tar det oftast en månad.
 Jag har (med viss möda) gjort ett halsband och ett par örhängen av de röda + 4mm vaxade glaspärlor. Jag trädde med smycketråd och använde en big eye needle. Avslutade både halsband och örhängen med knutgömmor att fästa lås och örkrokar i.
 Delvis tvåradigt för att utnyttja tvåhåligheten. Tråden dras alltså genom nedre hålen på övre raden och övre hålen på nedre raden så pärlorna hänger ihop
 Så här såg det ut med bara första varvet.
Örhängena var ju enkelt fixat dag fyra. Armbandet tog tre dagar för min vänsterhand var inte särskilt samarbetsvillig - jag kunde inte hantera 4mm-pärlorna utan fick hälla dom i ett litet burklock och ta dom direkt med nålen. Lillfinger och ringfinger var som två döda sillar och var mest i vägen och trasslade in sej i tråden. Jag trodde att nu är det färdigpysslat med pärlor, men det gick lite bättre dag två och fyra - så det är kanske nån varannandagsåkomma.

Idag har jag fumlat på med ett makraméarmband men det var visst fel dag för det också ... Frustrerad! Får väl fortsätta i morgon. Min fot som havererade förra söndan höll i alla fall för att ta mej till affärn idag, alltid något att vara glad för.

För övrigt har jag fått ett besked om vad som upptäcktes på datortomografin. Man hittade något i högra lungan och högra njuren, fynd som stärker teorin om sarkoidos. Och jag har läst på och upptäckt att mina symtom faktiskt passar in på neurosarkoidos, både ansiktsvärken, synnervsinflammationen och benproblemet (förmodligen fumliga fingrar också). Men dom vill göra biopsier (ser jag inte alls fram emot) på både lunga och njure innan dom säger nåt definitivt.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...