11 juni 2011

Rasselarmband

Värmeböljan fortsätter = noll ork, noll lust. Fast jag har lite pyssel gjort tidigare som jag inte visat än. T. ex. detta rasselarmband.
 Det är metallpärlorna som rasslar rätt bra när dom drabbar samman. De är av tunn metall och väldigt lätta. För att få lite färg - och för att det är för stora hål i metallpärlorna för att man ska kunna sätta dom direkt på pinnar - så blev det lite akrylbiconer i olika färger. Jag gjorde armbandet av flätad fuskläderrem med spiralavslut och togglelåset som ser ut som ett hänglås.
Akrylbiconerna kommer i ett inlägg snart tillsammans med lite andra nya akrylpärlor. Det är 30 grader varmt här i rummet där jag har stationära datorn och jag kör en fläkt som blåser på både mej och datorn, men jag vågar inte ha igång datorn nån längre stund av rädsla för att den ska få värmeslag och kolavippen ...

10 juni 2011

Mera glada plastknappar

Jag tycker dom är så härliga dessa plastknappar - dom är så sköna att ta i och så är det ju färgerna ...


De här är hela 23mm stora - nästan som en enkrona - och finns i färgerna röd, gul, orange, rosa, ljusblå, lila, cerise och äppelgrön. De kostar 2 kr/st.
Blomknappar, 14mm stora, kostar 1,50/st. De finns i fem färger som på bilden - röd, rosa, ljusblå, grön och lila.
Jag kunde inte låta bli att göra något av de stora knapparna och jag kombinerade då dessa med mindre knappar som är 10mm och finns i ett flertal färger. Det blev ett makraméarmband med turkosfärgad vaxad bomullstråd. Som knäppknapp använde jag en av de blomformade. Jag är fortfarande amatör på det här med makramé, och vet inte hur man gör en ordentlig ögla - jag får ta och klura ut det. Jag tar gärna emot instruktioner från nån som vet!

Armband av paljettband och en gulfärgad halskedja

 Jag fick hem ett ett guldfärgat band med paljetter. Och jag fick för mig att göra ett armband på ett enklet sätt. En lagom längd försågs med bandfästen som man helt enkelt bara klämmer ihop om bandändarna. Tyvärr har jag bara silverfärgade sådana här bandfästen, men det går ju bra att blanda metallerna tycker jag. Armbandet fick i alla fall ett guldfärgat knäpplås.

 Så här ser bandet ut - längst ner ser du baksidan. Bandet är ca 15mm brett och kostar 2 kr/dm. De skulle bli läckert attt sy fast några rader av detta på en kudde t.ex.
 En guldfärgad halskedja. Den är 42 cm lång och länkarna är 4,5mm breda. Jag använde en delad sån här kedja (där jag också tog bort ett antal lnkar för att korta av bitarna) till detta halsband.

Några nya kedjor


Supersnygg silverkedja med dubbla länkar. Länkarna är 5x6mm stora och kedjan kostar 4 kr/dm.
 Mer stålfärgad kedja med ganska stora länkar - 8x5mm. 5 kr/dm.
 Fin högsilvrig ärtlänk - 3mm. 4 kr/dm.
 Kedja med snygga "randiga" länkar, ca 4x3mm stora. 4 kr/dm.
Alla silverfärgade (och stål) lägger jag också in på Silverkedjor där du kan hitta alla samlade på ett ställe.
 Läckert fuchsiafärgad kedja med länkar 7x4,5mm. Den kostar 6 kr/dm. Andra färgade kedjor hittar du här.
Guldfärgad kedja med stora länkar - ca 8x5mm - som kostar 6 kr/dm. Övriga guldfärgade kedjor finns här tills vidare - jag ska uppdatera med ett nytt inlägg med alla guldfärgade.

9 juni 2011

Mina första zentanglar

Flämt, pust och stön! Nu är den f---benade sommarn här! Vad är väl en svinkall vinter mot en brännhet sommar? Jag borde ha lärt mig att inte längta efter sommarn, för jag står ju inte ut med sol och värme. Varför kan det inte vara mer lagom - lagom kallt och lagom varmt - i detta lagomland? Är det därför vi svenskar är så måna om att vara lagom och inte sticka ut så mycket - för att vi har sånt olagom klimat?
Vad kan man då göra när man förgås av värme, när man knappt orkar tänka ens? Ja, jag kan gå ner i min butik och frysa lite, för dit har värmen inte hunnit nästla sig in. Men jag har ju inte lust att sitta där hela dagarna heller och då får jag hållas i köket nere (på övervåningen är det närmast olidligt hett, sisådär 30 grader. Och så kan jag rita zentanglar när allting annat känns oöverstigligt jobbigt. Så här är mina första zentanglar.
 De är lite olika i storlek och form men mellan 7,5 och 9 cm mäter dom.
 Jag tänkte att jag ska försöka göra några lite större och färglägga, få se hur det blir (om jag orkar nån dag) ...
 Jag har använt en tjockare tuschpenna (om ändå har ganska smal spets) och en tunn penna (0,38mm) och ritat på kartong i storlek A6 (kvarts A4).
Man kan ju hålla på och fylla i detaljer nästan hur mycket som helst - det är svårt att sluta!

Ännu en färgglad målning

Ännu en målning med cirklar och prickar. Och så en katt ... Den är 40 x 50 cm. Jag funderar på om jag ska hänga ett rött hjärta på kat...