29 juni 2014

Örhängen igen

 På lördagkväll tänkte jag se en  film. Aftonbladet bjuder PLUS-kunder på 6 filmer, en ny varje torsdag, så det är väl bara att tacka och ta emot. Första filmen var "The Wolf of Wall Street". Men det gick så dåligt, filmen bara stannade upp för att ladda hela tiden, förmodligen för att jag har för segt bredband, så jag gav upp. Istället gick jag ner i källaren och gjorde några örhängen.
 Det blev ytterligare ett par idag. Julia var här och köpte lite material och under tiden hittade jag en påse med kristallpärlor. Jag trodde det var bikoner men det visade sig vara droppar. Jag satte dom på pinnar tillsammans med små silverfärgade bikoner som jag också hittade i en låda. Ja, jag hittar då och då  pärlor som jag inte visste att jag hade. Jag gjorde olika längd på hängena med hjälp av bindringar och små snuttar kedja. För att hängena inte skulle klunga ihop sig i mitten när jag hängde upp dom på de stora bindringarna, trädde jag på små silverkulor också. Det blev Festörhängen.
 Vardagsörhängen. Bara några pärlor på pinnar blir riktigt fint i all sin enkelhet. Det här var pärlor som låg på bordet efter blomarmbanden.
 Gå bortörhängen. Här sitter pärlorna på öglepinnar så mirakeldropparna kunde hängas på.
 Sommarörhängen. Runda pärlor och fjärilar sattes på hattpinnar och hängdes på en bit kedja.
 Diskoörhängen. Svarta strasspärlor och silverkulor + kedja.
Heliga örhängen. Berlocker med religiös anknytning - änglar och kors.

Nu ska jag pröva se den där filmen igen, ifall det kan gå bättre idag. Ifall det inte bara är mitt bredband utan film2home som hade en överlastad server igår. Sen man plockat ut filmen har man 48 timmar på sej att se den ...

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...