5 feb. 2015

Vårblommor

Det lär ju dröja några månader innan några blomster visar sej i rabatterna ute. Men inne kan man ju plantera något nytt att liva upp köksfönstret med. Den där höstglöden jag haft stående där har verkligen falnat och såg inte rolig ut alls. Så tre präktiga astrar blev ett riktigt lyft.
Eller hur?
Dessa härliga blommor hittade jag idén till här. Jag la idén på min pinterestboard "Pyssla med (de kommande) barnbarnen".  Men det känns ju lite väl långt borta, så det blev ett pyssla själv-projekt.
Blommorna är gjorda av toarullar! Jag kommer aldrig mer att kasta en tom toarulle - det finns ju hur mycket som helst att göra av dom! Börja med att mäta ut mitten på rullen och markera ett centimeterbrett fält runtom. Rita sedan linjer från kanten och in mot mitten. Dom här rullarna var precis 14 cm i omkrets så det blev 14x2 kronblad. Klipp upp kronbladen, gör ett hål i mellandelen för stjälken, måla blomman på alla sidor och vik ut kronbladen ordentligt - det blir stora blommor!
  I mitten (toarullens hål) har jag tryckt in hopknölat silkespapper. Jag gjorde två silkespapperstussar till varje blomma så jag kunde lägga in en från vardera hållet och dölja stjälken där mellan. Till stjälkarna har jag använt grön plastad trädgårdsvajer, den är väldigt styv. Blad av grönt papper limmades på.
Sen gjorde jag en "kruka" av nederdelen från ett vällingpaket som jag tapetserade med ett tapetprov.
So far so good. Det knepiga blev att få styrsel på blommorna i krukan. Det hade nog varit enklast att hälla gips i krukan, men det blev diverse stödjande utfyllnad av papper och sen hällde jag på en massa grus (har tre kattsandssäckar med sånt ute på bron) så fick det hela tyngd och stadga.
Efter detta projekt som blev knepigare än jag trott kunde Stella och jag koppla av med ett avsnitt av Solsidan. Jag såg aldrig denna serie på tv, men den finns att se på swefilmer.com


3 feb. 2015

Väldigt mycket stängt nu

 Jag har ju stängt butiken sen en tid och just nu är det tämligen uppenbart. Inga skyltfönster och dörren, tja ... Varje potentiell kund inser att här kommer man inte in mer - om man inte är jättetaggad på att greppa en snöskyffel och skotta fram dörren. Då kan jag väl uppoffra mej och gå ner och låsa upp. Men kanske har dörren frusit fast också. Jag träffade en granne som inte kunde få upp sin ytterdörr som har frusit fast, så hon får använda en sidodörr.
Lyckligtvis har jag en inglasad farstubro men jag har ändå fått snö ända in till dörren. Min granne Zeth plogar garageinfarten med traktorn men då lämnar han en plogvall mot bron så jag får skotta mej ut därifrån. Men det är bara framför bron och soptunnorna jag skottar så det är lagom motion. Att komma ut på balkongen är inte att tänka på, det går garanterat inte att öppna den dörren. Och stängslet runt Stellas rastgård har i stort sett kollapsat - det blir mycket att fixa innan hon kan gå ut igen.

Om snöandet upphör nån gång så funderar jag i alla fall på att ge mej i kast med att gräva fram den lila dörren - ifall nån faktiskt vill komma in där.

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...