28 nov. 2014

Halsband med rosa bling och korallröda pärlor

Äntligen klarnade ögonen. Dagen började inte så bra med yrsel, lätt huvudvärk och väldigt grumliga ögon. Så jag har mest vilat idag eftersom jag ändå inte såg att göra så mycket och var mest trött. Men vid sextiden i afton blev sikten lite bättre, så då passade jag på.
Jag har ett par örhängen som av nån anledning legat på köksbordet, och när jag tittat på dom så har jag känt att jag skulle kunna göra ett halsband i samma stil. Så nu gjorde jag det. Örhängena finns i det här inlägget (tillsammans med en massa andra).
 Det är samma glittriga knappar (mycket blingigare i verkligheten) som jag limmat ihop två och två ...
 ... men det blev andra pärlor för jag hittade inte dom jag använde till örhängena (är kanske slut). Och hur som helst så ville jag ha två storlekar, så det är 6mm mellan blinget och så 4mm pärlor på resten av halsbandet.
 Jag använde en big eye-nål för att trä pärlorna på en smycketråd. Sen limmade jag fast de där glitterknapparna på tråden mellan 6mm-pärlorna.
 Tidigare i veckan har jag gjort några enkla örhängen - ett sånt där "vänta på att klockan ska bli 23 så Ziggy kommer hem"-pyssel. Först blev det dom här örhängena med några olika pärlor på hattpinnar i olika längd. Det blev lite som små julgranskulor.
 Sen hittade jag ett par udda gröna pärlor och pärlhattar och några små halvtransparenta pärlor. Jag har bara pysslat med sånt jag hittat i köket, sånt som blivit kvar i en låda efter att jag satt här och pysslade med brutet ben för snart tre år sedan.
Och häromdan hittade jag en påse med en massa kubpärlor. Den påsen hade gömt sej i en kasse med garn! Hur den påsen hamnat där begriper jag inte, men det är kul att göra såna där upptäckter. Av några av dessa pärlor plus små silverkulor (som också fanns i påsen) så blev det tre par små örhängen.
Nu väntar jag på att Ziggy ska bestämma sej för om han ska ut nåt mer ikväll. Det är ju faktiskt bara -4 grader i kväll, inte alls så kallt som igår kväll då det var 10 minusgrader. Om han inte ska ut så kan vi få göra tidig kväll för nu börjar ögonen grumla sej igen.

25 nov. 2014

Två rutiga väskor

Idag tog jag tag i högen med blivande väskor igen. Men den här gången använde jag båda ögonen, och det gick också bra. Det blev två rutiga modeller.
 En gulrödrutig och en rödvit i den där mellanstora storleken - ca 33*35 cm.
 Först gjorde jag den gulröda. Tyget var ursprungligen en duk köpt på second hand.
 Den fick en ficka av ett grönt tyg med ett påsytt motiv klippt från ett annat second handtyg. Och så ramade jag in motivet med röda och gula sicksackband. Det blev väldigt allmogeaktigt tycker jag.
 Väskan fodrades med ett ljusgult prickigt tyg - secondhandfyndat påslakan.
Jag är inte säker på det här rödvitrutiga tygets ursprung. Det är ett secondhandfynd men om det var en gardin eller bara en tygbit vet jag inte (det var ju ett bra tag sen jag klippte i det). Den fodrades i alla fall med ett vitt gardintyg.
Den här väskan fick en ficka av ett blommigt tyg (nån gammal stuvbit) och på den sydde jag en bit rödvitrutigt från ett lapptäcksmönstrat tyg. Den här fickan har knappstängning. När jag skulle sy knapphålet upptäckte jag att jag inte visste hur man syr ett knapphål med min fin-symaskin, så det blev lite komplicerat. Jag måste verkligen ta reda på hur det egentligen ska gå till.

Det här får bli ett bidrag till Lopplisas Ufo-Cyberjunta, då dessa väskor har väntat länge på att bli till.

24 nov. 2014

Lite försenat ...

Jag skulle ju ha gjort det här igår, för nu är vi ju inne på vecka 48. Det gäller alltså Liies Bloggutmaning 365, men här är alltså frågorna för vecka 47.
(bild från clipartpanda.com)

VECKA 47 - GODSAKER

321. Vad äter du på när du går på bio?
322. Har du någon regel om när onyttiga godsaker är tillåtet och inte?
323. Vad tycker du om lösgodis?
324. Om du tänker på något nyttigt snacks som också är riktigt gott, vad tänker du på för snacks då?
325. Tipsa om två saker som man kanske inte förväntar sig är goda tillsammans men som är det
326. Hiss & Diss - Godsaker
327. 5 godsaker du äter minst en gång i månaden

Mina svar:

321. Jag går aldrig på bio. Fast när jag nån gång gjort det så tror jag inte jag ätit nåt, inte som jag minns i alla fall. Att vara borta från kylskåpet är ju ett bra tillfälle att låta bli att äta något onödigt, tycker jag.

322. Onyttiga godsaker är tillåtna när man helt enkelt är vansinnigt sugen på vad det nu är. För annars äter man nåt annat (mindre onyttigt) i hopp om att bli nöjd med det - fast man blir aldrig nöjd förrän man fått det man suktar efter och det slutar med att man äter en massa annat plus det där man verkligen ville ha. Så det är bättre att ta det på en gång.

323. Lösgodis köper jag aldrig. Det är snuskigt! Vem vet hur många som nyst, hostat och grävt med sina smutsiga fingrar i detta godis. Ska jag ha godis så ska det vara paketerat.

324. Frukt helt enkelt - som dom är eller i form av t .ex smoothies. Och nötter! Jag har en pinterestboard som heter Snacktime, där finns recept på en del mer eller mindre nyttiga snacks.

325. Hmmm. En gång för länge sedan, när jag var vansinnigt sugen på varma mackor, uppfann jag kombinationen ketchup, kaviar och purjolök + ost. För det var det enda jag hade hemma som kunde gå att ha som pålägg. Det blev otroligt gott! Och jag har gjort såna mackor flera gånger sen dess. Nu har jag inte köpt kaviar på länge (sen jag blev vegetarian) så jag kan sakna den där kombinationen. Men jag har beställt med Tim och han har köpt tångkaviar (finns ju inte här). Så jag hoppas han kommer ihåg att ta med den när han kommer upp - kanske blir det då såna där varma mackor igen.

326. Hiss - godsaker kan få en att må bra - för stunden. Diss- onyttiga godsaker får en att må mindre bra - strax efter man stoppat i sig det.

327. Choklad förstås. Lite kakdeg kan det bli ibland. Men för tillfället blir det faktiskt mer av det nyttiga godiset i form av plommon, päron, hallon och äpplen.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...