26 maj 2011

Stora glaspärlor

 En massa udda glaspärlor i storlekar från ca 15mm till 22mm. Pris från 2,50 till 4 kr/st.
 Eftersom det knappast finns ens två likadana, så passar det kanske bäst att använda dessa pärlor som centerpiece i form av ett hänge, eller på ett armband som det här.
 Två hängen med en stor glaspärla och olika metalldetaljer. Den till vänster har stora pärlhattar (phg130), guldfärgade droppar, ett hänge fäste i guldfärgat tibetsilver och en kulkedja. Det till höger sitter på en stor knoppinne med en ganska platt pärlhatt (phts100) under och en kjolformad upptill. På hängefästet sitter också ett löv. Här använde jag en tennfärgad kedja. Ifall någon vill köpa något av dessa hängen så kan man om man vill byta kedjorna till något annat.
 Dessa pärlor kallas koögon (!). Jag har aldrig sett någon blåögd ko (pärlorna finns även i andra färger) men det är en vacker blå färg i alla fall. Pärlorna är 16x12mm stora och ungefär 7mm tjocka. De kostar 3 kr/st.
Platta pärlor i en mjukt trekantig form. De finns glasklara eller ljust gröna och har en regnbågsplätering på ena kanten. De är ca 17x18mm stora och kostar också 3 kr/st.
Andra stora glaspärlor finns här:
Med vita eller guldfärgade ränder, Pärlor i guld och rött, tvåradiga cat's eye, blårandiga, rosa och vita, med kopparfärgad kant, gröna och orange med diskreta slingor, "trummor" och "gurkor", hjärtan med virvlar, Pandora-pärlor, gråsilvriga, guldripplade, droppar i åtta färger, blåa nyanser, med guldinlägg, stenålderspärlor, svartvita avlånga, silverfoil i olika former, silverfoilhjärtan, blå med fläckar.
Stora pärlor av annat material:
Färgglada maffiga pärlor, dessa ingår också i de här smyckeseten, "ben"-pärlor, lavapärlor, halvtransparenta plastpärlor, pärlor med nät, keramikpärlor, svarta sammetspärlor, Ormlänkspärlor, träpärlor, svarta och vita porslinshjärtan (och nyckelpigor), metallfärgade plastpärlor, lila virkade pärlor, superläckra strasspärlor, garnpärlor, fimopärlor, cloisonnepärlor, blommiga porslinspärlor.

Inga kommentarer:

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...